Lening oversluiten en besparen

op basis van 0 beoordelingen

Een lening oversluiten kan je veel geld besparen. Als je in het verleden een lening hebt afgesloten is de kans groot dat je op dit moment teveel betaalt voor je lening. De rentes zijn namelijk snel aan het dalen. Een lening oversluiten is eenvoudig en veelal kosteloos. Geld lenen kost geld, maar is wel goedkoper aan het worden.

document met een pijl naar rechts
|

Welke lening wil je oversluiten?

Lening oversluiten

Lening oversluiten

Een lening oversluiten is eenvoudig. Je kunt zelf bepalen bij wie je jouw lening gaat aanvragen. Uiteraard is het verstandig om te kiezen voor de aanbieder met de laagste rente. Bij het oversluiten van een persoonlijke lening is er nog wel één aandachtspunt. Dat is dat je er goed op moet letten of er ook een boete in rekening gebracht wordt bij het vervroegd aflossen van de lening. Er kan door de kredietverstrekker een boete in rekening worden gebracht omdat je eerder dan de afgesproken looptijd van het contract stopt met betalen. Het gedeelte dat zij anders als rente over jouw geleende geld zouden ontvangen, betaalt je nu in de vorm van een boete. Wil je een doorlopend krediet oversluiten? Dan heb je hier niet mee te maken. Bij een doorlopend krediet heb je niet getekend voor een vaste looptijd en vast rentetarief.

Rente krediet oversluiten

Als je een rente krediet hebt, heb je deze waarschijnlijk al enkele jaren. Het grote voordeel van een rente krediet is het lage maandbedrag. Dit heeft ook een keerzijde. Je hebt alleen maar rente betaalt en wilt toch ook een keer van je lening af. Om dit mogelijk te maken zal je meer per maand moeten gaan betalen. Er kan overigens wel een groot voordeel zitten in het rentepercentage. Er zijn veel rente kredieten met hele hoge rentes. Voor een klein beetje extra is de kans groot dat je wel afbouw hebt in je rente krediet. Een optie hierbij kan wel zijn om jouw lening gedeeltelijk over te sluiten. Hieronder vertellen we daar graag meer over.

Lening gedeeltelijk oversluiten

Misschien heb je op dit moment een krediet lopen waar je niet tevreden over bent, omdat je er maar niet vanaf komt. Wanneer we kijken naar een rente krediet, zien we ook de mogelijkheid om een deel van deze lening over te sluiten. Je zou ervoor kunnen kiezen om jouw rente krediet of doorlopend krediet gedeeltelijk in te laten lossen door een persoonlijke lening. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat je dat deel van jouw lening daadwerkelijk gaat afbouwen. Het andere deel van de lening dat je nu al hebt lopen, blijft gewoon bestaan zoals deze nu is. Een kredietadviseur kan jou hierbij helpen om de juiste keuze te maken. Dat hoeft niet extra te kosten. Advies met betrekking tot geld lenen is namelijk altijd gratis.

Lening oversluiten zonder BKR-toetsing

Als je een lening hebt lopen waar je een negatieve BKR-registratie bij hebt opgelopen, wordt jouw lening oversluiten niet eenvoudig. Sterker nog, het is haast onmogelijk om jouw lening over te sluiten voor een krediet met een mooie lage rente. Toch is er nog wel een mogelijkheid die wij voor je uitwerken.

Je kan je beroepen op de ‘zorgplicht’ van jouw huidige bank. Banken zijn namelijk verplicht om te voldoen aan hun zorgplicht. Of je dan geld wilt lenen met BKR-toetsing, of geld wilt lenen zonder BKR-toetsing (1.2), maakt niet uit. De bank waar je op dit moment de lening hebt lopen, heeft deze verplichting dus ook. Je kunt bij hen aankloppen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om jouw lening toch voordeliger te maken.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

  • Eenvoudig & goed geïnformeerd geld lenen
  • Gratis & up-to-date advies
  • Alle aanbieders in een handig & onafhankelijk overzicht
Mike van den Broek portret
Over Mike

Mike is eigenaar van de website Directgeld-lenen.nl en helpt sinds 2018 de website bezoeker een overwogen en bewuste keus te maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Inmiddels is Mike in het bezit van Wft basis en op het moment bezig zijn Wft Consumptief Krediet papieren te behalen.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Wat is de beste lening?
een kaartje

Wat is de beste lening?

Mike van den Broek portret Mike
Aflossing van lening berekenen
een kaart met een euro teken er op

Aflossing van lening berekenen

Mike van den Broek portret Mike
Hoe werkt een lening in box 3?
een stapel biljetten

Hoe werkt een lening in box 3?

Mike van den Broek portret Mike
0 reacties

Submit a comment