Lenen zonder een vast contract

Een vast inkomen is soms lastig of niet aan te tonen. Bijvoorbeeld wanneer je een uitkering hebt, een tijdelijk contract of als ZZP’er werkzaam bent. Maar het is ook dan wel degelijk mogelijk om geld te lenen. Bij Directgeld-lenen.nl vinden we het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een lening aan te gaan. We leggen je graag uit hoe het aanvragen van een lening zonder vast contract in zijn werk gaat.

Voorwaarden om toch te lenen

Vaste contracten zijn vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend. Vroeger was het een voorwaarde om een lening af te kunnen sluiten. Tegenwoordig is dit niet meer bij elke leningverstrekker het geval. Het is ook met een tijdelijk contract mogelijk om een lening af te sluiten. Vaak worden er door de aanbieders dan andere voorwaarden gesteld waaraan je moet voldoen om zonder contract wel de lening te krijgen.
Voldoe je aan de voorwaarden, dan kan je alsnog een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten zonder vast contract.

Voorwaarde 1: je moet minimaal 25 jaar oud zijn
Voorwaarde 2: je mag geen negatieve BKR registratie op jouw naam hebben staan
Voorwaarde 3: afhankelijk van de leningverstrekker moet je minimaal 1 of 2 jaar in dienst zijn

Geld lenen zonder BKR toetsing

Intentieverklaring

Nog geen jaar in dienst? Vraag dan een intentieverklaring aan bij je werkgever. Hiermee geeft je werkgever aan dat ze bereid zullen zijn je een vast contract aan te bieden in de toekomst. (Dit hoeft dus niet direct het geval te zijn.) Hierdoor heeft de kredietverstrekker meer garantie dat je in de toekomst over voldoende inkomen beschikt om de maandlasten van de lening te kunnen betalen.
Goed om te weten: bij een tijdelijk inkomen rekenen de aanbieders met 70% van je huidige inkomen. Door hier rekening mee te houden, kom je later niet voor verrassingen te staan.

Sluit een minilening af

Voldoe je niet aan de voorwaarden die gesteld worden? En wil je snel een klein bedrag lenen? Dan kan je dit doen door een minilening af te sluiten. Er zijn een aantal sites in Nederland waar je dit veilig en verantwoord kunt doen. Een minilening afsluiten betekent dat jij een bedrag tot ongeveer 1500 euro binnen een paar dagen op je rekening hebt staan. Het gaat erg gemakkelijk want er wordt niet gekeken of je een BKR-registratie hebt en of je wel een paar jaar in dienst bent. Binnen een paar minuten heb je inzichtelijk hoeveel geld je kunt lenen en vervolgens staat dat bedrag binnen no-time op je rekening.

Let er op dat de rentepercentages niet vast liggen zoals je misschien bij een andere lening gewend was. Deze rentes kunnen hoger liggen. Check ook altijd of je het bedrag binnen de afgesproken tijd weer terug kunt betalen. Zo voorkom je onnodige boetes.

Lening als ZZP’er

Als ZZP’er beschik je niet over een vast contract om aan te kunnen tonen. Je inkomen schommelt waarschijnlijk maandelijks. Dat heeft weer invloed op je persoonlijke bestedingsruimte per maand. Om te kijken of je als ZZP’er de maandlasten van een lening kunt dragen, willen kredietverstrekkers de jaarcijfers van de laatste drie kalenderjaren zien. Op basis hiervan kunnen ze beslissen of je in aanmerking komt voor de lening.