Geld lenen voor meubels

Kom je geld tekort voor het inrichten van je woning? Een lening voor meubels afsluiten is mogelijk tegen redelijke maandlasten. Met een persoonlijke lening spreek je een vaste looptijd af met de kredietverstrekker.

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Veelgestelde vraag

Ja, je kunt een lening voor inboedel afsluiten. Vaak gebeurt dit in de vorm van een persoonlijke lening. Waar je het geleende geld voor gebruikt, hoef je niet te verantwoorden richting de kredietverstrekker. Je kunt het bedrag ook deels gebruiken voor meubels en de rest uitgeven aan iets anders.

Heb je een huis gekocht of heb je de sleutel van een huurwoning gekregen? De kosten voor de inrichting worden vaak onderschat. Als je spaargeld tekort komt, kun je eerst kiezen voor spullen die je krijgt, maar voor meubels geld lenen kan ook. Zorg ervoor dat je niet te veel betaalt. Dat geldt voor de inrichting, maar zeker ook voor de lening voor de meubels.

Geld lenen voor inboedel – Hoe doe je het?

Meubels met geld en een spaarvarkentje

Je inboedel financieren is zeer eenvoudig. Als je geld gaat lenen is de eerste stap het inschatten van het bedrag dat je nodig hebt voor de meubels. Voordelig geld lenen is de volgende stap. Je wilt een vaste rente, een zo kort mogelijke looptijd, boetevrij aflossen en natuurlijk de laagste rente. Alleen door verschillende banken (kredietverstrekkers) te vergelijken, vind je de meest ideale lening voor meubels. De volgende stap is de lening aanvragen en binnen een paar dagen heb je de voordeligste lening afgesloten en kan het kopen beginnen. Als je weet hoeveel geld je nodig hebt, kun je precies het gewenste bedrag lenen.

Welke financiering kies je?

Het financieren van je meubels kan met een Flex en Zeker Lening, maar deze lening heeft meerdere nadelen. Ten eerste is het jaarlijkse kostenpercentage (rente) te hoog en ten tweede staat de rente ook niet vast gedurende de looptijd. Persoonlijke leningen worden vaker gekozen of je kiest voor een tweede hypotheek op je huis. Kiezen voor een persoonlijke lening is vaak de beste optie. Een extra hypotheek is wel een mogelijkheid als je ook nog gaat verbouwen aan de woning, waar je ook geld voor nodig hebt. Voor een lening van 10.000 of 15.000 euro kan een tweede hypotheek niet uit door de bijkomende kosten bij het afsluiten van een hypotheek.

Nog meer nadelen van een Flex en Zeker Lening?

Je nieuwe inboedel kopen met een Flex en Zeker Lening heeft als voordeel dat je het leenbedrag niet in één keer opneemt. Je sluit bijvoorbeeld een lening van 15.000 euro af en je neemt eerst maar 5.000 euro op. Afgeloste bedragen kun je ook nog weer in beperkte mate weer opnemen. De nadelen van een Flex en Zeker Lening zijn de volgende:

  • Deze leenvorm heeft vaak een langere looptijd in vergelijking met de persoonlijke lening.
  • Je krijgt nu mogelijk een lage rente, maar de rente is variabel. De rente kan dus veel hoger worden.
  • De maandelijkse termijnen zijn een vast bedrag. Ook als je maar een deel van het leenbedrag nodig hebt.
  • Je kunt in de verleiding komen om meer op te nemen dan het gewenste leenbedrag.

Wanneer kiezen voor een tweede hypotheek?

spaarvarkentje met veel geld

Het voordeel van een extra hypotheek is dat de afbetaling over een zeer lange periode kan. Je kiest bijvoorbeeld voor een looptijd van 20 jaar. Voor een lening voor je inboedel is dat echter niet verstandig. Je bent dan het opgenomen bedrag nog aan het aflossen als de inboedel alweer aan vervanging toe is. Geld lenen in een hypotheek is wel goedkoop. Het grote nadeel is dat je hoge kosten betaalt. Denk bijvoorbeeld aan advies- en bemiddelingskosten, taxatiekosten en notariskosten. Het afsluiten van een hypotheek duurt ook lang door de vele gevraagde documenten en de strikte procedures.

Daarom kiezen voor een persoonlijke lening

Wil je lagere maandlasten en een lening die bij je leendoel past? Waarschijnlijk kom je dan uit bij een persoonlijke lening. Het is de populairste vorm van de verschillende soorten leningen, en daar is een goede reden voor. Je lost de lening volledig af tijdens de looptijd en het is ook nog de voordeligste optie van de consumptieve kredieten. Je sluit dus één lening af tegen een vaste lage rente. Een goedkopere lening voor je inboedel afsluiten gaat je niet lukken.

Vier tips voor het verstandig kiezen van een lening voor meubels

Met onze vier tips voorkom je een te dure lening en leen je extra geld tegen een lagere rente. Zo koop je tegen redelijke kosten een nieuwe bank.

Pas op met een te hoog kredietlimiet

Sluit geen lening af van 25.000 euro als je een bedrag van 15.000 euro nodig hebt. Kiezen voor een hoger bedrag kan als voordeel hebben dat je een lage rente betaalt, maar door de hogere schuld ben je toch gewoon weer duurder uit.

Heb je al een lening tegen een hoge rente? Sluit deze over

Heb je al een lening, maar is deze erg duur? Kijk naar de mogelijkheid om deze lening over te sluiten. Met de nieuwe lening kun je nieuwe meubels financieren en de huidige dure lening volledig afbetalen. Zo voorkom je meerdere schulden op je naam, waarvan een van beide ook nog eens erg duur is.

Kies voor goedkoop online geld in plaats van de dure kredietverstrekkers

Natuurlijk kun je een lening afsluiten bij de bank waar je ook je betaalrekening hebt. Of je gaat voor de kredietverstrekker die jou het beste voorstel doet. Uiteraard kies je voor de tweede optie. Niemand wil te veel betalen.

Zorg dat een extra aflossing altijd mogelijk is

Alles wat je hebt afgelost, hoef je geen rente meer over te betalen. Kies daarom een kredietverstrekker waarbij je extra geld mag aflossen. Zo houd je de totale kosten van een lening zo laag mogelijk. Dit geeft je maandelijks weer een voordeel.

Wij zorgen ervoor dat je op een verantwoorde manier geld kunt lenen. Bijvoorbeeld als je nieuwe meubels of een complete inboedel wilt kopen, zonder dat je daarvoor de hypotheek hoeft te gebruiken.