Creditcard vergelijken: waarop letten?

Je wilt een creditcard vergelijken: waar begin je? Er is veel om op te letten en nog meer om je in te verdiepen. Wij maken het je graag makkelijker, met de vergelijking op basis waarvan je een goede keuze maakt.

Hoe vergelijk je creditcards als je een keuze wilt maken? Wij helpen je te letten op de acceptatie, de veiligheid en de kosten. Het zijn drie van de belangrijke elementen, waarmee je zeker weet dat je niets belangrijks over het hoofd ziet.

Kaart Aanbieder (Jaarlijkse) kosten Aanvragen
MasterCard Classic
 • Binnen 5 minuten aangevraagd
 • Aankopen 180 dagen verzekerd
 • Aanvullende reisverzekering
 • 24/7 fraudepreventie
 • Zicht op uitgaven via de App
Eerste jaar gratis!
daarna €20 per jaar
Visa World card
 • Aankopen 180 dagen verzekerd
 • Meest geaccepteerde creditcard ter wereld
 • Geld terug bij ontvangst verkeerd artikel
 • Zicht op uitgaven via de App
Eerste jaar gratis!
daarna €36,50 per jaar
American Express Silver Card
 • Binnen 5 minuten aangevraagd
 • Spaar airmiles
 • Tijdelijk 5000 airmiles cadeau!
Eerste jaar gratis!
daarna €75 per jaar

Acceptatie: waar kun je betalen?

Let bij een vergelijking van creditcards in ieder geval goed op de acceptatie. Je wilt er natuurlijk op zoveel mogelijk plekken mee kunnen betalen:

Betalen in Nederland


Natuurlijk wil je er in Nederland mee kunnen afrekenen. Je kunt betalen in winkels en in de horeca, net als op de luchthaven en op andere plekken waar je vaak komt.

creditcards vergelijken

In de EU en heel de wereld


Wil je over de grens een auto huren, een hotel boeken of aankopen doen op het vliegveld? Met de creditcard kun je er vanuit gaan dat je daar goed terecht kunt. Kijk goed naar de kaarten die op de meeste plekken worden geaccepteerd.

Online afrekenen


Wil je online aankopen doen, privé of zakelijk? De creditcard is dan over het algemeen een goede keuze. Vergelijk de mogelijkheden die je online hebt, aan de hand van het aantal punten ter wereld waar je ermee kunt betalen.

Veiligheid: hoe ben je beschermd?

Betalingen die je met de creditcard doet wil je natuurlijk veilig kunnen doen. De verschillende aanbieders van de kaarten hebben een eigen fraude-desk, die de transacties in de gaten houdt.

Als er sprake is van fraude of misbruik krijg je een melding en wordt de kaart geblokkeerd. In sommige gevallen kun je de kaart ook zelf eenvoudig blokkeren, bijvoorbeeld direct vanuit een app.

Let bij het vergelijken van de creditcards goed op de mogelijkheden tot een aankoopverzekering en een geld-terug-garantie, bijvoorbeeld als er iets mis lijkt te gaan met de betaling of de levering.

Tip: check als je de creditcards wilt vergelijken ook de klantenservice die er beschikbaar is. En neem alvast een keer contact op, zodat je zeker na kunt gaan of er je bijvoorbeeld snel aan de beurt bent. Dat geeft vertrouwen als je er een keer gebruik van moet maken wanneer je werkelijk te maken hebt met een probleem.

Creditcard vergelijken: kies een goedkope kaart

Wil je creditcards vergelijken en vooral een goedkope creditcard keuze maken? Let op de verschillende soorten kosten die je betaalt. Het gaat om de kosten per maand, per kwartaal of per jaar, net als om tarieven om te betalen en om geld op te nemen. Daarnaast betaal je een (hoge) rente bij betalingen die je aan het eind van de maand niet meteen kunt afrekenen.

Tip: sommige aanbieders van creditcards bieden een prepaid-variant aan. Je kunt dan niet meer besteden dan wat er op de rekening staat, zodat je geen schulden kunt maken.

Gebruik de bovenstaande tips om een goede vergelijking van creditcards te maken, die je daarna online kunt aanvragen.