Geld lenen zonder BKR toetsing? Kies voor een minilening

op basis van 0 beoordelingen

Wil je geld lenen zonder BKR toetsing? Met een negatieve BKR registratie op je naam is het ontzettend moeilijk om een nieuwe lening aan te vragen. Ter bescherming van jezelf zullen kredietverstrekkers je geen nieuwe lening verstrekken, zodat je niet opnieuw in de schulden zal komen of het niet voor elkaar krijg je lening op tijd af te betalen. Maar misschien denk jij er heel anders over en is nu geld lenen juist de manier waarop jij ook de andere lening op een later moment kunt aflossen. Het is dan ontzettend jammer dat geld lenen geen optie is bij de meeste kredietverstrekkers. Gelukkig is er een lening die uitkomst biedt: de minilening.

een rondje met een kruis er in
|

Saldodipje Minilening

 • Group 16 €600 tot €1000 lenen
 • Looptijd van 45 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Saldodipje Pluslening

 • Group 16 €1100 tot €1800 lenen
 • Looptijd van 62 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur
Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 1.000,00
Rente
11,95%
Looptijd
45 dagen
Totaalbedrag
€ 1.011,96

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Waarom geld lenen zonder BKR toetsing?

Waarom kiezen mensen ervoor om te lenen zonder BKR toetsing? Kredietverstrekkers zijn vandaag de dag verplicht om iedere lening die jij aangaat te melden bij Stichting BKR. Zo is het voor overige kredietverstrekkers zichtbaar of het jou lukt om op tijd de bewuste lening af te lossen. Lukt dit je niet, dan krijg je een negatieve BKR registratie en zien andere kredietverstrekkers dat het jou op dit moment niet lukt de lening af te betalen. Het is dan volgens hen ook niet verstandig nog een andere lening aan te gaan.

De reden dat mensen ervoor kiezen te lenen zonder BKR toetsing is dat er dan niet gezien wordt dat zij een lening hebben waarvan het ze niet lukt of in het verleden niet gelukt is deze op tijd af te betalen. De aanvraag voor een nieuwe lening bij een kredietverstrekker die geen BKR toetsing doet, kan om die reden dus niet afgekeurd worden.

Wat is een BKR registratie?

Sluit je een lening of een krediet af bij een bank, dan zal deze geregistreerd worden in het Centraal Krediet Informatiesysteem van de Stichting BKR. Simpel gezegd is dat de BKR registratie. Via deze weg wordt inzichtelijk hoeveel leningen je hebt afgesloten en of het je lukt om ze op tijd af te betalen of dat je een betalingsachterstand hebt.

Positieve of negatieve BKR registratie?

Er bestaat een verschil tussen een positieve en een negatieve BKR registratie. Niet elke BKR registratie is negatief en zal van invloed zijn op het aanvragen van leningen. We leggen het verschil aan je uit.

Positieve BKR registratie
Zoals je hebt kunnen lezen zijn banken verplicht om iedere lening of krediet dat jij aangaat aan te geven bij Stichting BKR. Zelfs wanneer jij een smartphone boven de 250 euro op afbetaling koopt, wordt dit gezien als een telefoon krediet en wordt hier een melding van gemaakt. Betaal jij netjes op tijd de lening of het krediet af, dan heeft deze BKR registratie niets te zeggen en al helemaal geen negatieve gevolgen. Kredietverstrekkers zullen zien dat jij je leningen op tijd betaald en zullen graag opnieuw zaken met je doen.

Negatieve BKR registratie
Nu kan het ook voorkomen dat het je herhaaldelijk niet lukt om de lening te betalen of dat je het door persoonlijke omstandigheden niet hebt gered. Gebeurd dit meerdere keren, dan zal na aanmaningen en een officiële vooraankondiging een negatieve BKR registratie het gevolg zijn.

Hoe kom ik van mijn BKR registratie af?

Ben je het niet eens met je (negatieve) BKR registratie omdat je ervan overtuigd bent dat deze niet gegrond is? Dan kan je zeker proberen om hier vanaf te komen. Dit doe je door contact op te nemen met de kredietverstrekker. Kom je er met de kredietverstrekker nog niet uit? Dan is de volgende stap om een beroep te doen op de onafhankelijke Geschillencommissie. Zij zullen een uitspraak doen waar jij, de kredietverstrekker en het BKR zich aan moeten houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onafhankelijk bedrijf in te huren die voor jou probeert deze negatieve BKR registratie te verwijderen.

En weet je eigenlijk in je achterhoofd wel dat de negatieve BKR registratie gegrond is. Omdat je inderdaad je lening niet op tijd wist af te betalen? Dan zit er niks anders op dan de negatieve registratie te accepteren en een andere manier te zoeken om een nieuwe lening aan te gaan. Wij geven je het advies om je te verdiepen in een minilening.

Kiezen voor een minilening

Met een terechte BKR registratie zal je hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe lening of krediet krijgen bij de bank. Dit komt doordat zij verplicht zijn voordat ze jou de lening verstrekken eerst je gegevens op te vragen die bekend zijn bij Stichting BKR. En op grond van die gegevens te bepalen of jij in staat bent een extra lening tijdig af te lossen. Ben je dit volgens de wetgeving en leennorm niet, zullen zij jou geen nieuwe lening kunnen verstrekken.

Omdat zij jou simpelweg stuk voor stuk geen nieuwe lening kunnen verstrekken, zal je op zoek moeten naar een alternatief. De minilening is zo’n alternatief. Kredietverstrekkers die een minilening aanbieden zijn niet verplicht om eerst jouw gegevens bij de Stichting BKR op te vragen. Ze zullen dus ook niet zien dat jij een betalingsachterstand op je naam hebt staan.

Kies je voor een minilening dat kan je een bedrag tot 1500 euro opnemen. Je zal dit bedrag in een redelijk korte termijn ook weer terug moeten betalen. Het enige nadeel aan een minilening is dat de rente kan oplopen tot 14%. Dit is hoger dan bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Maar lukt het jou om af te lossen plus de rente te betalen, dan is het een goed alternatief.

Saldodipje Pluslening

 • Group 16 €1100 tot €1800 lenen
 • Looptijd van 62 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Saldodipje Minilening

 • Group 16 €600 tot €1000 lenen
 • Looptijd van 45 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Saldodipje Minilening

 • Group 16 €100 tot €500 lenen
 • Looptijd van 30 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Kies de juiste minilening

Je zal zien dat er online ontzettend veel aanbieders van minileningen zijn. We willen je waarschuwen dat je niet zomaar een lening online zal moeten afsluiten. Het is ontzettend belangrijk dat je eerst de voorwaarden nauwkeurig doorleest. Staat er in de kleine lettertjes nergens iets waar jij later spijt van zal kunnen krijgen? Vanuit onze ervaring kunnen we je twee krediet verstrekkers van minileningen adviseren: Saldodipje en Ferratum. Beide zijn het partijen die te vertrouwen zijn en het geld ook daadwerkelijk direct op je rekening zullen storten.

‘… twee krediet verstrekkers van minileningen adviseren: Saldodipje…’

Geld lenen zonder loonstrook

Zit je op dit moment zonder werk of vast contract? Ook dat kan een reden voor een bank zijn om aan jou geen lening of krediet te verstrekken. Gelukkig is ook zonder loonstrook of vast contract een minilening gewoon aan te vragen. De minilening is online aan te vragen, zonder dat er om allerlei papieren en documenten gevraagd zal worden. Mede hierdoor heb je snel inzichtelijk hoeveel je kunt lenen. Nadat je aanvraag is goedgekeurd zal het bedrag dezelfde dag al op je rekening kunnen staan.

Hoe kies je een goedkope minilening?

Zoals je wellicht al hebt kunnen lezen is de minilening een fantastische oplossing voor iemand met een negatieve BKR registratie, of iemand zonder loonstrook of vast contract. Je kunt op deze manier toch geld lenen. Maar hoe vind je dan een goedkope minilening? Dit doe je door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zijn niet alle voorwaarden in één oogopslag duidelijk, vraag dan altijd een offerte aan. Met verschillende interessante offertes naast elkaar, kan jij goed de verschillen ontdekken tussen de minileningen en bijbehorende voorwaarden.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe het precies zit met een BKR registratie en hoe je hier vanaf kunt komen? Lees verder in ons artikel: Hoe kom ik van mijn BKR registratie af?

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • Eenvoudig & goed geïnformeerd geld lenen
 • Gratis & up-to-date advies
 • Alle aanbieders in een handig & onafhankelijk overzicht
Mike van den Broek portret
Over Mike van den Broek

Mike is eigenaar van de website Directgeld-lenen.nl en helpt sinds 2018 de website bezoeker een zelf overwogen en bewuste keus te maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Inmiddels is Mike bezig zijn Wft Basis en Consumptief Krediet papieren te behalen.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

In 5 stappen een lening aanvragen
een euro biljet

In 5 stappen een lening aanvragen

Hoeveel geld kan ik lenen voor een auto?
een auto

Hoeveel geld kan ik lenen voor een auto?

Mike van den Broek portret Mike van den Broek
Wat is een achtergestelde lening?
een leeg biljet

Wat is een achtergestelde lening?

Mike van den Broek portret Mike van den Broek

Ook interessant

BKR registratie verwijderen
het uiteinde van een vulpen

BKR registratie verwijderen

Alles over BKR: registratie & toetsing
een document

Alles over BKR: registratie & toetsing

Mike van den Broek portret Mike van den Broek
Kan ik geld lenen met een BKR registratie?
een bank met een vlaggetje

Kan ik geld lenen met een BKR registratie?

0 reacties

Submit a comment

Naar boven