Direct geld lenen met een tijdelijk contract is, ondanks de forse toename van het aantal tijdelijke contracten, nog altijd vele malen lastiger dan het geld lenen met een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Wel is het zo dat het langzaam maar zeker wel iets beter begint te worden. Zo zijn er banken die ook bij een tijdelijk dienstverband het inkomen volledig mee kunnen nemen. U moet dan wel aan een aantal aanvullende voorwaarden voldoen. Geld lenen met een tijdelijk contract wordt de laatste jaren steeds eenvoudiger.

Aanbieder
Product
Rente
Aanvragen
Freo persoonlijke lening
- via Freo
vanaf 3,60%
Defam Premium persoonlijke lening
- via Kredietconcurrent
vanaf 3,70%
Interbank Persoonlijke lening
- via Kredietconcurrent
vanaf 3,70%
BNP Paribas Persoonlijke lening
- via Kredietconcurrent
vanaf 3,80%
Huiseigenarenkrediet
- via Kredietconcurrent
vanaf 4,00%
NN Persoonlijke lening
- via Kredietconcurrent
vanaf 4,30%
Defam Persoonlijke Lening
- via Kredietconcurrent
vanaf 4,30%
Qander Persoonlijke Lening
- via Kredietconcurrent
vanaf 4,90%
Lender & Spender Persoonlijke lening
- via Kredietconcurrent
vanaf 5,00%
Santander Persoonlijke lening
- via Santander
vanaf 5,80%
Ribank Persoonlijke lening
- via Kredietconcurrent
vanaf 5,90%

Geld lenen met een tijdelijk contract voor een jaar of halfjaar

Als u een tijdelijk dienstverband heeft voor een jaar of voor een halfjaar dan kan het mogelijk zijn om geld te lenen. Het inkomen wordt bij de meeste banken, of in de meeste situaties voor 70% meegenomen. Er bestaat echter ook een uitzondering hierop. Geld lenen met een tijdelijk contract kan heel goed als u een koopwoning heeft, en boven de 30 jaar bent. Uw inkomen wordt dan, net als bij een vast dienstverband voor onbepaalde tijd, volledig meegenomen.
Het is dan zelfs nog mogelijk om in aanmerking te komen voor een geldlening tegen de allerlaagste rente. Bent u nog jonger dan 30 jaar? Of heeft u geen koopwoning? Dan nemen de banken uw inkomen voor slechts 70% mee. Dit kan betekenen dat geld lenen voor u helaas niet bij de reguliere banken mogelijk is.

Geld lenen als uitzendkracht

Als u een uitzendovereenkomst heeft is de mogelijkheid van geld lenen met een tijdelijk contract sterk afhankelijk van de fase waar u in zit. Heeft u bijvoorbeeld een fase a uitzendovereenkomst, dan zal geld lenen helaas niet mogelijk zijn.
Een Fase B overeenkomst wordt weer gezien als een “regulier contract bepaalde tijd” uw inkomen wordt dan dus net zo beoordeeld als bij een jaarcontract of een halfjaar contract.
Fase C is de laatste fase bij de uitzendovereenkomst. U bent dan vast in dienst bij het uitzendbureau. Dit wordt door de banken ook beoordeeld als een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Uw inkomen wordt dan volledig meegenomen, de kans dat u een lening kunt gaan afsluiten is dan ook veel groter dan bij fase A of een fase B overeenkomst.