Leningen vergelijken

Leningen vergelijken, het lijkt zo voor de hand liggend, maar toch doet niet iedereen het blijkbaar. Wist u dat 80% van de Nederlanders een te dure lening heeft? Waar we het internet afspeuren om zo goedkoop mogelijk spullen te kopen ligt dit bij leningen blijkbaar anders. Waarom zijn we niet sterk in het vergelijken van leningen en de voordeligste aanbieding afsluiten? Wat zorgt ervoor dat we niet altijd uit zijn op het beste voorstel? Kan direct geld lenen ook goedkoop geld lenen zijn?

Leningen vergelijken

Het doel van leningen vergelijken lijkt eenvoudig. Het gaat erom dat u de goedkoopste lening gaat afsluiten. Toch is er meer voor u te halen bij het vergelijken van leningen. Belangrijk is om te realiseren dat het advies voor geld lenen gratis is. Een persoonlijke lening afsluiten of een doorlopend krediet afsluiten maakt daarbij geen verschil. Advies voor geld lenen is altijd gratis. Dit is in de wet vastgelegd (WCK). Laat anderen dus ook leningen voor u vergelijken. Vraag verschillende offertes aan en kijk waar u voordelig geld kunt lenen.

Minilening vergelijken

Persoonlijke lening vergelijken

Leningen vergelijken? Blijf dit doen!

leningen vergelijkenZelfs als u de lening heeft afgesloten blijft het daarna zaak om leningen te vergelijken. Neem eens per jaar even de tijd om na te gaan of uw lening nog steeds een voordelige lening is. Of zijn er misschien andere aanbieders die voordeliger zijn? Zijn er misschien nieuwe banken gekomen die voordeliger zijn. Eens per jaar even een uur investeren kan honderden Euro’s per jaar opleveren.

Leningen vergelijken kost u niets

Een belangrijk punt dat we nogmaals apart willen benoemen is dat het advies voor geld lenen altijd gratis is. Dit is opgenomen in de Wet op het Consumenten Krediet. Kredietbemiddelaars worden door de banken beloond en mogen geen kosten bij u in rekening brengen. Als er kosten in rekening gebracht worden voor het krediet kunt u dit melden bij de Autoriteit Financiële Markten, zij zullen dan uw klacht in behandeling nemen en actie ondernemen op uw klachten.

Leningen vergelijken zonder BKR toetsing

Heeft u een BKR registratie en wilt u leningen vergelijken zonder BKR toetsing? Dan heeft u een uitdaging. Geld lenen zonder BKR toetsing is namelijk haast niet meer mogelijk. De enige vorm waarbij dit nog mogelijk is, is in de vorm van een minilening. Verstrekkers van minileningen zijn de enige partijen die geen toetsing en registratie bij het BKR kunnen doen.