10000 euro lenen

Ga je je huis verbouwen, een nieuwe auto kopen of wil je geld lenen voor een ander project? Met een persoonlijke lening kies je zelf hoeveel geld je wilt lenen. Denk aan 10000 euro of een ander bedrag. Heb je 10000 euro nodig? Je vraagt deze lening eenvoudig aan bij een online kredietverstrekker en na akkoord staat het geld snel op je rekening, zodat je het direct kunt gebruiken.

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Wat kost 10000 euro lenen?

Leenbedrag€10.000
Min. looptijd7 maanden
Max. looptijd120 maanden
Laagste rente (JKP)7,6%
Aflossing per maand (vanaf)€117,91
Tabel voor het laatst geüpdatet op 05-03-2024

Je kunt bijvoorbeeld 10 duizend euro lenen om je huidige lening(en) goedkoper over te sluiten of om een andere grote uitgave te doen. De persoonlijke lening biedt je de vrijheid om het geld uit te geven waar je aan wilt.

Let op: wil je 10000 euro lenen zonder BKR toetsing? Dat is helaas niet mogelijk, omdat alle geldverstrekkers verplicht zijn een check bij het Bureau Krediet Registratie uit te voeren. Dat geldt voor alle leningen voor meer dan 1500 euro, om je te beschermen tegen kredieten die je niet meer kunt terugbetalen.

Waarom 10.000 euro lenen?

10000 euro in biljetten

Benieuwd waarom anderen 10000 euro lenen als ze daar particulier naar zoeken? Een lening voor een auto of verbouwing zijn veelvoorkomende redenen om 10000 euro te lenen. Daarnaast kun je het geld ook gebruiken om nieuwe meubels te kopen, je tuin aan te pakken of bestaande leningen over te sluiten voor een lagere rente.

10000 euro lenen met een persoonlijke lening bied je de mogelijkheid om grote uitgaven te doen, zonder al je spaargeld uit te geven. Dit kan bijvoorbeeld een oplossing zijn voor mensen die niet voldoende inkomen hebben om te sparen of waarbij het sparen niet snel genoeg gaat. Geld lenen kost altijd geld, maar met een persoonlijke lening weet je wat je kan verwachten voordat je de lening afsluit.

Hoe kan ik 10.000 euro lenen?

Geld lenen via een geldverstrekker kan op verschillende manieren. De meest bekende leenvormen zijn een persoonlijke lening of minilening. Een minilening is geen optie bij 10000 euro, want dit krediet is alleen mogelijk tot 1500 euro.

Als je 10000 euro nodig hebt, is een persoonlijke lening de beste optie. De looptijd van de lening staat vast, net als de rente. Daarnaast weet je ook wat je maandtermijn is.

Voordelen van 10.000 lenen met persoonlijke lening

Het afsluiten van een persoonlijke lening heeft verschillende voordelen en een aantal van die voordelen zijn al eerder in dit artikel aan bod gekomen. Voor de duidelijkheid zetten we hier de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

Vaste looptijd en rente

Bij een persoonlijke lening bepaal je zelf wat de looptijd is. De minimale looptijd van een persoonlijk krediet is meestal 12 maanden en de maximale looptijd is doorgaans 120 maanden. Hoe lang je aan een lening vastzit, wordt bepaald door het bedrag wat je maandelijks kunt aflossen. Je kunt kiezen voor een korte looptijd met een hoger maandbedrag of gaan voor een langere looptijd met een lagere aflossing. Kijk goed wat past bij jouw persoonlijke situatie.

Een persoonlijke lening heeft ook een vaste rente. In tegenstelling tot een variabele rente weet je dus precies wat het rentepercentage is over de gehele looptijd. Gaat het hier om een vaste lage rente of een hoger tarief? Dit kan per moment verschillen. Bekijk daarom altijd de actuele rentetarieven.

Vast bedrag per maand aflossen

Ga je 10000 euro lenen met een persoonlijke lening? Het geleende bedrag wordt in een keer overgemaakt op je bankrekening. Je lost dit bedrag vervolgens af aan de hand van een vast bedrag per maand, wat betekent dat je precies weet wat je maandelijkse lasten zijn.

Extra aflossen

Heb je een financiële meevaller of gaat je inkomen omhoog? Met een persoonlijke lening kun je boetevrij aflossen. Hiermee kan je op den duur veel geld besparen. Je kan de lening niet eerder beëindigen, want de looptijd staat vast. Maar je kunt wel profiteren van minder rentekosten. Je betaalt namelijk rente over het resterende bedrag, niet over afgeloste bedragen.

Snel 10.000 euro lenen met BKR

Wil je een groot bedrag lenen, zoals 10000 euro? Als je een persoonlijke lening aanvraagt, wordt er altijd een BKR-check uitgevoerd. Deze BKR-toetsing houdt in dat het BKR (Bureau Krediet Registratie) checkt of het verstandig is jou de lening te verstrekken. Bij deze controle wordt gekeken of je al lopende leningen of kredieten hebt. Is dit het geval, maar zijn er geen problemen met de huidige lening? Dan is er in principe niets aan de hand.

Maar heb je een betalingsachterstand bij een bestaande lening of zijn er andere problemen met een lopend krediet? Dan is het een stuk lastiger om een nieuwe lening af te sluiten. De meeste geldverstrekkers zullen het risico op nieuwe (betalings)problemen te groot vinden.

Kan ik 10000 euro lenen zonder BKR-toetsing?

Betekent dit dat je geen geld kunt lenen met een negatieve BKR-registratie? Dit hangt af van het gewenste bedrag. Tot een leenbedrag van 1500 euro kun je zonder BKR-check lenen, met een minilening. Voor hogere bedragen is dit niet mogelijk. Wil je dus 10000 euro lenen zonder BKR-toetsing? Dit kan niet, bij bedragen hoger dan 1500 euro is het BKR verplicht om je aanvraag te controleren.