Direct 1000 tot 1500 euro lenen

Direct 1000 tot 1500 euro lenen kan op verschillende manieren. Je kunt 1000 tot 1500 euro lenen met en zonder BKR-toetsing. Maar waar moet je op letten als je 1000 tot 1500 euro gaat lenen? Ondanks het gegeven dat het een relatief klein bedrag is, is het toch verstandig om de lening zo goedkoop mogelijk te maken.

Direct 1000 tot 1500 euro lenen met BKR-toetsing

Als een BKR-toetsing voor jouw geen probleem is, dan kan je voordelig tot 1500 euro lenen. Je kunt dan kiezen voor diverse vormen. Je kunt kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het nadeel bij deze vormen van geld lenen is wel dat er bij de meeste aanbieders een minimaal limiet geldt van € 2500,-.

Bij een persoonlijke lening is dit lastig, omdat het weer terugstorten op deze lening vaak onoverzichtelijk is. Je ziet niet direct aan je lening wat er gebeurt. Bij een doorlopend krediet is dit eenvoudiger. Bij een doorlopend krediet kan je namelijk bedragen in depot laten staan. Je betaalt hier dan geen rente over, en betaalt alleen terug wat je geleend hebt. Met de rente over het uitstaande saldo uiteraard. Als je op deze manier tot 1500 euro gaat lenen, heb je geen afsluitkosten voor de lening. Dit is namelijk wettelijk verboden.

Direct 1000 tot 1500 euro lenen zonder BKR-toetsing

Direct tot 1500 euro lenen zonder BKR-toetsing is een stuk lastiger dan geld lenen met BKR-toetsing. We willen je er nog kort op wijzen dat de BKR-toetsing geen enkel probleem oplevert bij een ‘gewone’ BKR-registratie. Heb je meerdere leningen, maar houd je je hierbij aan de voorwaarden? Dan is een BKR-toetsing voor jou geen enkel probleem. Heb je een negatieve BKR-registratie op je naam staan doordat je bijvoorbeeld herhaaldelijk de lening niet op tijd hebt af kunnen lossen, dan is het gemakkelijker te lenen zonder BKR-toetsing.
Als je op zoek bent naar een lening zonder BKR-toetsing kan je niet meer bij alle verstrekkers terecht. Aan het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet gaat bijna altijd een BKR-toetsing vooraf. Een minilening afsluiten is een goed alternatief als het gaat om lenen met een negatieve BKR-registratie.

De verstrekkers van minileningen zijn niet aangesloten bij het BKR. Zij kunnen daar dus geen toetsingen doen, en kunnen jouw lening daar ook niet registreren. Daarnaast kan 1000 tot 1500 euro lenen van vrienden of bekenden een goede optie zijn. Ook zij kunnen uiteraard geen BKR-toetsing en registratie doen.

De nieuwe minilening: een pluslening

direct geld lenen
Wanneer je voor een minilening kiest, is het belangrijk dat je terecht komt bij een betrouwbare partij. Met name bij de aanbieders van minileningen zitten er partijen tussen waar je beter geen zaken mee kunt doen. Wij van Directgeld-lenen.nl hebben al jaren lang goede ervaringen met een tweetal krediet verstrekkers van minileningen: Ferratum en Saldodipje.nl.

Nu is Ferratum naast het verstrekken van minileningen ook overgegaan tot het verstrekken van plusleningen. Met deze pluslening kan je een minilening afsluiten van 600 euro tot 1500 euro. Deze lening moet je in twee termijnen terugbetalen. De eerste termijn op de 31ste dag. Het tweede gedeelte op de 62ste dag na de verstrekking van de lening.
Het voordeel hiervan is uiteraard dat je meer tijd krijgt om de lening terug te betalen. Overigens moet je er rekening mee houden dat het eerste gedeelte ongeveer 45% zal zijn van het bedrag dat je geleend hebt, en de tweede betaling het restant.

Tot wel 1500 euro direct op je rekening

Als je besluit geld te lenen, dan heb je dit waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk in handen. Bij een lening tot 1500 euro moet je ervan uitgaan dat het minimaal 24 uur duurt voordat je het geld op je rekening hebt staan. Deze periode is voor de banken nodig om jouw aanvraag te verwerken en het geld te storten op je rekening. Deze procedure kan alleen sneller als je 1000 tot 1500 euro lenen mogelijk wilt maken via een minilening. Als je daar al bestaande klant bent, kan een lening tot 1500 euro namelijk al binnen 10 minuten worden afgehandeld. Voorwaarde is dan wel dat je al bekend bent met een positieve ervaring bij deze verstrekker van de minilening.

Verantwoord tot 1500 euro lenen

Een van de belangrijkste dingen is dat geld lenen verantwoord moet zijn. Om welk bedrag het ook gaat. Of het nu 1000 euro, 1500 euro of 10.000 euro is. Je moet de lening wel weer kunnen terugbetalen. Om na te gaan of het mogelijk is, is het belangrijk om goed te kijken naar jouw financiële situatie, en daar ook eerlijk over te zijn naar jezelf en de kredietverstrekker toe. Het lenen van 1000 tot 1500 euro lenen moet jou op de korte en lange termijn meer voordelen dan nadelen opleveren.

Voeg je leningen samen en bespaar

Als je bijvoorbeeld 1000 euro gaat lenen, is dit een mooi moment om naar je totale financiële situatie te gaan kijken. Heb je nog een ander doorlopend krediet of persoonlijke lening, een creditcard of sta je doorlopend rood op je betaalrekening? Dan is dit een mooi moment om leningen te gaan samenvoegen. Het samenvoegen van leningen kan je een groot voordeel opleveren. Zeker omdat de huidige rentestanden laag zijn. Een lening aanvragen kost je niets, en kan je op deze manier misschien nog aardig wat geld besparen.