Een doorlopend krediet is een flexibele vorm van geld lenen. Met een doorlopend krediet heeft u een lening waarbij u mag opnemen tot aan uw kredietlimiet. U mag uw doorlopend krediet ook altijd boetevrij eerder aflossen. Allemaal voordelen van een doorlopend krediet. Toch zijn er ook nadelen. Een doorlopend krediet heeft namelijk een variabele rente. Dit houdt in dat de rente kan dalen. Maar ook kan stijgen. Een doorlopend krediet met stijgende rente is beslist geen uitzondering. Een doorlopend krediet met een dalende rente komt echter minder vaak voor. Banken zijn er bedreven in om rentestijgingen (te) snel door te rekenen aan de consument. Rentedalingen is men echter minder scheutig mee. Een minder prettig voorbeeld hiervan zien we terug in de uitspraken van het Kifid. Een consument heeft bij het Kifid geklaagd over de stijgende rente. Terwijl de rente juist dalend zou moeten zijn. De claim van de consument is echter helaas afgewezen. U kunt Doorlopend krediet met stijgende rente uitspraak Kifid de hele uitspraak lezen.

Wat te doen bij een doorlopend krediet met stijgende rente?

Er zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen als u merkt dat de rente gaat stijgen. De eerste maatregel is het meest eenvoudig. Als u wakker ligt van een variabele rente. Sluit dan een krediet met een vaste rente. De persoonlijke lening. U heeft dan geen onzekerheid. Maar wel het risico dat de rente in de toekomst gaat dalen en dat u dus eigenlijk te veel aan rente gaat betalen. Daarnaast kan het een optie zijn om uw te dure doorlopend krediet over te sluiten naar een doorlopend krediet met een veel lagere rente. U begint dan direct met besparen op uw lening.

Als u doorlopend krediet met stijgende rente oversluiten niet lukt

U heeft ooit een doorlopend krediet afgesloten tegen een lage rente, en goede voorwaarden. Door de stijgende rente is uw krediet echter een stuk minder boeiend geworden. U vraagt een doorlopend krediet aan met een lagere rente, gek genoeg wijst de bank dit af. Omdat u al maximaal belast bent met uw huidige lening?! Maar die wilt u juist voordeliger oversluiten! Herkent u zich hierin? Dan bent u lang niet de enige. Een ontzettend vervelend probleem. Zeker als na het verder zoeken naar een goedkope lening blijkt dat het echt niet wil lukken om uw lening voordeliger over te sluiten. Er zijn duizenden mensen die in dit vervelende pakket zitten. Gelukkig wordt er door de banken wel gewerkt aan een oplossing. Mensen die nu “vast” zitten met hun lening krijgen meer mogelijkheden. De exacte invulling hiervan is per individu verschillend. Maar de mogelijkheden lijken er toch echt aan te komen.