20000 euro lenen

Een nieuwe badkamer, een andere auto of eindelijk die droomreis maken. Het kost allemaal behoorlijk wat geld. Kom je liever niet aan je spaargeld en houd je liever wat geld achter de hand, dan is het mogelijk om 20000 euro te lenen voor een verbouwing. Een ander bedrag kan natuurlijk ook. In de praktijk zien we echter dat veel mensen er voor kiezen eenmalig 20000 euro te lenen.

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Wat kost 20000 euro lenen?

Leenbedrag€20.000
Min. looptijd16 maanden
Max. looptijd120 maanden
Laagste rente (JKP)6,9%
Aflossing per maand (vanaf)€229,04
Tabel voor het laatst geüpdatet op 05-03-2024

Waar kan ik 20000 euro lenen?

Juiste leenvorm

Wil je 20000 euro lenen, dan kan dit in de vorm van een persoonlijke lening. Het is de meest stabiele vorm van geld lenen. Voordat je de lening afsluit weet je namelijk precies waar je aan toe bent. Zo sluit je de lening af tegen een vast rentetarief, een afgesproken looptijd en een vast maandbedrag. Iedere maand betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing.

Veilig lenen

Veilig geld lenen doe je door een lening af te sluiten bij een kredietverstrekker die te vertrouwen is. Bij ons vind je enkel betrouwbare kredietverstrekkers waar jij veilig 20000 euro kunt lenen. Zo hebben ze allemaal een AFM vergunning en zijn ze aangesloten bij het BKR.

Voorwaarden en rentes

Het is goed om je in de rentes en voorwaarden te verdiepen voordat je de lening afsluit. Heb je een lening gevonden die bij jou past, vraag dan eerst een offerte op. Deze offerte op maat laat precies zien hoeveel rente jij gaat betalen voor de periode dat jij de lening afsluit. Dit verschilt namelijk per persoon en per looptijd. Ook kan je de voorwaarden eens goed doornemen. Als jij 20000 euro leent bij deze kredietverstrekker, waar ben je dan toe verplicht? Mag je extra aflossen wanneer je het geld eerder bij elkaar hebt?

Vraag gerust meerdere offertes op, bij verschillende kredietverstrekkers. Dit is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast. Op deze manier kan je goed de leningen vergelijken.

20000 euro lenen zonder BKR toetsing

verschillende biljetten neergelegd

Heb je een negatieve BKR registratie, dan wordt een nieuwe lening aanvragen een stuk moeilijker. Zo’n negatieve BKR registratie loop je niet op door een nieuwe mobiel te kopen, enkel wanneer je herhaaldelijk niet op tijd de lening hebt afgelost.

20 duizend euro lenen bij een kredietverstrekker is met een negatieve BKR registratie niet mogelijk in Nederland. Wel kan je een minilening aanvragen bij Saldodipje of Ferratum. Je kunt daar tot 1500 euro lenen. Dit bedrag los je binnen 62 dagen weer af. Voor het afsluiten van een minilening wordt geen BKR toetsing gedaan.

Ideale looptijd voor een lening van 20000 euro

Hoeveel jij per maand wil en kan aflossen, bepaalt uiteindelijk de looptijd van de lening. Leen jij 20000 euro op 10 jaar, dan betaal je meer per maand dan wanneer je 20000 euro leent op 20 jaar. Kies je een langere looptijd dan kost de lening minder per maand, maar uiteindelijk betaal je meer. Je maakt jouw lening van 20000 euro zo goedkoop mogelijk als je de looptijd zo kort mogelijk houdt. Zo betaal je de minste rente. Let er wel op dat je de looptijd niet te kort doet, waardoor het je niet lukt om iedere maand te betalen.

Zakelijk 20000 euro lenen

Wil jij 20000 euro zakelijk lenen, dan zal je moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. De zakelijke lening is al aan te vragen vanaf 5000 euro. Indien jij het prettig vindt, bepaal je in overleg met een adviseur jouw ideale leenbedrag en looptijd. Je betaalt de gehele looptijd een vast bedrag aan rente. Op die manier weet je precies waar je iedere maand aan toe bent. Een zakelijke lening van 20000 euro los je lineair af, zonder restschuld.