Kleine bedragen lenen gebeurd veel, heel veel. Er wordt veel vaker gezocht naar een term als 500 Euro lenen. Dan naar grotere bedragen. Vaak zoekt men dan ook naar het directe geld lenen. Men heeft het bedrag eigenlijk dezelfde dag nog nodig.
Toch is dit niet altijd verstandig. Kleine bedragen lenen kan veel beter door hier meer tijd voor te nemen. Bijvoorbeeld een minilening is lang niet altijd de juiste manier om snel een klein bedrag te lenen. Sterker nog, dit is eigenlijk de slechtste manier om een kleine lening af te sluiten. Hoe dan wel? Dat vertellen wij u graag, zodat u behoorlijk veel geld kunt besparen.

Hoe kunt u het best kleine bedragen lenen

De beste manier om kleine bedragen te lenen is om ofwel particulier te gaan lenen, mits u goede afspraken maakt. Of door een gewoon doorlopend krediet of een persoonlijke lening af te sluiten. Bijvoorbeeld bij een doorlopend krediet kunt u een hoger kredietlimiet afsluiten. Bijvoorbeeld een limiet van 5000 euro. Alles wat u van dit bedrag niet nodig heeft kunt u in depot laten staan. Over het bedrag dat u in depot laat staan, betaalt u geen rente en aflossing.
Het verschil met het geld lenen in de vorm van een minilening is dat u in deze vorm veel voordeliger uit bent.
Als u bang bent dat u het depot uit uw lening weer op zou kunnen gaan nemen, en hierdoor meer leent dan eigenlijk nodig kun u het best een vrijwillige blokkade op uw lening laten plaatsen. Deze blokkade zorgt ervoor dat u geen opnamen uit uw lening kunt doen, waardoor er geen risico is op het opnemen van een groter saldo dan u eigenlijk wenste.

Waar kunt u kleine bedragen lenen?

Gezien de hierboven omschreven werkwijze voor een goedkope lening raden wij u aan om deze kleine bedragen lenen te doen bij aanbieders als Freo en/of Kredietconcurrent. Deze aanbieders hebben voordelige leningen in het assortiment met lage rentes.
Bij deze aanbieders kunt u dus ook een voordelig doorlopend krediet afsluiten.