Terug naar overzicht

Qander is niet voor iedereen een bekende geldverstrekker in Nederland, maar toch is het een gerenommeerde partij. Al 25 jaar bieden ze financiële producten aan in ons land. Toch zijn ze geen bank.

Vraag een persoonlijke lening aan bij Qander door op onderstaande knop te klikken.

Lening aanvragen

Over Qander

Via Qander Consumer Finance bieden ze wel bancaire producten aan. Qander biedt ook een flexibele lening die lijkt op een doorlopend krediet, maar wel in een iets andere vorm.

Een Qander lening aanvragen doe je via een bemiddelaar. Zoek niet verder, want wij kunnen deze aantrekkelijke lening voor je afsluiten. Wil je jouw lening oversluiten? Ook dat is mogelijk. Vooral door het naar verhouding lage rentepercentage is het zeker het overwegen waard.

Goed om te weten over Qander Consumer Finance

Qander biedt twee soorten leningen aan, namelijk de persoonlijke lening en de Flex en Zeker lening. De tweede lijkt op een doorlopend krediet, Qander biedt dus een alternatief. In hoofdlijnen lees je hieronder wat je moet weten over de Qander lening voordat je een overeenkomst met ze aan gaat:

 • Huiseigenaren kunnen een lening afsluiten tot een bedrag van €75.000. Voor huurders is het leenbedrag maximaal €50.000;
 • Naast de twee eerder genoemde kredietvormen bieden ze ook nog leningen aan gericht op senioren en ondernemers. Dit zijn persoonlijke leningen gericht op deze doelgroepen;
 • Met het doorlopend krediet zijn ze gestopt per 2022. De Flex en Zeker lening lijkt er op door de flexibiliteit van de lening;
 • Je kunt al een lening afsluiten vanaf €5.000;
 • Gedurende de lening profiteer je van een vaste rente;
 • Qander staat ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten.

Actuele rente standen

VanafTot en metMinimale renteAanvragen
€5.000€9.99910,80 % Aanvragen
€10.000€14.9999,20 % Aanvragen
€15.000€24.9998,70 % Aanvragen
€25.000€50.0007,80 % Aanvragen
Rente percentages zijn het voor laatst geüpdate op 6 november 2023.

Wat houdt de Flex en Zeker lening in?

Het is een lening met een maximale looptijd van 120 maanden. Bij het aanvragen spreek je een kredietlimiet af. Tot dit bedrag kun je de eerste 24 maanden bedragen opnemen tot het limietbedrag. Vervolgens los je het bedrag af tijdens de looptijd. Het rentepercentage staat vast. Boetevrij aflossen is altijd mogelijk tijdens de looptijd. Voor deze leenvorm geldt een maximumbedrag van €75.000. Vergelijk Qander voordat je een lening afsluit. Andere kredietverstrekkers kunnen een beter voorstel voor jou hebben. De Qander Flex kan een goede keuze zijn.

Hoeveel kan ik lenen bij Qander?

Je kunt tot een bedrag van €75.000 lenen bij Qander. Er geldt een lager bedrag van €50.000 voor consumenten of ondernemers met een huurwoning. Wat voor jou het maximale leenbedrag is, hangt ook sterk af van de hoogte van je inkomen en van je financiële situatie. Je wilt namelijk verantwoord geld lenen. Het afgesproken kredietlimiet staat vast gedurende de looptijd. Voor senioren geldt een limiet van €50.000. Ook kijkt de kredietverstrekker of je andere schulden op naam hebt. Dit kunnen ze controleren bij het BKR. Het opgenomen bedrag los je weer af in een periode van 120 maandtermijnen. Met een negatieve BKR registratie word je waarschijnlijk afgewezen bij Qander.

Hoe vraag je een Qander lening aan?

Het aanvragen van een Qander lening gaat via een bemiddelaar. De nieuwe lening moet namelijk goed bij jou passen. Qander betaalt het bedrag uit nadat je akkoord bent gegaan met een offerte. Voordat ze het geld verstrekken, gaan ze toetsen of je het geld werkelijk kunt lenen. De maandelijkse lasten moeten passen in jouw persoonlijke risicoprofiel. Een dure lening zorgt namelijk ook voor te hoge maandtermijnen.

Je huidige lening oversluiten naar Qander

Qander heeft ruime acceptatienormen. Dit is een groot voordeel als je nu een dure lening hebt, die je graag wilt oversluiten. Qander kun je verzoeken om je huidige lening over te nemen. Zij lossen je bestaande lening af, en de schuld ga je vervolgens weer afbetalen bij Qander. Een verstandige keuze als je nu een lening hebt met een variabele rente of als je nu teveel betaalt. Een persoonlijke lening afsluiten geeft je zekerheid over de maandlasten. Met de ruime leenmogelijkheden gaat het oversluiten lukken.

Twijfel je nog over het oversluiten omdat je bang bent dat het niet mogelijk is? Ga het in ieder geval proberen. Als het oversluiten van je lening niet lukt, blijft je huidige lening bestaan. Je kunt bijvoorbeeld afgewezen worden doordat Qander je niet kredietwaardig genoeg vindt.

Voor- en nadelen van de Qander lening

Voordelen

 • Een lage rente in vergelijking met veel banken;
 • Een minimum leenbedrag van €5.000. Banken houden vaak een minimum aan van €10.000;
 • Huiseigenaren kunnen maximaal €75.000 lenen.

Nadelen

 • Een alleenstaande kan maximaal €50.000 lenen;
 • Ze vragen een hoge rente voor lage leenbedragen;
 • Met een negatieve BKR kun je niet lenen.

Qander review

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.4
Rente en kosten
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit
 • Meest geschikt voor: persoonlijke lening
 • Leenbedrag: €5.000 tot €75.000
 • Looptijd: tot 10 jaar
 • BKR toetsing: ja

Ik heb mijn lening overgesloten naar Qander. Ik vind het een prettig idee dat het een Nederlands bedrijf is en dat ik via de chat laagdrempelig vragen kan stellen aan de specialisten. Het contact is persoonlijk en je krijgt snel reactie op vragen. Door het oversluiten naar Qander heb ik fors kunnen besparen op mijn maandelijkse lasten. Ik ben nu goedkoper uit en het bespaarde bedrag stort ik nu als extra aflossingen. Door het oversluiten van mijn lening ben ik sneller van mijn schuld af.

Particulier

Veelgestelde vragen

Wat je maximaal kunt lenen heeft meerdere afhankelijkheden. Ten eerste kun je maximaal lenen wat met jouw inkomen verstandig is. Daarnaast gelden meerdere maximale bedragen. Je kunt in ieder geval niet meer lenen dan €75.000 in een persoonlijke lening. Huurders van een huis kunnen maximaal €50.000 lenen.

Qander Consumer Finance verstrekt al meer dan 25 jaar financiële diensten in Nederland. Hieruit blijkt dat het een solide bedrijf is. Ze hebben de juiste vergunningen voor het aanbieden van hun diensten. Wat de lening jou gaat kosten zijn ze helder over en je krijgt geen extra kosten te betalen die vooraf niet zijn gecommuniceerd.

Contactgegevens Qander

Qander
Larenweg 78-86
5234 KC ‘s Hertogenbosch

Klantenservice e-mail
Contactformulier

Klantenservice telefoon
+31 (0)73 646 25 30

0 reactions

Beoordeel Qander

Bijvoorbeeld, leg uit hoe we jou hebben kunnen helpen, hoe het aanvraag proces ging of wat je van de klantenservice vond.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Bespaar met de beste deals