Zakelijke lening

Een verruiming van het werkkapitaal, verbouwing van de winkel of een nieuwe bus. Er zijn genoeg redenen waarom je geld nodig hebt binnen je bedrijf. Investeren in je bedrijf kan goed zijn voor elke ondernemer, als ZZP’er, als starter, maar ook wanneer je al jaren eigenaar van een goed lopend bedrijf bent. Snel geld lenen, brengt je zakelijk gezien een stap verder.

 • Het bedrijf is gevestigd in Nederland
 • Het bedrijf beschikt over een Nederlandse zakelijke bankrekening
 • Het bedrijf beschikt over een KvK-registratie
 • De eigenaar is woonachtig in Nederland
 • De jaaromzet bedraagt minimaal €50.000

Tip: alleen door verschillende offertes op te vragen, kan je de leningen zorgvuldig met elkaar vergelijken.

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

CapitalBox zakelijke lening

 • Group 16 tot €325.000 lenen
 • 36 maanden looptijd

Op zoek naar een alternatief voor de zakelijke lening?

Svea factoring

 • Verkoop je factuur & krijg direct betaald
 • Incl. overname beheer & risico
 • Kosten: 2% tot 5% per factuur

Hoeveel wil je lenen?
€ 100.000
€ 5.000 € 1.000.000
Looptijd
60 maanden
1 maand 240 maanden
Rentepercentage
10%
1% 30%
Maandelijkse kosten € 222
Totale kosten € 12,123
Rente te betalen € 789.99

Wat is een zakelijke lening?

Een business lening houdt in dat je geld kunt leent om te investeren in je bedrijf. Nu een bedrijfslening aanvraag doen, zodat je op korte termijn je ambities waar kunt maken. We zetten een aantal kenmerken van een zakelijke lening voor je op een rijtje.

 • Het geld dat je leent dien je daadwerkelijk te gebruiken voor de doelen die vastgelegd zijn in een overeenkomst.
 • Vaak wordt er gevraagd om financiering zekerheden aan te geven. Hierbij kan je denken aan onroerend goed, voorraden of machines die je al in je bezit hebt.
 • Wanneer je een aanvraag doet, zal er een BKR-toetsing gedaan worden. Hierbij wordt gekeken of er geen leningen met betalingsachterstanden op je naam staan.
 • De looptijd van een zakelijke lening bepaal je zelf, in overleg met de verstrekker. Deze is afgestemd op je behoeften en investeringsdoel.

Waarom een zakelijke lening?

Besluit je snel geld te lenen met je bedrijf, dan kan je dit inzetten als bedrijfskrediet voor je onderneming. Je kunt hiermee investeringen doen voor de verbetering en professionalisering van jouw bedrijf. Deze investering hoef je niet alleen voor productontwikkeling te gebruiken maar kun je ook voor iets anders inzetten. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop of huur van een bedrijfspand, een acquisitie of investeringen in personeel. Ook voor de uitbreiding van marketing, financiële tak of sales-werkzaamheden kun je een financieringsaanvraag doen. Het belangrijkste is dat de investeringen zichzelf op termijn zal terugverdienen.

In onderstaande tabel zie je een voorbeeld van ‘snel zakelijk geld lenen’ en de totale kosten (inclusief rente) die je uiteindelijk betaald.

ZAKELIJKE LENINGEN, VOORBEELDEN
Looptijd lening (maanden)69
Voorbeeld geleend kapitaal€15,000€25,000
Voor elke geleende euro betaald u€0.17€0.24
Totale kosten lening€2,550€6,000
Administratie- en aanvraagkostenAfhankelijk van de aanbieder kan een lening verstrekker een toeslag van 0,25% tot 2,5% vragen.

Beste zakelijke lening

In Nederland zijn er behoorlijk wat zakelijke kredietverstrekkers actief. Wij hebben de zakelijke kredietverstrekkers voor je op een rij gezet, zodat het vergelijken van de gunstigste zakelijke lening een stuk eenvoudiger wordt. Weet dat wat voor jou de beste lening is, hoeft niet de ideale zakelijke lening te zijn voor jouw bevriende ondernemer. Zo kan je bij de ene zakelijke kredietverstrekker een bedrijfslening tot wel 2 miljoen krijgen,maar betaal je een hoger percentage rente. Terwijl je bij een ander een bedrijfslening krijgt tegen een laag rentetarief, maar weer te maken hebt met een verplicht korte looptijd.

Kortom, vraag gratis vrijblijvende offertes op bij meerdere zakelijke kredietverstrekkers. Zo vind je jouw beste zakelijke kredietverstrekker. Waarbij je het bedrag kunt lenen dat je in gedachten had, tegen een laag rentetarief en een passende looptijd.

Heb je jouw ideale bedrijfslening gevonden? Controleer dan nog een keer goed de voorwaarden. Hoe zit het met extra aflossen, oversluiten of onderpand? Zo kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan.

Snel zakelijk geld lenen

Snel zakelijk krediet wordt steeds gemakkelijker, dat weet je wellicht al. Waar je vroeger nog een afspraak moest maken bij de bank, kan je tegenwoordig online lenen zakelijk, binnen 24 uur.

Heb je de zakelijke kredietverstrekker gevonden waar jij een zakelijke spoedkrediet aanvraag wil doen? Vraag dan een vrijblijvende, gratis offerte op. Het is een kwestie van de gevraagde gegevens invullen. Vaak wordt er gevraagd om persoonlijke gegevens, hoeveel je wilt lenen en de gewenste looptijd van de lening. Binnen een paar uur heb je een offerte op maat in je mailbox zitten. Snel zakelijke geld lenen was niet eerder zo gemakkelijk.

Zakelijke lening aanvragen

Heb je snel een zakelijke lening nodig van tussen de € 10.000,- en € 2.000.000? Dan is er goed nieuws. Sinds kort kan je eenvoudig en snel geld lenen met een zakelijke lening. Een lening aanvragen kan je doen binnen 5 minuten en de uitbetaling kan ook binnen 24 uur geregeld zijn. Dat is heel anders dan je op dit moment gewend bent met een zakelijke lening. Een lening aanvragen is niet eerder zo eenvoudig geweest. Je kunt snel en eenvoudig via de ‘direct aanvragen’ knop jouw lening indienen.

Wanneer je weet hoeveel je zakelijk wil lenen, dan kan je een zakelijke lening aanvragen door het doel en het financieringsbedrag in te vullen. Binnen enkele minuten hoor je of je de business lening ook daadwerkelijk kunt afsluiten.

In 4 stappen een zakelijke lening aanvragen

Een bedrijfsfinanciering aanvragen kan in vier eenvoudige stappen.

Stap 1: Voor het aanvragen van een zakelijk krediet verzamel je de volgende gegevens en documenten.

 • Jaarcijfers van tenminste twee jaar. Wanneer je geen jaarcijfers hebt, kan je toch een aanvraag doen, door een ondernemingsplan te uploaden.
 • Aangifte inkomstenbelasting.
 • Prognose voor komend jaar, m.b.o. de investering. Neem daarbij de winst-en-verliesrekening mee.

Stap 2: Schrijf een ondernemingsplan. Beantwoord hierin de volgende vragen over jezelf als ondernemer

 • Wat is jouw rol als ondernemer?
 • Hoe is je financiële situatie?
 • Hoe ziet jouw bedrijf eruit?
 • Waarin ga je investeren en wat zal dit je opleveren?
 • Wat is het verdienmodel van je bedrijf?
 • Wat zijn de sterke en zwakke punten voor je bedrijf?

Stap 3: Vul de zakelijke krediet aanvraag online in.

Een lening is snel online aan te vragen. Heb je vragen over het indienen, neem dan contact op met de desbetreffende kredietverstrekker.

Stap 4: Teken de offerte.

Wanneer je de aanvraag hebt ingediend, krijg je al snel een offerte terug. Lees deze aandachtig door, weet wat er in staat. Kan je jezelf vinden in de voorwaarden, dan kan je de offerte ondertekenen. Binnen enkele werkdagen wordt het geld van de zakelijke lening op je rekening gestort.

Business lening aflossen

Snel geld zakelijk lenen voor ondernemers, wordt dus steeds makkelijker. Toch is het goed om van te voren na te denken over de manier waarop je de lening wil gaan aflossen. Kies een vorm die bij jouw bedrijf past. Standaard betaal je een maandelijks bedrag aan aflossing, plus rente. Dit wordt dan automatisch afgeschreven. Maar het is ook mogelijk om per kwartaal te betalen. Let er op dat het rentepercentage dan ook hoger zal zijn.

Lineair aflossen

In Nederland wordt bij het zakelijk lenen het meest gekozen voor lineair aflossen. Wellicht bekend van elke persoonlijke lening. Toch leggen we het nog even kort de verschillende typen uit. Bij een lineaire rekening betaal je ieder termijn (bijvoorbeeld per maand) een vast bedrag aan aflossing + rente. Hierdoor daalt het totaalbedrag van de lening.

Lineair met vaste rente

Omdat de rente die je betaald een percentage van het resterende bedrag betreft, zal de rente steeds minder worden.

Lineair met variabele rente

Heb je gekozen voor variabele rente? Dan kunnen de rentekosten steeds wisselen. En hoeven ze niet per definitie steeds lager te worden.

Zakelijke lening oversluiten

Het is naast een zakelijke lening aanvragen ook mogelijk om je lening over te sluiten. Dit kan interessant zijn wanneer je ergens anders snel een bedrijfslening aan kan vragen tegen een veel lagere rente. Ook is het mogelijk om meerdere rekeningen samen te voegen bij één kredietverstrekker. Hierdoor maak je het eenvoudiger en overzichtelijker voor jezelf en hoef je maar één bedrag per maand over te maken. Let er wel op dat er bij het oversluiten van een rekening kosten in rekening kunnen worden gebracht. Ga van te voren na hoe hoog deze kosten voor jou als ondernemer uit zullen vallen.

Zakelijk krediet herfinancieren

Voor het herfinancieren van je zakelijke lening kunnen verschillende redenen zijn.

 • Lagere rente
  Wil je graag een lagere rente voor je bedrijfsfinanciering, dan kan deze herfinancieren. Het kan zijn dat je een duurdere lening afsloot toen je net begon als ondernemer, maar nu je meer verdient, kan je wellicht een bedrijfslening aanvragen tegen een lager rentetarief.
 • Kortere of langere looptijd
  Kies je voor een langere looptijd, dan hoef je minder per maand af te lossen en houd je geld over om te investeren. Of je kiest er voor de looptijd te verkorten en hebt de business lening eerder afgelost. Je maakt er op die manier een kortlopende zakelijke lening van.
 • Bedrijfskrediet ipv lenen van familie
  Heb je bij het opstarten van je bedrijf geld geleend van familie of bekenden? Dan kan je er voor kiezen dit te vervangen voor een bedrijfskrediet of zakelijke lening.
 • Geen onderpand of privé garantstelling
  Heb je destijds bij het afsluiten van het zakelijk geld lening gekozen voor bijvoorbeeld je eigen woning als onderpand? Dan kan het goed zijn dat je daar nu vanaf wilt. Door een herfinanciering van je business lening is ook dit aan te passen. Je kunt er voor kiezen nu niet meer privé garant te staan voor het lenen.

Zonder jaarcijfers, BKR of bank

Gelukkig is de tijd voorbij dat alleen grote bedrijven, met een hoge kredietwaardigheid, een zakelijke lening kunnen indienen. Ook voor kleinere ondernemingen zijn er inmiddels veel mogelijkheden als je een zakelijke lening wil aanvragen. Het maakt geen verschil of je een eenmanszaak, BV, NV of een VOF hebt. Met al deze rechtsvormen kan je een aanvraag indienen.

Aanvraag zakelijke lening zonder jaarcijfers

Bij het afsluiten van je zakelijk geld lening wordt normaal gesproken gevraagd naar je jaarcijfers. Op deze manier kunnen kredietverstrekkers zien en beoordelen of je voor een lening in aanmerking komt. Vaak willen ze dat je minimaal 1 of 2 jaar een bedrijf hebt. Als je snel geld wilt lenen, dan kan je dit aantonen door je inschrijvingsdatum bij de Kamer van Koophandel te tonen. Vanaf dat moment had je namelijk officieel een bedrijf.

Misschien ben je nog maar een korte tijd actief met je business. Je kunt dus geen of weinig jaarcijfers laten zien. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden voor het indienen van een zakelijke lening zonder overleg van jaarcijfers. In dit geval zal je een goed ondernemingsplan moeten hebben en waar mogelijk een onderpand voor de lening.

Aanvraag zakelijke lening zonder BKR-toetsing

Hetzelfde geldt voor geld lenen zonder BKR-toetsing. Een BKR-registratie krijg je niet alleen door leningen af te sluiten, maar de registratie heb je al bij het afsluiten van een mobiel abonnement. Deze kan direct invloed hebben op de hoogte van het zakelijke leenbedrag. Er bestaan ook mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfslening zonder BKR-check. In veel gevallen zal de verstrekking van de lening via een particulier verlopen en zullen er meerdere toetsingsmomenten tussendoor plaatsvinden ter controle.

Maar of het nu gaat om een zakelijke lening zonder tonen van jaarcijfers of zonder BKR-toetsing, in de meeste gevallen zullen de volgende voorwaarden van toepassing zijn waar je aan dient te voldoen:

 • De onderneming staat minimaal een jaar ingeschreven bij de KVK
 • De jaarlijkse omzet bedraagt minimaal 50.000 euro
 • Je hebt een boekhouding en balans om te overleggen aan de geldverstrekker.

Zakelijke lening met negatieve BKR-registratie

Zoals we hiervoor al aan gaven wordt er lang niet altijd gekeken of je een (negatieve) BKR-registratie op je naam hebt staan. Het BKR houdt elke aanvraag van particulieren bij, niet van bedrijven. Het is vaak belangrijker om goede jaarcijfers aan te kunnen tonen. Maar ben je hoofdelijk aansprakelijk voor je business omdat je een eenmanszaak hebt, een VOF of werk je als ZZP’er? Dan krijg je wel te maken met de BKR-toetsing.

En heb je een negatieve BKR-registratie op je naam staan, dan wil je natuurlijk die BKR-toetsing zien te voorkomen. Er zijn nieuwe aanbieders op de markt gekomen de laatste jaren. Zij bieden minileningen aan zonder dat ze een BKR-toetsing doen. Deze minileningen zijn vaak wel wat duurder dan de ‘gewone’ financieringen.

Zakelijke lening zonder gedoe

Een bedrijfslening afsluiten is lenen zonder gedoe. Jij wilt je bezig houden met ondernemen en je daar verder op focussen. Voor de aanvraag van een zakelijke lening is niet veel nodig. Zo wordt er bijvoorbeeld geen BKR-toetsing gedaan en kan je ook met een negatieve BKR-registratie een lening aanvragen. Wat zakelijk lenen ook gemakkelijk maakt, is dat het online aan te vragen is. Het is niet nodig om veel papierwerk in te vullen en op te sturen. De laatste jaarcijfers, aangifte inkomstenbelasting en een onderbouwd ondernemingsplan zijn al voldoende.

Lening zonder bank

Voor het afsluiten van een zakelijke lening heb je geen bank nodig. Er zijn genoeg online kredietverstrekkers die zakelijke kredieten verstrekken. Je kunt deze zakelijke leningen online met elkaar vergelijken op rente en voorwaarden. De online kredietverstrekkers kunne leningen tegen een scherpere rente aanbieden dan de grote banken. Zij hoeven geen pand en medewerkers te betalen. Deze besparing wordt doorberekend in een lagere rente.

Lening zonder eigen geld

Wanneer je als ondernemer een bedrijf begint is het nodig om te investeren. En investeren kost geld. Dit geld heb je niet altijd ter beschikking. Je kunt er daarom voor kiezen om als starter een zakelijke lening zonder eigen geld af te sluiten. Dit kan in de vorm van een minikrediet bij de bank of bij een particuliere investeerder.

Een zakelijke lening afsluiten zonder eigen geld, kan bij de bank met een goed onderbouwd ondernemingsplan en goede jaarcijfers.

De meeste ondernemers die het zonder eigen geld willen afsluiten, kiezen voor een minikrediet. Dit is een lening tot 1500 euro, die je binnen 62 dagen weer afbetaald. Je hebt hierbij niet te maken met een BKR-toetsing, verplichte jaarcijfers of omzet. Het is door iedere startende ondernemer aan te vragen.

Wat kan ik zakelijk lenen?

Bij de meeste kredietverstrekkers zal je te maken krijgen met een minimaal en maximaal leenbedrag. Hoeveel je precies kunt lenen hangt af van een aantal factoren.

 • Wat is de omzet van je bedrijf
 • Hoe hoog kan de aflossingsverplichting maximaal zijn

Door hier rekening mee te houden, zorg je dat je niet meer kunt lenen dan dat je ook kunt aflossen. Zo voorkom je een betalingsachterstand en de daarop volgende boetes.

Niet elke kredietverstrekker zal er naar vragen, maar in sommige gevallen wel: een onderpand. Dit dient als garantie voor de aflossing van je bedrijfskrediet. Hier wordt dan bij de aanvraag en berekening hoeveel je kunt lenen al naar gevraagd. Denk goed na wat je opgeeft als onderpand.

Er zijn ook kredietverstrekkers waar het niet nodig is om een onderpand op te geven. Vind je het geen prettig idee? Houd er dan tijdens het vergelijken van kredietverstrekkers rekening mee of zij om een onderpand vragen.

Waar op letten bij het afsluiten?

Wil je snel een bedrijfslening aangaan, ga dan goed na wat de gevolgen zijn voor jouw business. Met een goed doordacht plan kom je niet voor verrassingen te staan en kun je hiermee met de juiste looptijd van de lening de onderneming naar een hoger niveau tillen. Staar je niet blind op wat je met de financiering zou kunnen doen maar bedenk ook hoe je dit wil gaan aflossen. De maandelijkse of jaarlijkse kosten moet de onderneming zonder problemen kunnen dragen. De hoogte van deze kosten worden bepaald door:

 • Hoogte van het leenbedrag
  Het kan per aanbieder verschillen welke bedragen ze beschikbaar stellen en wat de voorwaarden hiervoor zijn. De hoogte van het bedrag is bepalend voor je investering maar ook voor de aflossing en het rentebedrag.
 • Aflossing
  Er wordt in het contract vastgelegd over welke periode het bedrag moet worden afgelost. Op basis hiervan komt er een vast aflossingsbedrag naar voren wat in veel gevallen maandelijks dient te worden betaald.
 • Rentepercentage
  Naast de aflossing betaal je ook een rentepercentage over het geleende krediet. Of de rente vast of variabel is is belangrijk om vooraf te bekijken en wat de invloed hiervan is op je cashflow.

Let er daarbij goed op wat er in het leencontract wordt vastgelegd over de mogelijkheden om het geleende geld op te nemen, wat de looptijd van de bedrijfslening is en of er wel of geen onderpand beschikbaar moet worden gesteld. Ook dien je te kijken hoe hoog de afsluitprovisie is en wat de mogelijkheden zijn als je eerder dan de looptijd wilt aflossen en of dit wel boetevrij kan.

Zoals je leest spelen er meerdere factoren mee die van belang zijn voor de geldverstrekker en voor degene die de financiering aanvraagt. Via onze onafhankelijke vergelijker kun je zien welke leningen er beschikbaar zijn en welke het beste passen bij jou en jouw business.

Houd rekening met de kosten

Wanneer je een bedrijfslening afsluit is het goed om je vooraf te verdiepen in de kosten. Zo kom je na het afsluiten en wanneer je al vast zit aan het contract, niet voor verrassingen te staan.

 • Je betaald een deel van de lening als maandelijkse aflossing
 • Je hebt te maken met een afsluitprovisie als de rente wordt berekend over de hoofdsom (het totaal) van de lening
 • Je betaald rente over het bedrag dat je hebt geleend

Als je geld wilt lenen zakelijk, is het goed om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo ontdek je waar je de meest gunstige rente kunt krijgen en welke voorwaarden het beste bij jouw bedrijf passen.

Kan ik een zakelijke lening krijgen?

Als eenmanszaak, Vennootschap onder Firma of Naamloze Vennootschap kan je snel geld lenen. In de meeste gevallen ben je persoonlijk aansprakelijk voor de aflossing van de bedrijfslening. Dat houdt in dat je persoonlijke vermogen, roerende en onroerende goederen worden aangesproken, wanneer je als bedrijf niet aan de aflossingsverplichting voldoet. Heb je een Besloten Vennootschap? Dan is dit niet het geval en kan je niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld.

Onderpand voor een lening

Niet elke kredietverstrekker zal er naar vragen, maar in sommige gevallen wel: een onderpand. Dit dient als garantie voor de aflossing van je bedrijfskrediet. Hier wordt dan bij de aanvraag al naar gevraagd. Denk goed na wat je opgeeft als onderpand.

Er zijn ook kredietverstrekkers waar het niet nodig is om een onderpand op te geven. Vind je het geen prettig idee? Houd er dan tijdens het vergelijken van kredietverstrekkers rekening mee of zij om een onderpand vragen.

Voorwaarden zakelijke lening

Je hebt een geweldig en uniek idee voor een nieuw concept of product en weet zeker dat dit een succes gaat worden! Om dit goed op de markt te kunnen zetten dien je wel een investering te doen. Er is alleen één probleem: je hebt niet voldoende cash om deze investering te maken vanuit je eigen onderneming. Je wilt dus zakelijk geld lenen om jouw idee goed tot uitvoering te kunnen brengen. Aan welke voorwaarden dien je dan te voldoen en waar moet je goed op letten als je een bedrijfskrediet aanvraagt?

Om een business lening te krijgen moet je uiteraard aan verschillende voorwaarden voldoen. Het grote voordeel is echter dat dit bij de zakelijke lening zeer beperkt is. Geen stapels papierwerk, maar gewoon een geldlening die voornamelijk op je cashflow is gebaseerd. Als je cashflow boven de € 75.000,- is wordt de kans op het verkrijgen van werkkapitaal een stuk groter.

Er zijn kredietverstrekkers waar er geen voorwaarde is qua onderpand. Extra prettig dus, geen bezwaring van je woning, of een pandrecht op je rekening of spullen. Gewoon het geld helemaal vrij om te besteden. Dat is het voordeel van een lening indienen bij een specialistisch bedrijf.

Verschil tussen zakelijke lening en zakelijk krediet

Een aanvraag indienen voor je bedrijf kan op verschillende manieren. Je kunt een zakelijke lening of een zakelijke krediet afsluiten. Zoals je wellicht weet worden de termen zakelijke lening en bedrijfskrediet veel door elkaar gebruikt. Verder is er een verschil tussen deze twee.

Een zakelijke lening of bedrijfslening is te vergelijken met een persoonlijke lening. Je leent een bepaalt bedrag en krijgt dit direct op je rekening gestort. Vervolgens los je iedere maand een deel af en betaal je het bijbehorende rentepercentage.

Het verschil tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet zit hem in het feit dat een zakelijk krediet lijkt op een doorlopend krediet.

Met de kredietverstrekker kom je tot een kredietlimiet. Tot dat bedrag mag je een geld aanvraag aangaan. Je kunt aflossen wanneer jij daar de mogelijkheid toe hebt. eb je het afgeloste geld toch weer nodig, dan kan je dit opnieuw opnemen.

Maar moet ik als starter nu een zakelijke lening afsluiten of past een bedrijfskrediet beter bij mij? Wanneer je vooraf weet hoeveel geld je nodig hebt voor je onderneming, dan kan je kiezen voor een zakelijke lening. Het geld heb je per direct tot je beschikking om zo te investeren dat jouw onderneming groeit. Vind je het prettig om een financiële buffer achter de hand te hebben? Dan kan je kiezen voor een bedrijfskrediet. Op deze manier weet je zeker dat je altijd op tijd je winkel kunt aanvullen of je personeel kunt uitbetalen.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een bedrijf?

Hoeveel je kunt lenen hangt af van een aantal factoren. Waar de één 5.000 euro kan krijgen, kan een ander wellicht 50.000 euro krijgen van de bank. Een zakelijke lening berekenen online is niet eenvoudig. Je doet er het verstandigst aan om bij verschillende banken een offerte op te vragen. Het opvragen van zo’n offerte is altijd gratis en verplicht je nergens toe. Ontvang je de offertes, lees deze dan aandachtig door. Het zakelijk krediet aanvragen kan je doen bij de partij waar jij het meeste geld kan lenen, of waar je de meest gunstige rente en voorwaarden krijgt.

Een zakelijke lening starter aanvragen hoeft niet ingewikkelder te zijn dan voor iemand die al heel lang een eigen bedrijf heeft. Wanneer jij aan kunt tonen met een goed ondernemingsplan hoe jij gaat investeren en hoe dit jou verder gaat helpen, kan je ook als starter een aanvraag indienen. Ook wanneer je nog niet jaren ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Hoeveel rente betaal je voor een zakelijke lening?

Zakelijke lening afsluiten doe je niet voordat je weet hoeveel rente je gaat betalen en hoeveel alles je gaat kosten. Op dit moment is de rentestand laag. Door verschillende offertes op te vragen ontdek je waar je de minste rente hoeft te betalen. Het is ook goed om de verschillende opties te vergelijken op voorwaarden, voor je een aanvraag indient. Zo weet je wat er van je verwacht worden zolang je contract voortduurt.