Het aantal aanbieders minileningen neemt weer toe. Voor het eerst sinds jaren. Toch is er niets veranderd qua wet en regelgeving als het gaat om het aanbieden van minileningen. De regels hieromtrent zijn nog altijd even streng. Wat is dan het verschil? Hoe is het mogelijk dat het aantal aanbieders minilening weer toeneemt?

Reden Aantal aanbieders minileningen neemt weer toe.

De belangrijkste reden voor de toenamen van het aantal aanbieders minileningen zit vooral in het gegeven dat de AFM buitenlandse aanbieders nog geen strobreedte in de weg kan leggen. Buitenlandse aanbieders kunnen nog altijd gewoon toetreden op de Nederlandse markt. Op dit moment zijn dan ook alle aanbieders van minileningen gevestigd in het buitenland. De laatste nieuwe toetreder is Saldodipje. Ook deze aanbieder is in het buitenland gevestigd en heeft een Bankvergunning van de bank van het land van vestiging. In dit geval Litouwen.

Wordt geld lenen met een minilening nu ook voordeliger?

Het zou een normale regel kunnen zijn. Des te meer aanbieders, des te lager de prijs. Helaas is dit bij minileningen niet het geval. De prijs blijft op hetzelfde niveau. U heeft dus helaas geen voordeel aan extra aanbieders. De prijzen voor de borgstellingen blijven hoog. En daar zitten met name de kosten voor deze vorm van geld lenen.

Goedkoper geld lenen?

Wilt u wel snel geld lenen maar niet tegen de hoogste kosten? Dan zijn er voldoende andere mogelijkheden om een lening af te sluiten. U kunt bijvoorbeeld geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Als u de lening snel kunt terugbetalen zijn deze vormen van geld lenen vele malen goedkoper. Bij een gewoon doorlopend krediet of een persoonlijke lening betaalt u namelijk echt enkel en alleen de rente. Andere kosten worden er niet bij in rekening gebracht.