BKR registratie verwijderen

hoe kom ik van mijn bkr registratie afAls je een negatieve BKR registratie heeft dan weet je hoe vervelend dit kan zijn. Een financieel product, zoals een lening of een hypotheek is haast niet mogelijk. Zelfs een creditcard kan als lastig zijn. Je BKR verwijderen kan dan een optie zijn. Een negatieve BKR verwijderen kan je in ieder geval veel opleveren. Direct geld lenen kan in veel gevallen een (tijdelijk) probleem oplossen. Maar dan moet het natuurlijk wel mogelijk zijn om een lening af te sluiten. Het BKR verwijderen kan je veel vrijheid opleveren. Vragen zijn natuurlijk altijd wat je kunt doen om uw BKR verwijderen mogelijk te maken, waar kunt je terecht om uw BKR te laten verwijderen? Wie kan je helpen om je BKR verwijderen mogelijk te maken?

BKR verwijderen

Een BKR verwijderen kan nodig zijn als je je hypotheek akkoord wilt krijgen bij de banken, als je een lening wilt afsluiten of een andere financiële verplichting aan wenst te geven. Met een negatieve BKR registratie is het eigenlijk niet mogelijk om een lening of een hypotheek af te sluiten. De oplossing is natuurlijk dat de negatieve BKR registratie verwijderd wordt. Er zijn verschillende manieren om dit mogelijk te maken. Sterker nog, er zijn aparte bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het BKR verwijderen, en met succes.
De meest bekende gespecialiseerde party is Dynamiet Nederland. Zij hebben met succes diverse rechtszaken gevoerd, en gewonnen. Er zijn namelijk ook diverse regels waar banken en kredietverstrekkers aan moeten voldoen willen zij een BKR registratie mogen plaatsen. En deze moet natuurlijk op de juiste manier geplaatst worden. Als dit laatste niet het geval is, dan kan een BKR verwijderen een optie zijn.

Wanneer BKR verwijderen

Een negatieve BKR registratie kan om een aantal verschillende redenen verwijderd worden. Zoals al aangegeven kan het zijn dat de bank de registratie onterecht heeft geplaatst, of je de verkeerder codering heeft gegeven. Daarnaast kan een BKR verwijderd worden als de registratie op een reeds ingelost krediet staat en je een hypotheek nodig hebt. De sanctie is dan namelijk te zwaar, hier kan het mogelijk zijn dat de kredietverstrekker meewerkt aan het verwijderen van het BKR. Of dit daadwerkelijk gaat lukken is vooraf lastig aan te geven. Gelukkig zijn er diverse bureaus die je van dienst kunnen zijn.

Wie kan het BKR verwijderen

Als er bureaus zijn die roepen dat zij degene zijn die jouw BKR kunnen verwijderen, gaat er iets mis. Deze bureaus hebben namelijk zelf geen toegang tot het BKR. Alleen partijen die toegang hebben tot het BKR, banken en kredietverstrekkers, kunnen daadwerkelijk een negatieve BKR registratie verwijderen. De bureaus die gespecialiseerd zijn in het BKR verwijderen zullen ook contact met de kredietverstrekkers opnemen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om het BKR te kunnen gaan verwijderen.

Wanneer kan een BKR registratie niet verwijderd worden?

Als een BKR registratie 100% terecht is zullen de banken en kredietverstrekkers niet snel meewerken aan het verwijderen van een negatieve BKR registratie. Helaas is voor ons onvoldoende duidelijk of er in de praktijk dergelijke registraties worden verwijderd. Consumenten praten nu eenmaal niet graag over een negatieve BKR registratie.

Waar moet je in ieder geval niet mee in zee gaan?

Partijen waar je in ieder geval niet mee in zee moet gaan zijn partijen die aangeven dat zij jouw volledige schuld over zullen nemen en zo je BKR verwijderen. Dit is namelijk niet mogelijk. Als een lening is ingelost blijft de negatieve registratie nog vijf jaar na inlossing bij Stichting BKR vermeld staan. Bij deze partijen zal he veelal vooraf een betaling moeten doen en daarna hoor je helemaal niets meer.

Geld lenen met BKR registratie

Indien u geld wilt lenen, maar wel een BKR registratie heeft, dan heeft u de mogelijkheid om via onderstaande tabel een lening af te sluiten tot €1500,-.