Rekening courant krediet aanvragen

Ben je op zoek naar een doorlopende financiering, maar is je financieringsbehoefte wisselend? Met een rekening courant krediet neem je flexibel geld op en creëer je financiële ruimte op de momenten dat je het nodig hebt. Directgeld-lenen.nl voorziet je van onafhankelijke informatie over deze kredietvorm en je vindt hier eenvoudig de beste deal door aanbieders te vergelijken.

Aanbieder
Informatie
Aanvragen
Yeaz!
- €50.000 lenen met onbeperkte looptijd
Qeld
- €100.000 lenen tot 18 maanden looptijd
SwishFund
- €1.000.000 lenen tot 24 maanden looptijd
Krediet Vooruit
- €250.000 lenen tot 6 maanden looptijd
BridgeFund
- €250.000 lenen tot 24 maanden looptijd

TIP: ALLEEN DOOR VERSCHILLENDE OFFERTES OP TE VRAGEN, KAN JE DE LENINGEN ZORGVULDIG MET ELKAAR VERGELIJKEN.

Wat is een rekening courant krediet?

Een rekening courant krediet is een zakelijk krediet waarbij je tot een bepaald limiet vrij geld kunt opnemen. Dit bedrijfskrediet maakt het mogelijk om rood te staan op je betaalrekening. Tot het kredietlimiet kun je onbeperkt geld opnemen én aflossen.

Het verschil tussen een rekening courant en een lening

Wat is het verschil tussen een rekening courant krediet en een zakelijke lening? Bij een lening leen je eenmalig een geldbedrag en dit leenbedrag wordt in een keer op je bankrekening gestort. Je betaalt een vaste rente over het nog af te lossen bedrag en kunt afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Aan het einde van de looptijd heb je de lening volledig afbetaald.

Met rekening courant kredieten is het mogelijk om doorlopend (kleine of grotere) bedragen op te nemen en af te lossen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig een rekening betalen terwijl je zelf nog wacht op de betaling van een aantal openstaande facturen. Zodra jij het geld hebt ontvangen van je debiteuren, kun je het openstaande krediet aflossen door het opgenomen bedrag terug te storten. Rente betaal je alleen over het openstaande bedrag aan het einde van een (afgesproken) termijn.

Waar kan ik een rekening courant krediet voor gebruiken?

De mogelijkheid om flexibel geld op te nemen, kan een onderneming flink uit de brand helpen. Maar wanneer is rood staan interessant voor bedrijven? Vooral ondernemingen die grote fluctuaties hebben in hun financieringsbehoefte hebben baat bij een rekening courant krediet, bijvoorbeeld als ze actief zijn in een seizoensgebonden branche of werken met seizoensproducten. Flexibel geld opnemen en aflossen is met name interessant bij (terugkerende) kortlopende investeringen of als voorfinanciering. Enkele mogelijkheden waarvoor je dit zakelijke krediet kunt gebruiken zijn:

 • Inkoop van voorraden
 • Bedrijfsinvesteringen
 • Debiteurenfinanciering
 • Projecten voorfinancieren
 • Het aannemen van personeel

Hoe werkt een rekening courant krediet?

Een rekening courant krediet is een kredietvorm met veel flexibiliteit. Je neemt eenvoudig en snel geld op, maar stort net zo gemakkelijk geld om het opgenomen bedrag af te lossen. In feite worden bedragen alleen korte tijd voorgeschoten totdat je zelf in staat bent om het geleende bedrag terug te betalen.
Heb je geen flexibel krediet meer nodig? Dit zakelijke krediet is niet kosteloos. Als je er geen gebruik van maakt, kun je het opzeggen. Dit kan in principe op ieder moment, maar houd er in deze situatie rekening mee dat het krediet opzeggen niet mogelijk is als je rood staat.

Looptijd en aflossing

Ondanks de flexibele aard van een zakelijke krediet met rood staan, worden er wel duidelijke afspraken gemaakt bij het afsluiten van dit krediet. Je sluit het krediet af voor een afgesproken looptijd, vaak met mogelijkheid tot verlenging.

Waar je bij een lening maandelijks een aflossing betaalt, kun je bij dit krediet doorlopend opgenomen bedragen aflossen of beter gezegd, je kunt continu bedragen (terug)storten op de rekening.

Rente en overige kosten

Hoeveel rente betaal je bij rekening courant kredieten? Dit financiële product heeft een variabele rente. Dit houdt in dat de rente kan stijgen of dalen afhankelijk van de markt of veranderingen in jouw risicoprofiel. Je betaalt alleen rente over het opgenomen deel van het krediet. Maak je geen gebruik van de kredietruimte? Dan betaal je in deze termijnen ook geen rente.

Naast de rente krijg je ook te maken met andere kosten. Je betaalt bijvoorbeeld altijd een kredietprovisie, ongeacht of je gebruikmaakt van het kredietlimiet. Deze provisie is een afgesproken bedrag. Ook betaal je eenmalig afsluitkosten wanneer je het krediet opent. Bij wijzigingen krijg je daarnaast te maken met behandelkosten. Tot slot is er een overschrijdingsprovisie als je het kredietlimiet overschrijdt.

Rekening courant aanvragen in 5 stappen

Rekening courant kredieten vraag je eenvoudig aan bij banken of online kredietverstrekkers. Het voordeel van online financiers is dat het doorgaans makkelijker is om kredieten of leningen af te sluiten en vaak ligt de rente lager dan bij een bank. Het online vergelijken en aanvragen van een zakelijk krediet via Directgeld-lenen.nl gaat als volgt:

 1. Bereid je aanvraag voor: waar ben je precies naar op zoek en hoeveel zakelijk krediet wil je maximaal kunnen opnemen?
 2. Bekijk het aanbod op Directgeld-lenen.nl en vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar.
 3. Kies de financier met de beste deal en vul de online aanvraag in. Zorg dat je de aanvraag compleet verstuurd en vergeet niet de benodigde documenten bij te voegen.
 4. De financier beoordeelt je online aanvraag. Als alles in orde is, ontvang je een vrijblijvende offerte.
 5. Neem de offerte zorgvuldig door. Zodra je akkoord gaat, sluit je het krediet officieel af. De financier gaat vervolgens aan de slag en maakt het krediet voor je in orde.

Toetsingseisen

Ook al is het bij online financiers vaak makkelijker om een zakelijke krediet af te sluiten dan bij de bekende banken, je aanvraag wordt altijd getoetst aan bepaalde criteria. Om in aanmerking te komen voor een rekening courant krediet kijkt een financier doorgaans naar de volgende zaken:

 • De huidige jaarcijfers van je onderneming
 • Het gewenste limiet voor de zakelijke rekening
 • Een bedrijfsplan en het kredietdoel
 • Je financiële gezondheid aan de hand van je BKR-notering
 • Eventueel lopende leningen en kredieten
 • Voor startende ondernemers: een ondernemingsplan is doorgaans een vereiste

Vergelijk aanbieders en vind de beste deal

Facturen van debiteuren voorfinancieren om werkkapitaal te creëren of investeren in de toekomstplannen van je bedrijf: help je onderneming vooruit met een zakelijk krediet waarbij je flexibel geld opneemt en geen rente betaalt als je opgenomen bedragen op tijd terugstort.

Ontdek de mogelijkheden met een rekening courant krediet en vergelijk aanbieders van de zakelijke financiering. Kies de financier met de beste voorwaarden en vraag het krediet direct online aan om je bedrijf te laten groeien.