Goedkoop en veilig een minilening aanvragen

Wanneer je besluit een minilening aan te vragen wil je dat graag zo goedkoop mogelijk en tegen het scherpste rentetarief doen. Tegelijkertijd wil je wel dat het veilig is en je het geld ook daadwerkelijk op je rekening krijgt zonder daar uiteindelijk te veel voor terug te moeten betalen. In dit artikel vertellen we je waar jij het goedkoopst en veiligst je minilening af kan sluiten. Lees meer over de nummer 1 en 2 minilening-verstrekkers in Nederland.

Inhoud van dit artikel

Allereerst maken we een kort uitstapje naar de vraag wat een minilening is en voor wie een minilening interessant kan zijn. Daarna delen we onze top 2 van minilening-verstrekkers met je en leggen we uit hoe zij deze hoge positie hebben behaald. We leggen je uit hoe je een goedkope en veilige minilening kunt vinden. En als laatste leggen we je uit hoe je leningen met elkaar vergelijkt en waar je op moet letten.

Wat is een minilening?

De naam zegt het al, een minilening is een lening tot een relatief klein bedrag van 1500 euro. Het prettige en unieke aan deze lening is dat het door iedereen in Nederland aan te vragen is. Je leent dit relatief kleine bedrag en lost dat in korte tijd ook weer af. Het aanvragen van de minilening gaat gemakkelijk online en is volledig zelfstandig uit te voeren. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd ontvang je het geld diezelfde dag nog op je rekening. Nu de AVG-wetgeving in Nederland van kracht is, zijn al jouw persoonlijke gegevens goed beschermd en zullen ze niet gedeeld kunnen worden met een andere partij.

Voor wie is een minilening interessant?

Allereerst is een minilening interessant wanneer je snel geld wil lenen. Ga je een aanvraag doen bij de bank, dan zal je daar veel papierwerk voor aan moet leveren en vervolgens een aantal werkdagen op de goedkeuring moeten wachten. Een minilening aanvragen gaat een stuk sneller, eenvoudiger en volledig online gedaan worden. Daarnaast zijn er nog een aantal situaties waarin in je geen recht hebt op een doorlopend krediet of een persoonlijke lening en je dus wel ‘moet’ kiezen voor de minilening.

Met een negatieve BKR registratie

Heb je een negatieve BKR registratie op je naam staan omdat je in het verleden een lening structureel niet op tijd hebt afgelost, dan zal het aanvragen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening bijzonder moeilijk worden. Een kredietverstrekker is namelijk verplicht om jouw gegevens bij het BKR op te vragen. Hiermee willen ze voorkomen dat ze een lening verstrekken aan iemand wie het wellicht niet lukt deze op tijd af te lossen. Het goede nieuws is dat kredietverstrekkers van een minilening geen BKR controle (hoeven te) doen. Een minilening aanvragen met een negatieve BKR registratie is dus gewoon mogelijk.

Zonder loonstrook

Het eerste waar een reguliere bank naar zal vragen is je loonstrook. Heb je die op dit moment niet, dan wordt het aanvragen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening direct een stuk lastiger. Maar gelukkig is er een alternatief, de minilening is ook zonder loonstrook gewoon aan te vragen.

Zonder vast contract

Wanneer je geen vast contract hebt is het niet uitgesloten dat jij een doorlopend krediet of persoonlijk lening kunt krijgen bij de bank. Je zal alleen wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Zo moet je minimaal 1 à 2 jaar in dienst zijn, minimaal 25 jaar oud zijn en mag je geen negatieve BKR registratie hebben. Voldoe je niet aan deze drie voorwaarden, dan kan je altijd er voor kiezen een minilening af te sluiten. In dat geval heb je binnen een paar minuten inzichtelijk hoeveel je kunt lenen en zal de aanvraag hoogstwaarschijnlijk goedgekeurd worden, ook al heb je geen vast contract.

Goedkoopste minilening

Wellicht was het al bij je bekend, de rentetarieven van een minilening liggen hoger dan die van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het is dan ook een lening waarbij je het geld direct op je rekening ontvangt en vervolgens weer snel aflost. De rente die je betaald over het te lenen bedrag kan maximaal oplopen tot 13.99%. Dit is een wettelijk maximum tarief waar de kredietverstrekkers zich aan hebben te houden sinds 1 januari 2016. Ben je op een site terecht gekomen waar een hoger rentepercentage wordt gevraagd? Ga daar dan niet mee in zee.

Het kan zijn dat er voor de aanvraag van een minilening een garantsteller wordt gevraagd. Wil je de lening zo goedkoop mogelijk houden, probeer dit dan persoonlijk te regelen. Wanneer je dit door een extern bedrijf laat doen, zal je hier extra voor moeten betalen.

200, 400, 600 euro snel en veilig op je rekening

Snel of met spoed lenen

Heb je erg snel of zelfs met spoed een bepaald bedrag nodig? Kies er dan voor om vlug een minilening af te sluiten. De aanvraag doe je al binnen 7 minuten zelfstandig en online. Tijdens deze aanvraag wordt je niet naar allerlei ingewikkelde documenten gevraagd, wat je enorm veel tijd bespaard. Ook zal je aanvraag in de meeste gevallen gewoon goed gekeurd worden. Na deze goedkeuring ontvang je binnen 24 tot 48 uur het geld al op je rekening.

Veilig een paar honderd euro lenen

Ook al wil je snel geld lenen, je wil altijd dat dit veilig gebeurd en bij een betrouwbare partij. Op verrassingen in de kleine lettertjes zit niemand te wachten. Het goede nieuws is dat minileningen veilig af te sluiten zijn. Mits je dit bij een betrouwbare partij doet. In Nederland kan je het beste kiezen voor een minilening van Ferratum of Saldodipje. Over beide kredietverstrekkers vertellen we je later in dit artikel meer. Er zijn enkele niet betrouwbare kredietverstrekkers van minileningen actief in Nederland. Door vanuit het buitenland te opereren omzeilen ze de Nederlandse wetgeving en vragen bijvoorbeeld te veel rente. Zelfstandig een goedkope partij zoeken voor het afsluiten van je minilening is daarom niet zonder risico. Wil je dit risico niet lopen, sluit het dan af bij Ferratum of Saldodipje.

Vergelijken van minileningen

Het is belangrijk om de kredietverstrekkers allemaal met elkaar te vergelijken. Hoeveel procent rente vragen ze en met welke voorwaarden heb je te maken? Om een goed beeld te krijgen van een kredietverstrekker kan je er een offerte opvragen voordat je er direct een lening afsluit. Houd ook altijd rekening met extra kosten die nog in rekening gebracht kunnen worden. Zo zal het in de meeste gevallen extra geld kosten wanneer je een extern bedrijf garant laat staan.

 

Top 2 minilening-verstrekkers

Om tot een top 2 van minilening-verstrekkers te komen hebben we de aanbieders op verschillende punten met elkaar vergeleken.

 • Betrouwbaarheid
  Komen zij altijd hun afspraken na en staan er geen verborgen zaken in kleine lettertjes. Wordt er een vast (maximaal) rentetarief gehanteerd. Is er een KVK-nummer bekend.
 • Veiligheid
  Is het veilig om bij deze partij geld te lenen. Krijg je het geld daadwerkelijk direct op je rekening gestort. Worden jouw persoonsgegevens beschermd.
 • Snelheid
  Hoeveel tijd kost het om een minilening aan te vragen en hoe lang duurt het vervolgens voordat je het geld op je rekening hebt.
 • Klantenbeoordeling
  Zijn de klanten tevreden over de manier waarop zij geholpen zijn en het geld geleend wordt.
 • Goedkeuring aanvraag
  In hoeveel procent van de gevallen wordt een aanvraag goedgekeurd en ontvang je daadwerkelijk het bedrag op je rekening.

Nummer 1: Ferratum

Als eerste uit de test komt Ferratum. Het is een kredietverstrekker waarbij je binnen 24 uur het geld op je rekening ontvangt, nadat de aanvraag is goedgekeurd. In 5 eenvoudige stappen wordt de lening aangevraagd. Deze 5 stappen zijn binnen 7 minuten uit te voeren, geheel zonder papierwerk.

Je kunt er een bedrag lenen tot 1500 euro dat je in 62 dagen dient terug te betalen. Dankzij hun eigen scoringssysteem is het niet meer nodig een BKR registratie uit te voeren. Zo is het ook met een negatieve BKR registratie gewoon mogelijk een lening af te sluiten bij Ferratum.
Klanten waarderen Ferratum gemiddeld met drie van de vijf sterren. Je gegevens worden beschermd, dankzij de Wet Bescherming Persoonsgegevens waar zij zich aan houden. Het betalen kan eenvoudig en veilig via Ideal.

Doe je een aanvraag, dan heb je bij Ferratum een zeer grote kans dat deze ook wordt goedgekeurd. Dit in tegenstelling tot andere kredietverstrekkers die er strenge controles op na houden.

“Bij Ferratum en Saldodipje worden van alle actieve kredietverstrekkers de meeste aanvragen goedgekeurd!”

Nummer 2: Saldodipje

Als tweede eindigt Saldodipje. Ook hier is een lening makkelijk online aan te vragen. Zonder dat je met allerlei papierwerk naar de bank moet. Heb je een akkoord gekregen op je aanvraag, dan ontvang je (op werkdagen) binnen 24 uur het bedrag op je rekening. Er is een klantenserviceteam beschikbaar van maandag tot en met zaterdag.

Op de website zijn ‘Veelgestelde vragen’ te vinden met een duidelijk antwoord. Op die manier kan je je goed inlezen voordat je een lening aanvraagt. Het is een veilige en betrouwbare kredietverstrekker. Ze zullen nooit meer dan 13.99% rente vragen voor een lening. Je gegevens worden ook hier goed beschermd dankzij de Wet Persoonsgegevens waar Saldodipje zich aan houdt.

Een aanvraag wordt bij Saldodipje verhoudingsgewijs snel goedgekeurd. Dankzij een goed ontwikkeld scoresysteem zijn zij bijvoorbeeld ook bereid ook personen met een negatieve BKR registratie een lening te verstrekken.

Snel overzicht

Nr. 1 Ferratum Nr. 2 Saldodipje
Minimaal leenbedrag 100 euro 100 euro
Maximaal leenbedrag 1500 euro 1500 euro
Maximale looptijd 62 dagen 62 dagen
Geld op rekening binnen 24 – 48 uur binnen 24 – 48 uur
Rente 13.99% 13.99%
BKR toetsing nee nee
Extra’s
 • eigen scoringssysteem
 • aflossen met Ideal
 • zonder loonstrook
 • klantenservice
 • aflossen met Ideal
 • zonder loonstrook

Looptijd en kosten

De looptijd van de minilening zit bij Ferratum en Saldodipje tussen de 2 en 9 weken. Beide hanteren zij een rentepercentage van 13.99%. In onderstaande tabel zijn de rentekosten bij het leenbedrag opgeteld en vormen samen het terug te betalen bedrag. Om een indicatie te geven zijn er een aantal leenbedragen en looptijden als voorbeeld gekozen. Je bent er zelf natuurlijk vrij in welk bedrag tussen de 100 en 1500 euro je besluit te gaan lenen. Ook ben je vrij in de looptijd die je kiest om de lening af te lossen.

 

Lening Looptijd Terugbetalen Garantsteller *
€100 15 €110,53 €10,89
€500 30 €505,41 €110,00
€700 45 €711,39 €225,65
€1000 45 €1015,02 €280,20
€1300 62 €1321,25 €569,50
€1500 62 €1525,11 €658,78

* Kosten voor een garantsteller betaal je alleen wanneer je kiest voor een externe garantsteller.

Veilig lenen

Het aanvragen van een minilening is veilig. Tenzij je de lening aanvraagt bij een niet betrouwbare partij. Er zijn aanbieders actief die het niet zo nauw nemen met de wet- en regelgeving in Nederland. Wil je geen risico lopen, dan kan je van ons aannemen dat Ferratum en Saldodipje beide betrouwbare partijen zijn. Wil je toch zelf online gaan zoeken naar een alternatief? Lees je dan goed in en check reviews voordat je een lening afsluit.

Leningen vergelijken

Het is belangrijk om de kredietverstrekkers allemaal met elkaar te vergelijken. Hoeveel procent rente vragen ze en met welke voorwaarden heb je te maken? Om een goed beeld te krijgen van een kredietverstrekker kan je er een offerte opvragen voordat je er direct een lening afsluit. Houd ook altijd rekening met extra kosten die nog in rekening gebracht kunnen worden. Zo zal het in de meeste gevallen extra geld kosten wanneer je een extern bedrijf garant laat staan.