Geld lenen voor een auto

Ben je al een tijd aan het sparen voor een nieuwe auto of is je huidige auto spontaan kapot gegaan? Het kan lastig zijn om het totale bedrag voor een nieuwe auto bij elkaar te krijgen. Geld lenen voor een auto is een goede optie om het hele bedrag, of een gedeelte van het bedrag, te financieren.

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Ideale hoogte autolening

geld met een autosleutel

Net als bij alle leningen adviseren we  je ook wanneer je geld gaat lenen voor een auto goed na te denken over het bedrag dat je wilt lenen. Het nieuwste model auto klinkt misschien aantrekkelijk, maar is dit ook nog zo als je over enkele jaren nog de autolening aan het afbetalen bent? De auto is allang niet meer nieuw en in het ergste geval heb je deze zelfs niet eens meer in je bezit. Sluit je een lening af voor een minder nieuwe auto, dan is je lening sneller afgelost of zijn de maandelijkse lasten lager.

Voordat je besluit geld te lenen voor de aanschaf van je auto, doe je er verstandig aan een paar dingen op een rij te zetten.

 1. Bedenk allereerst goed hoe lang je de auto wilt rijden.  Ben je van plan de auto enkele jaren te rijden? Kies dan voor een leenbedrag wat jij binnen die looptijd ook af kunt betalen. Zo voorkom je dat je nog moet afbetalen voor een auto die je inmiddels niet meer in je bezit hebt.
 2. Reken uit welk bedrag je maandelijks over hebt voor je auto. Bekijk over een aantal maanden hoeveel geld je zou kunnen missen. Vergeet niet dat auto’s dalen in waarde en je niet meer hetzelfde bedrag krijgt voor je auto dan waar jij hem voor gekocht hebt.

Auto financieren tegen laagste rente

De uiteindelijke rente zal afhangen van het type lening dat je kiest. Onze voorkeur gaat uit naar een persoonlijke lening als autolening. Deze lening vinden wij het meest passend omdat je de looptijd af kunt stemmen op de levensduur van de auto. Op die manier voorkom je dat je nog aan het afbetalen bent terwijl je de auto niet meer hebt.

Kies je voor een persoonlijke lening dan het je te maken met een vaste rente. Je zal dus de gehele looptijd blijven profiteren van deze lage rente. Ook het maandbedrag blijft gedurende de hele looptijd hetzelfde.

Een persoonlijke lening is al aan te vragen vanaf 6,4%. Maar omdat je waarschijnlijk een kleiner bedrag leent, wanneer je geld leent voor een auto, zal het rentetarief iets hoger liggen. Stel je leent €15000 voor een nieuwe auto, dan betaal je gemiddeld 7.4% rente.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Een auto leasen, dealerfinanciering of geld lenen voor een auto?

Wij leggen je de verschillen uit tussen het leasen van een auto, de auto financieren via een dealer en het afsluiten van een persoonlijke lening om jouw auto aan te schaffen. 

AutoleningAuto op afbetaling bij dealerPrivate lease
De auto is direct jouw eigendom De auto is pas eigendom na afbetaling De auto wordt nooit eigendom en moet je na de contractperiode weer inleveren
Een vast en laag rentepercentage Hoge rentetarieven Tussentijds contract verbreken kost doorgaans 40% van de totale leasesom.
Vaste looptijd Extra aflossing niet mogelijk Schadevrije jaren niet altijd meegenomen naar volgende auto
Vaste lage maandlasten Langere looptijden om maandlasten te drukken Maar 3 schadevrije jaren meenemen na leaseperiode
Tussentijds boetevrij extra aflossen Max. aantal kilometers dat je mag rijden, of tegen meerprijs extra kilometers bijkopen

Persoonlijke autolening afsluiten

Wil je zeker zijn dat de auto echt van jou is? Dan kun je een lening aanvragen voor de financiering van je nieuwe auto. Op deze manier hoef je namelijk niet je auto op afbetaling te kopen. Je kunt het geld lenen van de kredietverstrekker om de auto in één keer aan te schaffen waarna je hen vervolgens afbetaalt. Het grote voordeel van deze autolening is dat de auto nu écht al van jou is, dat heeft als voordeel dat je onder anderen schadevrije jaren kunt opbouwen bij je verzekeringsmaatschappij.

Geld lenen via de dealer

Je kunt ervoor kiezen om een autolening aan te vragen via de autodealer. Dit klinkt in eerste instantie vaak aantrekkelijk omdat je in veel gevallen het eerste jaar minder betaalt dan daarna. Wees wel realistisch wanneer het gaat om dit soort aanbiedingen. Ze vallen vaak duurder uit dan wanneer je een lening voor auto zou financieren via een geldverstrekker. De rente hiervan ligt vaak hoger en boetevrij aflossen kan ook een probleem zijn. Het belangrijkste is dat de auto pas echt van jou is als de gehele lening is afbetaald. Wat gebeurt er als je dit tussentijds even niet kan betalen? Dan kan de auto worden teruggevorderd en dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

Private lease

Private lease is een leenvorm die de laatste jaren steeds populairder geworden is. Voor een vast bedrag per maand heb je een auto. Alles is voor je geregeld, je hoeft enkel nog te tanken. Echter zitten er ook nadelen aan private lease. Zo zal de auto nooit jouw eigendom worden en kost tussentijds het contract verbreken een hoop geld. Schadevrije jaren worden niet altijd overgenomen en na je leasecontract krijg je doorgaans maar drie extra schadevrije jaren bijgeschreven, ook al heb je een leasecontract van 60 maanden gehad.

Autoverzekering

Als je met een persoonlijke autolening een auto aanschaft dan moet de auto ook nog verzekerd worden. Wij adviseren je in dat geval de auto all-risk te verzekeren. Met de dekking van een all-risk verzekering weet je namelijk zeker dat als je auto gestolen wordt of je een ongeluk door eigen schuld krijgt, dat je genoeg geld uitgekeerd krijgt vanuit de verzekeraar om de lening mee af te betalen. Je wilt voorkomen dat je geen auto meer hebt maar nog wel met een schuld zit.

Welke autolening aanbieders vergelijken we?

Een autolening kan je niet bij elke kredietverstrekker afsluiten. In Nederland zijn de volgende partijen gespecialiseerd in het aanbieden van een autofinanciering. Klik op de blauwe aanvragen knop om een offerte aan te vragen bij de desbetreffende partij.

Freo auto financiering

 • Group 16 €5000 tot €75.000 lenen
 • 6 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf6,50%

Qander autolening

 • Group 16 €5000 tot €75.000 lenen
 • 24 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf7,10%

Findio autolening

 • Group 16 €5000 tot €75.000 lenen
 • 12 tot 72 maanden looptijd
rente vanaf7,49%

BNP Paribas Automotive

 • Group 16 €5000 tot €75.000 lenen
 • 6 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf8,20%

Dutch Finance

 • Group 16 €2500 tot €250.000 lenen
 • 6 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf8,90%

Santander Automotive

 • Group 16 €2500 tot €50.000 lenen
 • 24 tot 120 maanden looptijd
rente vanaf10,40%
1. Offerte

Vraag via onze site een offerte aan. Wanneer je vóór 17:00 uur de aanvraag doet, ontvang je binnen 24 uur een voorstel.

2. Ondertekenen

We ontvangen graag wat aanvullende gegevens van je. Je ontvangt daarna een offerte die bij je persoonlijke situatie past.

3. Uitbetaling

Zodra je hebt getekend en de offerte hebt teruggestuurd, ontvang je bij akkoord het geld de volgende dag op je rekening.

Veelgestelde vragen

Hoeveel je kunt lenen voor de aanschaf van een auto hangt van je financiële situatie af. De kredietverstrekker zal je om verschillende documenten vragen en aan de hand daarvan een offerte verstrekken. Vraag een offerte aan om jouw leensom te berekenen.

En nieuwe auto kost, zeker in Nederland, aardig wat geld. Heb je niet genoeg spaargeld voor de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto? Dan is geld lenen voor een auto de ideale oplossing om net dat beetje extra geld te hebben om je droomauto aan te schaffen.