Lenen zonder BKR-toetsing

Wanneer je geld wil gaan lenen en hierover wat zoekt en leest kom je al snel het woord BKR-registratie tegen. Maar wat betekent dat?

BKR-registratie

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is een organisatie die gevestigd is in Tiel. In 1965 is de organisatie opgericht door banken en financiële instellingen die een maatschappelijk probleem zagen ontstaan. Zij zagen namelijk dat steeds meer mensen gaan lenen zonder dat ze dat terug kunnen betalen. BKR levert informatie aan financiële instellingen. Op basis van die informatie kunnen zij bepalen of ze iemand een lening aan zullen bieden. Als je een bedrag leent, in welke vorm ook, word je geregistreerd bij BKR. Maar dit hoeft nog geen negatieve gevolgen te hebben.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Negatieve BKR-registratie

Wanneer je structureel niet op tijd je lening afbetaald, dan krijg je te maken met een negatieve BKR-registratie. Er wordt een code geplaatst bij jouw BKR-registratie, waarin te zien is dat je bijvoorbeeld een betalingsachterstand hebt. Probeer je dan opnieuw een lening aan te vragen, is de kans groot dat die aanvraag wordt afgewezen. Het BKR zelf keurt geen aanvragen af, zij zullen alleen informatie verstrekken. Op basis van die informatie maakt de leningverstrekker de keuze.

Geld lenen zonder BKR-toetsing

Geld lenen bij een aanbieder, zonder dat zij een BKR-toetsing doen, zou wel eens een oplossing kunnen zijn. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Particulier geld lenen zonder BKR-toetsing gebeurt in de vorm van een minilening. Het is een lening van een paar maanden en met een beperkt limiet (vaak tot 1500 euro). Check altijd de rentes die gesteld worden aan een minilening. Deze zijn vaak hoger dan je normaal gesproken bij een lening zou verwachten.

Om een minilening te ontvangen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden waarmee je bewijst het bedrag ook binnen de gestelde termijn weer terug te kunnen betalen.

  • vaak wordt er naar een loonstrook gevraagd
  • vaak moet je een garantsteller aan kunnen wijzen