Creditcard

Wat is een creditcard en hoe kun je die aanvragen? Het is een handig betaalmiddel als je op reis bent, om online mee af te rekenen en om geld mee op te nemen als je aan de andere kant van de wereld staat.

Je kunt de creditcard in de meeste gevallen gewoon online aanvragen. Met onze vergelijking helpen we je de goedkoopste creditcard keuze te maken, de extra’s op een rij te zetten of voor de meest innovatieve optie te kiezen. Dus vind je het belangrijk dat je de kaart kunt gebruiken met Apple Pay en Google Pay? Of wil je vooral letten op de kosten die je maakt? We zetten de tarieven, de mogelijkheden, de diverse kaarten en bijvoorbeeld de fraude- en veiligheidsmaatregelen voor je op een rij.

Kaart Aanbieder (Jaarlijkse) kosten Aanvragen
MasterCard Classic
 • Binnen 5 minuten aangevraagd
 • Aankopen 180 dagen verzekerd
 • Aanvullende reisverzekering
 • 24/7 fraudepreventie
 • Zicht op uitgaven via de App
Eerste jaar gratis!
daarna €20 per jaar
Visa World card
 • Aankopen 180 dagen verzekerd
 • Meest geaccepteerde creditcard ter wereld
 • Geld terug bij ontvangst verkeerd artikel
 • Zicht op uitgaven via de App
Eerste jaar gratis!
daarna €36,50 per jaar
American Express Silver Card
 • Binnen 5 minuten aangevraagd
 • Spaar airmiles
 • Tijdelijk 5000 airmiles cadeau!
Eerste jaar gratis!
daarna €75 per jaar

Wat is een creditcard?

Wat is een creditcard en waar heb je die precies voor nodig? Het is een kaart waarmee je online en fysiek kunt afrekenen. Dat doe je bijvoorbeeld als je een auto wilt huren, een hotelkamer boekt of gewoon in de winkel en in het restaurant. De bekende aanbieders van de kaarten worden op tientallen miljoenen punten ter wereld geaccepteerd, net als online.

Betaal je met een creditcard? De aankoop wordt meteen afgerekend, maar nog niet meteen van je rekening afgeschreven. In plaats daarvan verzamelt de aanbieder de aankopen die je doet, om die aan het eind van de maand met je af te rekenen. Dat betekent dat je zelfs op krediet kunt kopen, dus zonder dat je het geld op dat moment op je rekening hebt staan.

Tip: wil je voorkomen dat je schulden maakt met een creditcard? Kies een prepaid-kaart of de creditcard van Bunq. Je kunt dan niet meer geld uitgeven dan er aan saldo op de rekening staat.

creditcardDe meeste creditcards kun je tegenwoordig koppelen aan een app, eventueel van de bank waarvan je die gebruikt. Dat betekent dat je inzicht hebt in het openstaande bedrag of in de bedragen die zijn gereserveerd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies welk bedrag je aan het eind van de maand moet afrekenen.

Online aanvragen: welke creditcards zijn er?

Ben je benieuwd naar welke creditcards je online kunt aanvragen? Het gaat in ieder geval om de bekende kaarten, zoals die van Mastercard, VISA en American Express. Bovendien heb je bijvoorbeeld bij Bunq de mogelijkheid om gebruik te maken van een creditcard, ook al gebruik je die als een prepaid-kaart. Andere meer specifieke vormen zijn bijvoorbeeld de zakelijke creditcard voor ondernemers en de studenten creditcard die vaak extra voordelig beschikbaar is.

Wij laten je zien waar je een creditcard kunt aanvragen, zodat je de mogelijkheden en kosten met elkaar kunt vergelijken. Het is de makkelijkste manier om het allemaal netjes op een rij te zetten, zonder dat je belangrijke informatie over het hoofd zal zien.

Tip: je kunt de creditcard online aanvragen, zowel direct bij de aanbieder als bij verschillende andere partijen. ICS is bijvoorbeeld een organisatie voor creditcards in Nederland. Bunq maakt bijvoorbeeld gebruik van een Mastercard-creditcard en is op die manier ook een andere aanbieder. Omdat het bij Bunq eigenlijk gaat om een prepaidkaart vindt er geen kredietcheck plaats, zodat je er sneller gebruik van kunt maken.

Wat is de beste creditcard?

Benieuwd naar de beste creditcard in jouw geval? Dit hangt natuurlijk af van hoe je de kaart graag wilt gebruiken. Ben je van plan om veel uitgaven te doen, wil je er vooral geld mee opnemen of wil je de kaart gewoon achter de hand hebben? Het zijn verschillende manieren om er gebruik van te maken. Je kunt er zelfs voor kiezen om de kaart te koppelen aan een reisverzekering of een andere dekking.

En wil je zelf de creditcards vergelijken? Let dan in ieder geval op de:

Tarieven

Wat zijn de kosten die je betaalt om gebruik te maken van de creditcard? Houd rekening met de tarieven voor het hebben van de kaart en de kosten om er daadwerkelijk gebruik van te kunnen maken. Dus ben je van plan om er betalingen mee te doen, over de grens te gaan of geld op te nemen? Kijk goed naar de percentages aan kosten en de koersopslag die aanbieders berekenen. Wij zetten het natuurlijk voor je op een rij om een vergelijking te maken.

Veiligheid

Hoe is de veiligheid geregeld? De aanbieders van de creditcards zorgen ervoor dat ze fraude en misbruik zo goed mogelijk in de gaten houden. Daarnaast kun je soms rekenen op een uitgebreide aankoopverzekering of een garantie waar je gebruik van kunt maken als het product toch niet goed blijkt te zijn.

Extra’s en service

Wil je de creditcard combineren met een reisverzekering, een annuleringsverzekering of de mogelijkheid om sneller langs de grenscontrole op luchthavens te gaan? Het kan allemaal, dus kijk goed naar de extra’s die er beschikbaar zijn. Zo kies je de beste creditcard die goed bij je past.