Zakelijke lening

Een verruiming van het werkkapitaal, verbouwing van de winkel of een nieuwe bus. Er zijn genoeg redenen waarom je snel zakelijk geld wil lenen. Investeren in je bedrijf kan goed zijn als ZZP’er, als starter, maar ook wanneer je al jaren eigenaar van een goed lopend bedrijf bent. Snel geld lenen, brengt je zakelijk gezien een stap verder.

Aanbieder
Informatie
Aanvragen
Qeld
- €100.000 lenen tot 18 maanden looptijd
Krediet Vooruit
- €250.000 lenen tot 6 maanden looptijd
SwishFund
- €500.000 lenen tot 12 maanden looptijd
New10
- €250.000 lenen tot 60 maanden looptijd
CapitalBox
- €350.000 lenen tot 24 maanden looptijd

TIP: ALLEEN DOOR VERSCHILLENDE OFFERTES OP TE VRAGEN, KAN JE DE LENINGEN ZORGVULDIG MET ELKAAR VERGELIJKEN.

Wat is een zakelijke lening?zakelijke lening

Een zakelijke lening houdt in dat je geld leent om te investeren in je bedrijf. Nu geld lenen zodat je op korte termijn je ambities waar kunt maken. We zetten een aantal kenmerken van een zakelijke lening voor je op een rijtje.

 • Het geld dat je leent dien je daadwerkelijk te gebruiken voor de doelen die vastgelegd zijn in een overeenkomst.
 • Vaak wordt er gevraagd om financiering zekerheden aan te geven. Hierbij kan je denken aan onroerend goed, voorraden of machines die je al in je bezit hebt.
 • Wanneer je een aanvraag doet, zal er een BKR-toetsing gedaan worden. Hierbij wordt gekeken of er geen leningen met betalingsachterstanden op je naam staan.
 • De looptijd van een zakelijke lening bepaal je zelf, in overleg met de verstrekker. Deze is afgestemd op je behoeften en investeringsdoel.

Waarom een zakelijke lening?

Besluit je snel zakelijk geld te lenen, dan kan je dit inzetten als bedrijfskrediet voor je onderneming. Je kunt hiermee een investering doen voor de verbetering en professionalisering van jouw onderneming. Deze investering hoef je niet alleen voor productontwikkeling te gebruiken maar kun je ook voor iets anders inzetten. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop of huur van een bedrijfspand, een acquisitie of investeringen in personeel. Ook voor de uitbreiding van marketing of sales-werkzaamheden kun je zakelijk geld lenen. Het belangrijkste is dat de investering zichzelf op termijn zal terugverdienen.

In onderstaande tabel zie je een voorbeeld van ‘snel zakelijk geld lenen’ en de totale kosten (inclusief rente) die je uiteindelijk betaald.

zakelijke leningen, voorbeelden
Looptijd lening (maanden) 6 9
Voorbeeld geleend kapitaal €15,000 €25,000
Voor elke geleende euro betaald u €0.17 €0.24
Totale kosten lening €2,550 €6,000
Administratie- en aanvraagkosten Afhankelijk van de aanbieder kan een lening verstrekker een toeslag van 0,25% tot 2,5% vragen.

Beste zakelijke lening

In Nederland zijn er behoorlijk wat zakelijke kredietverstrekkers actief. Wij hebben de zakelijke kredietverstrekkers voor je op een rij gezet, zodat het vergelijken van de beste zakelijke lening een stuk eenvoudiger wordt. Wat voor jou de beste zakelijke lening is, hoeft niet de beste zakelijke lening te zijn voor jouw bevriende ondernemer. Zo kan je bij de ene zakelijke kredietverstrekker tot wel 2 miljoen lenen, maar betaal je een hoger percentage rente. Terwijl je bij een ander een bedrijfslening krijgt tegen een laag rentetarief, maar weer te maken hebt met een verplicht korte looptijd.

Kortom, vraag gratis vrijblijvende offertes op bij meerdere zakelijke kredietverstrekkers. Zo vind je jouw beste zakelijke kredietverstrekker. Waarbij je het bedrag kunt lenen dat je in gedachten had, tegen een laag rentetarief en een passende looptijd.

Heb je jouw ideale bedrijfslening gevonden? Controleer dan nog een keer goed de voorwaarden. Hoe zit het met extra aflossen, oversluiten of onderpand? Zo kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan.

Snel zakelijk geld lenen

Snel een zakelijke krediet aanvragen wordt steeds gemakkelijker. Waar je vroeger nog een afspraak moest maken bij de bank, kan je tegenwoordig online zakelijk lenen, binnen 24 uur.

Heb je de zakelijke kredietverstrekker gevonden waar jij een zakelijke spoedkrediet wilt aanvragen? Vraag dan een vrijblijvende, gratis offerte op. Het is een questie van de gevraagde gegevens invullen. Vaak wordt er gevraagd om persoonlijke gegevens, hoeveel je wilt lenen en tegen welke looptijd. Binnen een paar uur heb je een offerte op maat in je mailbox zitten. Snel zakelijke geld lenen was niet eerder zo gemakkelijk.

Zakelijke lening aanvragen

Heb je snel een zakelijke lening nodig van tussen de € 10.000,- en € 2.000.000? Dan is er goed nieuws. Sinds kort kan je eenvoudig en snel geld lenen met een zakelijke lening. Een zakelijk krediet aanvragen kan je doen binnen 5 minuten en de uitbetaling kan ook binnen 24 uur geregeld zijn. Dat is heel anders dan je op dit moment gewend bent met een zakelijke lening. Een zakelijke lening aanvragen is niet eerder zo eenvoudig geweest. Je kunt snel en eenvoudig via de direct aanvragen knop jouw lening aanvragen.

Wanneer je weet hoeveel je zakelijk wil lenen, dan kan je een zakelijk krediet aanvragen door het doel en het financieringsbedrag in te vullen. Binnen enkele minuten krijg je te horen of je de zakelijke lening ook daadwerkelijk kunt afsluiten.

In 4 stappen een zakelijke lening aanvragen

Een bedrijfsfinanciering aanvragen kan in vier eenvoudige stappen.

Stap 1: Voor het aanvragen van een zakelijk krediet verzamel je de volgende gegevens en documenten.

 • Jaarcijfers van tenminste twee jaar. Wanneer je geen jaarcijfers hebt, kan je toch een zakelijk krediet aanvragen door een ondernemingsplan te uploaden.
 • Aangifte inkomstenbelasting.
 • Prognose voor komend jaar, m.b.o. de investering. Neem daarbij de winst-en-verliesrekening mee.

Stap 2: Schrijf een ondernemingsplan. Beantwoord hierin de volgende vragen over jezelf als ondernemer

 • Wat is jouw rol als ondernemer?
 • Hoe is je financiële situatie?
 • Hoe ziet jouw bedrijf eruit?
 • Waarin ga je investeren en wat zal dit je opleveren?
 • Wat is het verdienmodel van je bedrijf?
 • Wat zijn de sterke en zwakke punten voor je bedrijf?

Stap 3: Vul de zakelijke krediet aanvraag online in.
Een zakelijke lening is snel online aan te vragen. Heb je vragen over het aanvragen, neem dan contact op met de desbetreffende kredietverstrekker.

Stap 4: Teken de offerte.
Wanneer je de aanvraag hebt ingediend krijg je al snel een offerte terug. Lees deze aandachtig door. Kan je jezelf vinden in de voorwaarden, dan kan je de offerte ondertekenen. Binnen enkele werkdagen wordt het geld van de zakelijke lening op je rekening gestort.

Zakelijke lening aflossen

Snel geld lenen voor ondernemers, wordt dus steeds makkelijker. Toch is het goed om van te voren na te denken over de manier waarop je de lening wil gaan aflossen. Kies een vorm die bij jouw onderneming past. Standaard betaal je een maandelijks bedrag aan aflossing, plus rente. Dit wordt dan automatisch afgeschreven. Maar het is ook mogelijk om per kwartaal te betalen. Let er op dat het rentepercentage dan ook hoger zal zijn.

Lineair aflossen

In Nederland wordt het meest gekozen voor lineair aflossen. Wellicht bekend van een persoonlijke lening. Toch leggen we het nog even kort uit. Bij een lineaire rekening betaal je ieder termijn (bijvoorbeeld per maand) een vast bedrag aan aflossing + rente. Hierdoor daalt het totaalbedrag van de lening.

Lineair met vaste rente

Omdat de rente die je betaald een percentage van het
resterende bedrag betreft, zal de rente steeds minder
worden.

Lineair met variabele rente

Heb je gekozen voor variabele rente? Dan kunnen de
rentekosten steeds wisselen. En hoeven ze niet per
definitie steeds lager te worden.

Zakelijke lening oversluiten

Het is mogelijk om je zakelijke lening over te sluiten. Dit kan interessant zijn wanneer je ergens anders snel zakelijk geld kunt lenen tegen een veel lagere rente. Ook is het mogelijk om meerdere rekeningen samen te voegen bij één kredietverstrekker. Hierdoor maak je het eenvoudiger en overzichtelijker voor jezelf en hoef je maar één bedrag per maand over te maken. Let er wel op dat er bij het oversluiten van een rekening kosten in rekening kunnen worden gebracht. Ga van te voren na hoe hoog deze kosten voor jou als ondernemer uit zullen vallen.

Zakelijk krediet herfinancieren

Voor het herfinancieren van je zakelijke lening kunnen verschillende redenen zijn.

 • Lagere rente
  Wil je graag een lagere rente voor je bedrijfsfinanciering, dan kan je je zakelijk krediet herfinancieren. Het kan zijn dat je een duurdere lening afsloot toen je net begon als ondernemer, maar nu de omzet is gestegen kan je wellicht zakelijk lenen tegen een lager rentetarief.
 • Kortere of langere looptijd
  Kies je voor een langere looptijd, dan hoef je minder per maand af te lossen en houd je geld over om te investeren. Of je kiest er voor de looptijd te verkorten en hebt de zakelijke lening eerder afgelost. Je maakt er op die manier een kortlopende zakelijke lening van.
 • Bedrijfskrediet ipv lenen van familie
  Heb je bij het opstarten van je bedrijf geld geleend van familie of bekenden? Dan kan je er voor kiezen dit te vervangen voor een bedrijfskrediet of zakelijke lening.
 • Geen onderpand of privé garantstelling
  Heb je destijds bij het afsluiten van de zakelijke lening gekozen voor bijvoorbeeld je eigen woning als onderpand? Dan kan het goed zijn dat je daar nu vanaf wilt. Door een herfinanciering van je zakelijke lening is ook dit aan te passen. Je kunt er voor kiezen nu niet meer privé garant te staan.

Zakelijk krediet zonder jaarcijfers, BKR of bank

Gelukkig is de tijd voorbij dat alleen grote bedrijven, met een hoge kredietwaardigheid, een zakelijke lening kunnen aanvragen. Ook voor kleinere ondernemingen zijn er inmiddels veel mogelijkheden als het gaat om zakelijk snel geld lenen. Het maakt geen verschil of je een eenmanszaak, BV, NV of een VOF hebt. Voor al deze rechtsvormen kun je zakelijk krediet aanvragen.

Aanvraag zakelijke lening zonder jaarcijfers

Bij het afsluiten van je zakelijke lening wordt normaal gesproken gevraagd naar je jaarcijfers. Op deze manier kunnen kredietverstrekkers zien en beoordelen of je voor een lening in aanmerking komt. Vaak willen ze dat je minimaal 1 of 2 jaar een bedrijf hebt. Als je snel geld wilt lenen zakelijk, dan kan je dit aantonen door je inschrijvingsdatum bij de Kamer van Koophandel te tonen. Vanaf dat moment had je namelijk officieel een bedrijf.

Misschien ben je nog maar een korte tijd actief met je onderneming. Je kunt dus geen of weinig jaarcijfers laten zien. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden voor het aanvragen van een zakelijke lening zonder overleg van jaarcijfers. In dit geval zal je een goed ondernemingsplan moeten hebben en waar mogelijk een onderpand voor de lening.

Aanvraag zakelijke lening zonder BKR-toetsing

Hetzelfde geldt voor zakelijk geld lenen zonder BKR-toetsing. Een BKR-registratie krijg je niet alleen door geld lenen, maar de registratie heb je al bij het afsluiten van een mobiel abonnement. Deze kan direct invloed hebben op de hoogte van het zakelijke leenbedrag. Er bestaan ook mogelijkheden voor het verkrijgen van een zakelijke lening zonder BKR-check. In veel gevallen zal de verstrekking van de lening via een particulier verlopen en zullen er meerdere toetsingsmomenten tussendoor plaatsvinden ter controle.

Maar of het nu gaat om een zakelijke lening zonder BKR-toetsing of zakelijk krediet zonder dat je jaarcijfers hoeft te laten zien, in de meeste gevallen zullen de volgende voorwaarden van toepassing zijn waar je aan dient te voldoen:

 • De onderneming staat minimaal een jaar ingeschreven bij de KVK
 • De jaarlijkse omzet bedraagt minimaal 50.000 euro
 • Je hebt een boekhouding en balans om te overleggen aan de geldverstrekker.

Zakelijke lening met negatieve BKR-registratie

Zoals we hiervoor al aan gaven wordt er lang niet altijd gekeken of je een (negatieve) BKR-registratie op je naam hebt staan. Het BKR houdt leningen van particulieren bij, niet van bedrijven. Het is vaak belangrijker om goede jaarcijfers aan te kunnen tonen. Maar ben je hoofdelijk aansprakelijk voor je onderneming omdat je een eenmanszaak hebt, een VOF of werk je als ZZP’er? Dan krijg je wel te maken met de BKR-toetsing.

En heb je een negatieve BKR-registratie op je naam staan, dan wil je natuurlijk die BKR-toetsing zien te voorkomen. Er zijn nieuwe aanbieders op de markt gekomen de laatste jaren. Zij bieden zakelijke leningen aan zonder dat ze een BKR-toetsing doen. Deze leningen zijn vaak wel wat duurder dan de ‘gewone’ zakelijke leningen.

Zakelijke lening zonder gedoe

Zakelijk lenen is lenen zonder gedoe. Voor het aanvragen van een zakelijke lening is niet veel nodig. Zo wordt er bijvoorbeeld geen BKR-toetsing gedaan en kan je ook met een negatieve BKR-registratie een zakelijk krediet aanvragen. Wat zakelijk lenen ook lenen zonder gedoe maakt is dat het online aan te vragen is. Het is niet nodig om veel papierwerk in te vullen en op te sturen. De laatste jaarcijfers, aangifte inkomstenbelasting en een onderbouwd ondernemingsplan zijn al voldoende.

Zakelijke lening zonder bank

Voor het afsluiten van een zakelijke lening heb je geen bank nodig. Er zijn genoeg online kredietverstrekkers die zakelijke kredieten verstrekken. Je kunt deze zakelijke leningen online met elkaar vergelijken op rente en voorwaarden. De online kredietverstrekkers kunnen zakelijke leningen tegen een scherpere rente aanbieden dan de grote banken. Zij hoeven geen pand en medewerkers te betalen. Deze besparing wordt doorberekend in een lagere rente.

Zakelijke lening zonder eigen geld

Wanneer je als ondernemer een bedrijf begint is het nodig om te investeren. En investeren kost geld. Dit geld heb je niet altijd ter beschikking. Je kunt er daarom voor kiezen om als starter een zakelijke lening zonder eigen geld af te sluiten. Dit kan in de vorm van een minikrediet, een microkrediet, bij de bank of bij een particuliere investeerder.

Een zakelijke lening zonder eigen geld afsluiten bij de bank kan met een goed onderbouwd ondernemingsplan en goede jaarcijfers.

De meeste ondernemers die een zakelijke lening zonder eigen geld willen afsluiten, kiezen voor een minikrediet. Dit is een lening tot 1500 euro, die je binnen 62 dagen weer afbetaald. Je hebt hierbij niet te maken met een BKR-toetsing, verplichte jaarcijfers of omzet. Het is door iedere startende ondernemer aan te vragen.

Bereken hoeveel je zakelijk kunt lenen

Bij de meeste kredietverstrekkers zal je te maken krijgen met een minimaal en maximaal leenbedrag. Hoeveel je precies kunt lenen hangt af van een aantal factoren.

 • Wat is de omzet van je bedrijf
 • Hoe hoog kan de aflossingsverplichting maximaal zijn

Door hier rekening mee te houden, zorg je dat je niet meer leent dan dat je ook kunt aflossen. Zo voorkom je een betalingsachterstand en de daarop volgende boetes.

Niet elke kredietverstrekker zal er naar vragen, maar in sommige gevallen wel: een onderpand. Dit dient als garantie voor de aflossing van je bedrijfskrediet. Hier wordt dan bij de aanvraag al naar gevraagd. Denk goed na wat je opgeeft als onderpand.
Er zijn ook kredietverstrekkers waar het niet nodig is om een onderpand op te geven. Vind je het geen prettig idee? Houd er dan tijdens het vergelijken van kredietverstrekkers rekening mee of zij om een onderpand vragen.

Waar op letten bij het afsluiten?

Wil je snel geld lenen, ga dan goed na wat de gevolgen zijn voor jouw onderneming. Met een goed doordacht plan kom je niet voor verrassingen te staan en kun je hiermee de onderneming naar een hoger niveau tillen. Staar je niet blind op wat je met de financiering zou kunnen doen maar bedenk ook hoe je dit gaat aflossen. De maandelijkse of jaarlijkse kosten moet de onderneming zonder problemen kunnen dragen. De hoogte van deze kosten worden bepaald door:

 • Hoogte van het leenbedrag
  Het kan per aanbieder verschillen welke bedragen ze beschikbaar stellen en wat de voorwaarden hiervoor zijn. De hoogte van het bedrag is bepalend voor je investering maar ook voor de aflossing en het rentebedrag.
 • Aflossing
  Er wordt in het contract vastgelegd over welke periode het bedrag moet worden afgelost. Op basis hiervan komt er een vast aflossingsbedrag naar voren wat in veel gevallen maandelijks dient te worden betaald.
 • Rentepercentage
  Naast de aflossing betaal je ook een rentepercentage over het geleende krediet. Of de rente vast of variabel is is belangrijk om vooraf te bekijken en wat de invloed hiervan is op je cashflow.

Let er daarbij goed op wat er in het leencontract wordt vastgelegd over de mogelijkheden om het geleende geld op te nemen, wat de looptijd is van het zakelijk krediet en of er wel of geen onderpand beschikbaar moet worden gesteld. Ook dien je te kijken hoe hoog de afsluitprovisie is en wat de mogelijkheden zijn als je eerder dan de looptijd wilt aflossen en of dit wel boetevrij kan.

Zoals je leest spelen er meerdere factoren mee die van belang zijn voor de geldverstrekker en voor degene die de financiering aanvraagt. Via onze onafhankelijke vergelijker kun je zien welke zakelijke leningen er beschikbaar zijn en welke het beste passen bij jou en jouw onderneming.

Houd rekening met de kosten

Wanneer je een zakelijke lening afsluit is het goed om je vooraf te verdiepen in de kosten. Zo kom je na het afsluiten en wanneer je al vast zit aan het contract, niet voor verrassingen te staan.

 • Je betaald een deel van de lening als maandelijkse aflossing
 • Je hebt te maken met een afsluitprovisie als de rente wordt berekend over de hoofdsom (het totaal) van de lening
 • Je betaald rente over het bedrag dat je hebt geleend

Als je geld wilt lenen zakelijk, is het goed om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo ontdek je waar je de meest gunstige rente kunt krijgen en welke voorwaarden het beste bij jouw bedrijf passen.

Welke rechtsvorm moet je bedrijf hebben?

Als eenmanszaak, Vennootschap onder Firma of Naamloze Vennootschap kan je snel zakelijk geld lenen. In de meeste gevallen ben je persoonlijk aansprakelijk voor de aflossing van de bedrijfslening. Dat houdt in dat je persoonlijke vermogen, roerende en onroerende goederen worden aangesproken, wanneer je als bedrijf niet aan de aflossingsverplichting voldoet. Heb je een Besloten Vennootschap? Dan is dit niet het geval en kan je niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld.

Onderpand voor een zakelijke lening

Niet elke kredietverstrekker zal er naar vragen, maar in sommige gevallen wel: een onderpand. Dit dient als garantie voor de aflossing van je bedrijfskrediet. Hier wordt dan bij de aanvraag al naar gevraagd. Denk goed na wat je opgeeft als onderpand.
Er zijn ook kredietverstrekkers waar het niet nodig is om een onderpand op te geven. Vind je het geen prettig idee? Houd er dan tijdens het vergelijken van kredietverstrekkers rekening mee of zij om een onderpand vragen.

Voorwaarden zakelijke lening

Je hebt een geweldig en uniek idee voor een nieuw concept of product en weet zeker dat dit een succes gaat worden! Om dit goed op de markt te kunnen zetten dien je wel een investering te doen. Er is alleen één probleem: je hebt niet voldoende cash om deze investering te maken vanuit je eigen bedrijf. Je wilt dus een zakelijke lening aanvragen om jouw idee goed tot uitvoering te kunnen brengen. Aan welke voorwaarden dien je dan te voldoen en waar moet je goed op letten als je een zakelijk krediet aanvraagt?

Om een zakelijke lening te krijgen moet je uiteraard aan verschillende voorwaarden voldoen. Het grote voordeel is echter dat dit bij de zakelijke lening zeer beperkt is. Geen stapels papierwerk, maar gewoon een geldlening die voornamelijk op je cashflow is gebaseerd. Als je cashflow boven de € 75.000,- is wordt de kans op het verkrijgen van werkkapitaal een stuk groter.

Er zijn kredietverstrekkers waar er geen voorwaarde is qua onderpand. Extra prettig dus, geen bezwaring van je woning, of een pandrecht op je rekening of spullen. Gewoon het geld helemaal vrij om te besteden. Dat is het voordeel van een lening aanvragen bij een specialistisch bedrijf.

Verschil tussen zakelijke lening en zakelijk krediet

Geld lenen voor je bedrijf kan op verschillende manieren. Je kunt een zakelijke lening of een zakelijke krediet afsluiten. Zoals je wellicht weet worden de termen zakelijke lening en zakelijk krediet veel door elkaar gebruikt. Toch is er een verschil tussen deze twee.

Een zakelijke lening of bedrijfslening is te vergelijken met een persoonlijke lening. Je leent een bepaalt bedrag en krijgt dit direct op je rekening gestort. Vervolgens los je iedere maand een deel af en betaal je de bijbehorende rente.

Het verschil tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet zit hem in het feit dat een zakelijk krediet lijkt op een doorlopend krediet. Met de kredietverstrekker kom je tot een kredietlimiet. Tot dat bedrag mag je geld lenen voor je bedrijf wanneer je dit nodig hebt. Je kunt aflossen wanneer jij daar de mogelijkheid toe hebt. Heb je het afgeloste geld toch weer nodig, dan kan je dit opnieuw opnemen.

Maar moet ik als starter nu een zakelijke lening afsluiten of past een zakelijk krediet beter bij mij? Wanneer je vooraf weet hoeveel geld je nodig hebt voor je bedrijf, dan kan je kiezen voor een zakelijke lening. Het geld heb je per direct tot je beschikking om zo te investeren dat jouw bedrijf groeit. Vind je het prettig om een financiële buffer achter de hand te hebben? Dan kan je kiezen voor een zakelijk krediet. Op deze manier weet je zeker dat je altijd op tijd je winkel kunt aanvullen of je personeel kunt uitbetalen.