Becam lening oversluiten

Heb je je lening afgesloten in de DSB periode en heb je dus een ‘oude Becam lening’? Dan levert oversluiten van je lening je gegarandeerd voordeel op. Ontdek hoe ook jij kunt gaan besparen op je Becam lening.

Over de Becam lening

Becam is in het verleden onderdeel geweest van de DSB bank. Zij hebben veel kredieten afgesloten. Geld lenen zonder BKR-toetsing is bij Becam overigens nooit mogelijk geweest. Becam is nu in handen van drie oud directeuren van de DSB Bank. Waar Becam in het verleden veel leningen heeft ondergebracht bij de destijds ‘eigen DSB bank’, is Becam net als zoveel andere partijen nu een ‘gewone’ kredietbemiddelaar. Zij bemiddelen dus nog in leningen. Je sluit een krediet af bij een andere maatschappij dan Becam zelf. Als je liever bij een bank leent dan bij een kredietbemiddelaar dan kan je het best jouw Becam lening oversluiten. Bedenk echter wel dat dit in de rente zeker niet altijd voordeliger hoeft te zijn. De meeste ‘reguliere’ banken zoals ABN Amro, ING en Rabobank hanteren namelijk een veel hogere rente dan de rente op jouw Becam lening.

Becam lening oversluiten

Becam verstrekt over het algemeen leningen tegen een scherpe rente. Als je echter je lening nog in de DSB periode hebt afgesloten, heb je nog een ‘oude Becam lening’. Dit is de categorie waarbij oversluiten nagenoeg altijd voordeel geeft. In het verleden werd namelijk veel gebruik gemaakt van de volgende truc. Je werd gelokt met een hele lage rente, soms zelfs een rente van 0,9%. Als je deze eenmaal had afgesloten werd de rente echter stelselmatig verhoogd. Niet gelijk met hele procenten, maar elke keer met kleine stapjes. Zo kan het zelfs voorkomen dat jouw rente meer dan vertienvoudigd is. Een groot voordeel van deze leningen oversluiten is natuurlijk dat je hierbij weer fors kunt gaan besparen op de rente van je lening.

Persoonlijke lening aanvragen

Becam lening oversluiten met BKR-toetsing

Een Becam lening oversluiten is altijd een lening oversluiten met BKR-toetsing. Als je wilt gaan oversluiten naar een andere bank zal er altijd een toetsing en registratie gedaan worden bij het BKR. Indien je dit niet wilt, is het eigenlijk alleen nog mogelijk om je lening over te sluiten om vervolgens door een particulier te laten aflossen. Het kan natuurlijk nog wel mogelijk zijn om een nieuwe lening naast je huidige lening af te sluiten in de vorm van een minilening. Een minilening is af te sluiten zonder BKR-toetsing.