Leningen samenvoegen

Leningen samenvoegen kan u veel geld besparen. Als u een lening gaat afsluiten is het daarom dan ook verstandig om direct te gaan kijken naar uw andere lopende leningen. Staat u vaak debet op uw betaalrekening? Betaalt u per maand aan de Wehkamp en aan uw Creditcard? Dan is de kans groot dat u in het verleden veel hebt gedaan aan snel geld lenen. Of in ieder geval aan gemakkelijk geld lenen. Dit is helaas lang niet de voordeligste vorm van geld lenen. Wist u dat u tot 14% aan rente moet betalen aan deze dure leningen? Uw leningen samenvoegen kan dé oplossing zijn.

Leningen samenvoegen

Aanbieder
Product
Rente
Aanvragen
Lloyds Bank Persoonlijke lening
- via DNKM
vanaf 7,20%
Lender & Spender Persoonlijke lening
- via DNKM
vanaf 7,50%
Defam Premium persoonlijke lening
- via DNKM
vanaf 7,60%
Defam Huiseigenarenkrediet
- via DNKM
vanaf 7,90%
Defam Persoonlijke Lening
- via DNKM
vanaf 8,00%
BNP Paribas Persoonlijke basis lening
- via DNKM
vanaf 8,50%
Qander Persoonlijke Lening
- via DNKM
vanaf 8,70%
Directa Persoonlijke lening
- via DNKM
vanaf 8,80%
Santander Persoonlijke lening
- via Santander
vanaf 8,90%

Het samenvoegen van leningen heeft verschillende voordelen. Naast het voordeel van flink geld besparen creëert u ook meer overzicht bij het leningen samenvoegen. Alle leningen onder één dak en ook nog eens tegen een lager maandtermijn en een lagere rente. Dit klinkt eenvoudig, en vaak is het ook zo. Zeker als u het samenvoegen van de leningen voor u laat regelen door een kredietbemiddelaar. Deze kredietbemiddelaars hebben vaak een lagere rente dan de banken als ABN Amro, ING en Rabobank, een stuk lager. Daarnaast hebben zij een AFM vergunning en zijn zij verplicht om te handelen in uw belang. Leningen samenvoegen kost u overigens geen geld. Het advies op geld lenen is namelijk altijd gratis. Wel is het natuurlijk altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen. Leningen vergelijken kan u namelijk nog meer besparen.

Leningen samenvoegen? Waar moet u op letten?

Leningen samenvoegenEigenlijk is leningen samenvoegen zoals aangegeven vrij eenvoudig. Er zijn 2 zaken waar u echt op moet letten. Dat is ten eerste het rentepercentage, en ten tweede de totale kosten voor de lening. Als u dit goed in de gaten houdt kan er feitelijk verder niet heel veel misgaan. Deze twee elementen bepalen namelijk wat uw lening u uiteindelijk zou gaan kosten.

Leningen samenvoegen met BKR registratie

Geld lenen zonder BKR toetsing blijft natuurlijk lastig. Dit is bij leningen samenvoegen niet anders. Toch is er tegenwoordig één groot voordeel. En dit allemaal met dank aan de AFM. Als u uw lening met een negatieve registratie wenst over te sluiten bij dezelfde bank. Dan is de bank tegenwoordig verplicht om hier aan mee te werken. Het is niet zo dat ze verplicht zijn om uw lening voordeliger te maken. Maar ze moeten in ieder geval met u meedenken. Als de bank niet meewerkt, moeten ze hier een duidelijke reden voor hebben. Het samenvoegen van de leningen is overigens geen verplichting voor de bank. Het is al voldoende als zij alleen de lening die bij hen loopt voordeliger oversluiten.