Terug naar overzicht

Wil je een lening afsluiten en niet teveel betalen? Defam kan een verstandige keuze zijn. Ze bieden namelijk betaalbare persoonlijke leningen aan voor verschillende bestedingsdoelen.

Vraag een persoonlijke lening aan bij Defam door op onderstaande knop te klikken.

Lening aanvragen

Over Defam

Defam is een van de grootste kredietverstrekkers en een Defam lening is verantwoord lenen met de zekerheid van het aflossen van de lening op de einddatum. Met de persoonlijke lening kun je verantwoord geld lenen bij Defam.

Goed om te weten over Defam

Naast Defam heb je ook Defam Premium. De voorwaarden van Premium wijken op onderdelen af, maar de verschillen zijn klein. In hoofdlijnen tref je hieronder de wetenswaardigheden over Defam aan:

Er zijn drie soorten leningen van defam, namelijk:

 • Persoonlijke lening
 • Woonlening
 • GreenLoans Lening
 • Met een koophuis kun je maximaal €75.000 lenen. Met een huurwoning is het maximum €50.000;
 • Het minimum bedrag is €5.000. Bij de Defam Premium geldt een minimum van €10.000;
 • De looptijd is maximaal 120 maanden, behalve voor de Woonlening. Voor een Woonlening heb je maximaal 180 maanden voor het terugbetalen;
 • Met een intentieverklaring kun je ook met een tijdelijke arbeidsovereenkomst een lening afsluiten;
 • Voor GreenLoans geldt een minimale lening van €25.000.

Actuele rente standen

VanafTot en metMinimale renteAanvragen
€10.000€14.9999,50 % Aanvragen
€15.000€24.9998,30 % Aanvragen
€25.000€50.0008,20 % Aanvragen
€50.000€75.0007,90 % Aanvragen
Rente percentages zijn het voor laatst geüpdate op 6 november 2023.

Hoeveel kan ik lenen bij Defam?

Een kenmerk van verantwoord geld lenen is dat je niet meer leent dan je financieel aan kunt. Het geleende bedrag moet je namelijk ook weer terugbetalen, en het liefst zo snel mogelijk. De Defam leningen behoren niet in alle gevallen tot de goedkoopsten van de Nederlandse markt. Hoeveel je kunt lenen hangt vooral af van de hoogte van je inkomen. Ga je voor een Defam woonlening of ga je de gehele lening gebruiken voor het kopen van een auto? Ook het bestedingsdoel speelt een rol voor de hoogte van de maandlasten. Een autolening moet je het liefst binnen 5 jaar terugbetalen. Bij de terugbetaling van een lening voor een verbouwing van je huis is een langere looptijd verantwoord. Een langere looptijd zorgt voor lagere maandlasten.

Je dure lening oversluiten

Is je huidige lening duur en wil je de lening oversluiten? Dat is mogelijk. Overstappen naar een lening met een aantrekkelijke rente geeft je namelijk de kans om sneller de schuld af te betalen. Je houdt immers geld over. De persoonlijke lening van defam neemt dan de bestaande schuld bij de huidige kredietverstrekker over. Zo kun je ook een passende lening afsluiten.

Defam biedt een vaste maandtermijn

De persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd. Afgeloste bedragen kun je niet binnen dezelfde lening weer opnemen. Je hebt de zekerheid van een vast maandbedrag en je weet wanneer de lening volledig is afbetaald. De gehele looptijd gaat dus niet meer veranderen.

Voor- en nadelen van Defam

Voordelen

 • Een lage rente voor GreenLoans;
 • Vaak geldt een minimum leenbedrag van €5.000;
 • Huiseigenaren kunnen tot €75.000 lenen.

Nadelen

 • Jongeren tot 24 jaar kunnen maximaal €15.000 lenen;
 • Niet in alle gevallen biedt Defam een aantrekkelijke rente;
 • 65-plussers kunnen maximaal €30.000 lenen.

Defam review

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.3
Rente en kosten
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit
 • Meest geschikt voor: persoonlijke lening
 • Leenbedrag: €5.000 tot €75.000
 • Looptijd: tot 10 jaar of 15 jaar (voor woning)
 • BKR toetsing: ja

De Defam lening oversluiten was snel geregeld. Het duurde langer dan de bedoeling was doordat de oude kredietverstrekker het verzoek tot oversluiten pas na weken heeft verwerkt. Defam geeft snel reactie als je een vraag aan ze stelt. Omdat ik een koophuis heb, kon ik extra lenen voor een gewenste verbouwing. Naast het oversluiten heb ik dus ook een extra bedrag gekregen voor het verbouwen. De maandlasten waren maar een beetje hoger, ondanks de kosten voor de verbouwing.

Anonieme aanvrager

Veelgestelde vragen

Wat je maximaal kunt lenen bij Defam hangt af van hoeveel financiële ruimte je maandelijks hebt. Ook maakt het uit of je een huis huurt of een eigen huis hebt. Wat Defam maximaal verstrekt is €75.000.

Defam is een betrouwbare partij. Ze zijn een 100% dochter van ABN Amro, dus ze zijn zeer betrouwbaar en financieel stabiel. Het is een solide bedrijf met een goede klantenservice en een goede kwaliteit.

Na het aanvragen van een lening bij Defam volgt de keuring binnen een paar werkdagen. Na de goedkeuring krijg je het aangevraagde bedrag ook gelijk op je rekening gestort.

Contactgegevens Defam

Defam
Schoudermantel 2A
3981 AH Bunnik

Klantenservice e-mail
[email protected]

Klantenservice telefoon
+31 (0)30 6596600

0 reactions

Beoordeel Defam

Bijvoorbeeld, leg uit hoe we jou hebben kunnen helpen, hoe het aanvraag proces ging of wat je van de klantenservice vond.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Bespaar met de beste deals