Er is opluchting voor mensen met grote schulden. Mensen die diep in de schulden zitten kunnen recht hebben op een adempauze. Deze adempauze heeft een duur van 6 maanden en is vooral bedoeld om zaken weer op een rij te krijgen. De schulden verdwijnen hierdoor uiteraard niet direct. Er wordt een soort uitstel van betaling gecreëerd van een half jaar. Hoe dit werkt? En wat voor effect het heeft op geld lenen? Dat is nu nog lastig te zeggen. Maar in ieder geval iets opluchting voor mensen met schulden.

Opluchting voor mensen met grote schulden

Grote schulden hebben kan een zeer zware ballast zijn. Door deze nieuwe regeling die 1 april in gaat mogen schuldeisers voor een periode van 6 maanden geen beslag leggen of geld opeisen. De mensen die op dit moment al hulp krijgen van de schuldhulpverlening en desondanks niet uit de schulden geraken, mogen vanaf volgende maand voor maximaal een half jaar ‘rust’ nemen zodat ze bij kunnen komen van hun benarde situatie.

Orde op zaken stellen

opluchting voor mensen met grote schuldenDe bedoeling van het halve jaar rust is dat er op een duidelijke en heldere manier orde op zaken kan worden gesteld, zonder de druk van een beslaglegging of schuldeisers. Hierdoor kan er vanuit een gezondere basis gezocht worden naar een oplossing voor de schuldenproblematiek.
Zonder de enorme druk van een beslaglegging zal een consument zijn financiële zaken zeer waarschijnlijk eerder op orde hebben.

Hoe werkt de regeling?

Wij hebben voor u geprobeerd om uit te zoeken hoe de regeling dan exact werkt. Wat gebeurd er bijvoorbeeld met de extra kosten die in het halfjaar gemaakt worden omdat banken/bedrijven hun geld niet krijgen. Als u een doorlopend krediet of een persoonlijke lening heeft loopt de rente natuurlijk gewoon door, en daarmee u schulden verder op. Hierop hebben wij tot op heden helaas nog geen helder antwoord kunnen krijgen. Zodra wij dit wel hebben ontvangen passen wij dit uiteraard direct aan op onze website zodat u altijd goed op de hoogte blijft.