Amex creditcard: American Express

De Amex creditcard van American Express is een populaire keuze, waar je zowel in Amerika als in Nederland en de rest van de EU en de wereld gebruik van kunt maken.

Je hebt de keuze uit verschillende creditcards, waarvan we de belangrijkste voor je op een rij zetten. Uiteraard kun je er betalingen mee doen en geld opnemen. Let goed op de kosten, omdat de creditcards van Amex niet overal bekendstaan als de goedkoopste die er beschikbaar zijn.

Kaart Aanbieder (Jaarlijkse) kosten Aanvragen
MasterCard Classic
 • Binnen 5 minuten aangevraagd
 • Aankopen 180 dagen verzekerd
 • Aanvullende reisverzekering
 • 24/7 fraudepreventie
 • Zicht op uitgaven via de App
Eerste jaar gratis!
daarna €20 per jaar
Visa World card
 • Aankopen 180 dagen verzekerd
 • Meest geaccepteerde creditcard ter wereld
 • Geld terug bij ontvangst verkeerd artikel
 • Zicht op uitgaven via de App
Eerste jaar gratis!
daarna €36,50 per jaar
American Express Silver Card
 • Binnen 5 minuten aangevraagd
 • Spaar airmiles
 • Tijdelijk 5000 airmiles cadeau!
Eerste jaar gratis!
daarna €75 per jaar

8 beschikbare kaarten

Je hebt bij American Express de keuze uit maar liefst 8 varianten van de creditcard. Dat betekent dat je de mogelijkheden stuk voor stuk kunt vergelijken, voor een kaart die precies past bij de manier waarop jij graag aankopen wilt doen en geld wilt opnemen. Wij zetten 3 van de interessante keuzes voor je op een rij:

amex

Platinum Metal Card

De populairste kaart van American Express, waarmee je profiteert van Privium voor 2 op Schiphol. Dat betekent bijvoorbeeld dat je razendsnel door de grenspassage kunt. Bovendien heb je toegang tot 1.200 luchthavenlounges ter wereld en kun je rekenen op een uitgebreide reis(ongevallen)verzekering, annuleringsverzekering en autohuurverzekering.

Blue Card

De Blue Card kost maar €0 per jaar, als je voor minimaal €3.000 aan kopen per jaar doet. Je profiteert van een aankoopverzekering, van de fraudebescherming en bovendien een Geld-Terug-Garantie. Ook spaar je automatisch punten.

Flying Blue Gold Card

De Flying Blue Gold Card van American Express helpt je Miles voor KLM te sparen met al je aankopen. Bovendien krijg je jaarlijks 30XP cadeau en gelden natuurlijk de aankoopverzekering, reisverzekering en annuleringsverzekering.

Tip: er is ook een American Express prepaidkaart beschikbaar. Je kunt daarmee niet meer uitgeven dan wat er aan saldo op de rekening staat. Het helpt je voorkomen schulden te maken.

Voordelen bij American Express

Benieuwd naar de voordelen met een American Express creditcard? We zetten er 3 voor je op een rij:

Beveiliging tegen fraude

De creditcard van American Express biedt bescherming tegen fraude. Bij eventueel misbruik zijn je aankopen verzekerd. En doe je een miskoop? Dan kun je gebruik maken van de Geld-Terug-Garantie.

Hogere bestedingslimiet

De Amex-creditcards hebben een hogere bestedingslimiet dan veel andere creditcards. American Express kijkt goed naar je persoonlijke profiel en je uitgavenpatroon, in plaats van alleen naar het inkomen dat je verdient.

Service van wereldklasse

Wil je zeker zijn van goede service? Dankzij Global Assist is er altijd iemand beschikbaar. Bovendien kun je makkelijk een vervangende kaart aanvragen of een voorschot in contanten ontvangen als je moet afrekenen.

Amex creditcard: American Express

De Amex creditcard van American Express biedt een aantal voordelen en is bijvoorbeeld populair bij reizigers. Ontdek online de verschillende mogelijkheden en zet ze eenvoudig op een rij. Wij helpen de beste creditcard vergelijking te maken, zowel voor de American Express creditcard als voor de andere kaarten die er beschikbaar zijn.