Goedkope creditcard: online vergelijken

Goedkope creditcard aanvragen? Welke kaart het goedkoopst is hangt af van de diverse kosten en hoe je er gebruik van maakt. Dus ben je bijvoorbeeld van plan er veel gebruik van te maken? Kijk dan goed naar de kosten om te betalen en geld op te nemen, net als naar de koersopslag. En gebruik je de kaart maar af en toe? Dan zijn juist de vaste kosten per maand, per kwartaal of per jaar veel belangrijker.

Kaart Aanbieder (Jaarlijkse) kosten Aanvragen
MasterCard Classic
 • Binnen 5 minuten aangevraagd
 • Aankopen 180 dagen verzekerd
 • Aanvullende reisverzekering
 • 24/7 fraudepreventie
 • Zicht op uitgaven via de App
Eerste jaar gratis!
daarna €20 per jaar
Visa World card
 • Aankopen 180 dagen verzekerd
 • Meest geaccepteerde creditcard ter wereld
 • Geld terug bij ontvangst verkeerd artikel
 • Zicht op uitgaven via de App
Eerste jaar gratis!
daarna €36,50 per jaar
American Express Silver Card
 • Binnen 5 minuten aangevraagd
 • Spaar airmiles
 • Tijdelijk 5000 airmiles cadeau!
Eerste jaar gratis!
daarna €75 per jaar

Welke kaart is het goedkoopst?

Wil je weten welke kaart het goedkoopst is om aan te vragen en te gebruiken? Wij zetten de verschillende kosten voor je op een rij, zodat je daar een goedkope creditcard uit kunt kiezen:

goedkope creditcard

Vaste kosten


Voor de meeste creditcards betaal je een vast bedrag per maand, per kwartaal of per jaar. Het gaat over het algemeen om een paar euro, maar houd er rekening mee dat de jaarlijkse kosten variëren van zo’n €15 tot €100. Over een aantal jaren kan dat honderden euro’s schelen, dus het is verstandig om online een goede creditcard vergelijking te maken.

Betalen en geld opnemen


Doe je betalingen of neem je geld op met de creditcard? Hier berekenen de meeste aanbieders kosten voor. Betalen is over het algemeen goedkoper dan geld opnemen. Voor dat laatste kun je het best een betaalpas gebruiken.

Koersopslag


Wil je betalen of geld opnemen in een andere valuta dan euro’s? Houd er rekening mee dat de aanbieder waarschijnlijk een koersopslag berekent. Dit geldt vooral buiten de Europese Unie, waar je relatief hoge kosten maakt om de creditcard te kunnen gebruiken.

Rente bij terugbetalen


Lukt het niet om je aankopen in één keer af te rekenen, bijvoorbeeld aan het eind van de maand? Houd er rekening mee dat je gespreid mag betalen, maar dat de kosten daarvoor behoorlijk hoog kunnen zijn.

Goedkope creditcard

Zoek je een goedkope creditcard en ben je benieuwd met welke kosten je allemaal rekening moet houden? Bekijk de verschillende kosten, zoals we die hierboven voor je op een rij hebben gezet. En probeer in te schatten welke kosten voor jou het meest belangrijk zijn.
Verwacht je veel van de creditcard gebruik te gaan maken? Of wil je de kaart achter de hand hebben, zonder dat je het idee hebt er regelmatig mee te gaan betalen? Let op de vaste kosten en op de kosten voor het betalen en om geld op te nemen. Maak op die manier een inschatting van de bedragen die je betaalt, bijvoorbeeld als je op reis bent of online bestellingen wilt doen. Wij helpen je op die manier een goedkope creditcard aan te vragen, natuurlijk bij de betrouwbare aanbieders die we je hier op de site presenteren.