Een renteverlaging op leningen komt de laatste maanden veel vaker voor. Zowel InterBank als Defam lijken er actief mee bezig om elkaar de loef af te steken. Doelstelling van deze banken is duidelijk om in het lijstje van de prijsvergelijkers tevoorschijn te komen met de laagste rente.
De vraag is natuurlijk of u deze rente ook daadwerkelijk krijgt. En of “goedkoop geld lenen” ook echt zo voordelig is. En natuurlijk rijst de vraag nog of uw lening ook een lagere rente krijgt als de leningen bij Defam en Interbank een lagere rente krijgen. Wij hebben dit zo goed mogelijk voor u uitgezocht en kwamen tot een aantal schokkende ontdekkingen.

Renteverlaging op leningen voor iedereen?

Belangrijk om te weten. Als de bank de rente op de leningen verlaagd. Krijgt u dan automatisch ook een lagere rente? Of werkt dit toch anders?
Helaas moeten wij u meedelen dat u bij banken als InterBank en Defam niet automatisch meegaat in de rente bij renteverlagingen. Renteverlaging op leningen worden gek genoeg dus niet automatisch verrekend. Dit is vaak alleen het geval als de lening nog maar kort loopt. Heeft u al langer dan een aantal jaren de lening bij deze banken. Dan gaat uw rente niet automatisch mee omlaag.

Wat kunt u doen om goedkoper geld lenen mogelijk te maken

Geld besparen kots veelal toch wat tijd en energie. Dat is bij leningen niet anders, hoewel de inspanning beperkt kan zijn. Om na te gaan of u uw leningen voordeliger kunt gaan oversluiten kunt u namelijk regelmatig een aanvraag doen bij andere aanbieders. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan aanbieders als Kredietconcurrent.nl of Krediet Groep Nederland. Ook kunt u nagaan of er partijen zijn die bepaalde beroepsgroepen korting kunnen gaan geven.