Leningen oversluiten steeds eenvoudiger? Klopt dit echt? Of zit hier iets anders achter? Wij vertellen u hier graag meer over. Er zijn veel consumenten die hun lening niet meer kunnen oversluiten door overcreditering. Voor deze consumenten is er goed nieuws. Voor hen wordt het namelijk steeds eenvoudiger om een lening over te sluiten. Dit omdat de banken steeds meer gedwongen worden om mee te werken aan het leningen oversluiten naar een voor de consument gunstiger tarief.

Lening oversluiten steeds eenvoudiger

De reden waarom leningen oversluiten steeds eenvoudiger wordt hebben we al enigszins aangegeven. Dit gebeurd enerzijds omdat de banken steeds meer het belang van de klant centraal willen stellen. Anderzijds worden de banken steeds meer onder dwang gezet om zogenaamde “locked up klanten” te helpen aan een lening met een beter rentetarief. De bank met de grootste portefeuille aan locked up klanten is de Interbank. Een Interbank lening oversluiten kan u dan ook veel geld besparen.
leningen oversluiten steeds eenvoudiger

Wat zijn locked up klanten?

Om even terug te komen op de vorige alinea, locked up klanten zijn consumenten die onder de huidige normen te zwaar belast zijn met hun lening. Voor hen is het dus niet mogelijk om hun lening over te kunnen sluiten. Juist voor hen is Leningen oversluiten steeds eenvoudiger geworden. Deze groep consumenten wordt door de banken en de toezichthouder AFM gezien als de zwakkere consumenten en hebben dus ook steun nodig.

Lening oversluiten met negatieve BKR registratie?

Ook als u een negatieve BKR registratie heeft is een lening oversluiten steeds eenvoudiger. Tenminste, mits u een zogenaamde locked up klant bent. Banken zijn verplicht om hieraan mee te werken. Klanten die vast zitten met hun lening moeten namelijk ook de mogelijkheid hebben om hun lening tegen een gangbaar tarief om te zetten. Er zijn nu, zelfs met de huidige lage rente, nog altijd veel consumenten die een lening hebben lopen tegen een rentetarief van meer dan 10%. De enige die hier voordeel bij hebben zijn de tussenpersonen van deze lening verstrekkers en de banken waar de lening loopt.

Lening oversluiten en geld in handen

Als u uw huidige lening, met een veel te hoge rente, wilt oversluiten naar een voordelige lening is het alleen mogelijk om de leningen over te sluiten. Het is niet mogelijk om ook nog eens een bedrag in handen te krijgen. Daarom is een lening oversluiten op de korte termijn gevoelsmatig wellicht minder interessant. Niets is echter minder waar, laat u door een kredietadviseur eens voorrekenen wat het op de lange termijn voor u kan betekenen. Het verschil kan namelijk enorm zijn. Zeker als u naast een te dure persoonlijke lening of een doorlopend krediet, ook nog eens creditcards, verzendhuiskredieten en andere, veel te dure vormen van geld lenen gaat samenvoegen.