beste minilening

Wat is de beste minilening van 2019? Deze vraag konden we niet zomaar beantwoorden voordat we goed onderzoek hadden gedaan. Er zijn veel verschillende minileningen en veel verschillende aanbieders. Maar wij kunnen je nu vertellen waar je veilig, verantwoord en goedkoop jouw minilening af kunt sluiten. 

Waarom een minilening afsluiten?

Met een minilening heb je ontzettend snel en gemakkelijk een relatief klein bedrag op je rekening. Je kunt het met spoed aanvragen en hebt het bedrag dan nog dezelfde dag op je rekening. Een andere belangrijke reden waarom mensen kiezen voor een minilening is dat het zonder BKR-toetsing aangevraagd kan worden. Ook zonder vast contract of zonder loonstrook is het mogelijk een minilening aan te vragen.

Voor- en nadelen van een minilening

Voordelen:

 • De snelste lening op de markt
 • Uitbetaling vaak binnen 24 uur
 • Aanvragen zonder vast contract of loonstrook
 • Aanvragen zonder BKR-toetsing
 • Zonder papierwerk
 • Korte looptijd
 • Geen uitleg nodig van beoogd gebruik

Nadelen:

 • Hogere rentetarieven
 • Niet geschikt voor grote investering
 • Garantiesteller vereist

Vergelijk minileningen

Om erachter te komen wat de beste minilening van 2019 is, vergelijken wij de aanbieders op de Nederlandse markt. Met het onderzoeken van de voorwaarden, kunt u duizenden euro’s besparen. Er zijn namelijk ook een aantal onbetrouwbare partijen actief, die er op het eerste gezicht onschuldig uitzien. Wij hebben deze partijen uiteraard allemaal achterwege gelaten in ons advies.

Ons onderzoek

Om tot een goed advies te komen, is het nodig de aanbieders op verschillende punten te vergelijken. We laten zien op welke punten wij de aanbieders vergeleken.

 • De looptijd van de lening
  Het is belangrijk om te controleren wat de looptijd van de lening bedraagt. De looptijd is de periode waarin u de lening aflost. De looptijd van een minilening is in de meeste gevallen maximaal drie maanden.
 • De rente
  Dit betreft de vergoeding die de aanbieder vraagt voor het uitlenen van het geld. De rente die wordt gevraagd voor een minilening kan ontzettend verschillen per aanbieder. Zoals u wellicht al weet, ligt het rentepercentage dat gevraagd wordt voor een minilening hoger dan dat voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.
 • Een verzekering
  Aanbieders proberen vaak verzekeringen aan hun leningen te koppelen. Wees kritisch en bedenk goed of u deze verzekeringen daadwerkelijk nodig hebt. Laat u nooit verplichten tot het afsluiten van een extra verzekering.
 • De aflossing
  Het verschilt per aanbieder voor hoelang u een minilening kunt afsluiten. Bij sommige aanbieders is dit maximaal 30 dagen, bij anderen is dit 62 dagen. Bedenk van te voren of u het geleende geldbedrag ook binnen de afgesproken tijd kunt afbetalen. Kunt u dit niet, dan kan het zijn dat u een boete krijgt. Hierdoor loopt het af te betalen bedrag nog verder op.

 

Valkuilen

Het afsluiten van een minilening is verhoudingsgewijs eenvoudig en snel te regelen. Toch willen we u erop wijzen dat bij het afsluiten van een lening vaak meer komt kijken dan u denkt. We willen u graag wijzen op een aantal valkuilen waar u voor uit dient te kijken.

 • Teken nooit direct
  Wanneer er iemand thuis langs komt, of u op kantoor komt, sluit dan nooit direct de lening af. Zelfs wanneer u achter uw computer zit, dient u hier echt de tijd voor te nemen. Laat u niet verleiden om snel voor een bepaalde aanbieder te kiezen. Het is belangrijk om eerst meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken.
 • Neem de offerte mee naar huis of print deze uit
  Vraag of u de offerte mee naar huis kunt nemen of print de online offerte uit. Zo kunt u deze (en die van andere aanbieders) goed met elkaar vergelijken op de verschillende voorwaarden. Dit is meteen een goede check of u een eerlijke aanbieder gevonden heeft. Mag u de offerte niet mee naar huis nemen, dan hebben zij waarschijnlijk iets te verbergen.
 • Controleer de rente
  Is er sprake van een instaprente of staat het rentetarief vast? Soms lokken aanbieders met een laag instaptarief, die al heel snel verhoogd wordt naar een tarief waarvoor u niet vrijwillig zou hebben gekozen.

 

Ons advies

In ons advies komen wij uit op twee aanbieders die in Nederland een groot deel van de minileningen verstrekken. Zij zijn te vertrouwen en hebben geen duistere voorwaarden.

Nummer 1: Ferratum
Nummer 2: Saldodipje

FerratumSaldodipje
Vast rentetarief (13.99%)

Bekend bij KVK

Bescherming van persoonsgegevens
Transparante voorwaarden

Online aanvragen
Geld binnen 24 uur
Klantenservice