Geld lenen voor meubels

Kom je geld tekort voor het inrichten van je woning? Een lening voor meubels afsluiten is mogelijk tegen redelijke maandlasten. Met een persoonlijke lening spreek je een vaste looptijd af met de kredietverstrekker.

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Zo leen je geld voor meubels

Meubels met geld en een spaarvarkentje

Je inboedel financieren is zeer eenvoudig. Als je geld gaat lenen is de eerste stap het inschatten van het bedrag dat je nodig hebt voor de meubels. Voordelig geld lenen is de volgende stap. Je wilt een vaste rente, een zo kort mogelijke looptijd, boetevrij aflossen en natuurlijk de laagste rente. Alleen door verschillende banken (kredietverstrekkers) te vergelijken, vind je de meest ideale lening voor meubels. De volgende stap is de lening aanvragen en binnen een paar dagen heb je de voordeligste lening afgesloten en kan het kopen beginnen. Als je weet hoeveel geld je nodig hebt, kun je precies het gewenste bedrag lenen.

Kies voor een persoonlijke lening

Wil je lagere maandlasten en een lening die bij je leendoel past? Dan kom je uit bij een persoonlijke lening. Het is de populairste leenvorm, en daar is een goede reden voor. Je lost de lening volledig af tijdens de looptijd en het is ook nog de voordeligste optie van de consumptieve kredieten. Je sluit dus één lening af tegen een vaste lage rente. Een goedkopere lening voor je inboedel afsluiten gaat je niet lukken.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Kosten van inboedel

Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de kosten van inboedel. Daarnaast tref je hiernaast een tabel aan met de maandlasten voor diverse leenbedragen. De looptijd is gebaseerd op 60 maanden.

  • Vloerbekleding (laminaat, pvc, tegel) €20 tot €50 per m2
  • Raambekleding €150 per raam
  • Meubels €7500 tot €15.000
  • Verlichting €1000
  • Accessoires en decoratie €1000

Voor een woning van 100 m2 zit je al snel qua lasten op €17500 tot €25.000 aan kosten voor inboedel. Het kan dus lonen hier een persoonlijke lening voor af te sluiten.

AanbiederLeensomRente vanafMaandlasten 60 maanden
Lloyds Bank logo€10.0007,60%€199,66
Lloyds Bank logo€15.0006,90%€294,84
Lloyds Bank logo€20.0006,90%€393,11
Lloyds Bank logo€25.0006,50%€486,98
Maandlasten op basis van 60 en 120 maanden looptijd

Tip! Heb je naast je meubels en overige inboedel ook een nieuwe keuken of badkamer nodig? Lees dan op onze website voor meer informatie over hoe je je nieuwe keuken of badkamer het bestefinanciert.

Vier tips voor het kiezen van een lening voor meubels

Met onze vier tips voorkom je een te dure lening en leen je tegen een lagere rente.

Pas op met een te hoog kredietlimiet

Sluit geen persoonlijke lening af van 25.000 euro als je een bedrag van maximaal 15.000 euro nodig hebt. Kiezen voor een hoger bedrag kan als voordeel hebben dat je een lage rente betaalt, maar door de hogere schuld ben je weer duurder uit. Laat je goed adviseren door de kredietspecialist.

Leningen oversluiten

Heb je al een bestaande lening tegen een hogere rente? Kijk naar de mogelijkheid om deze lening over te sluiten. Met de nieuwe lening kun je nieuwe meubels financieren en je huidige dure leningen volledig afbetalen. Zo voorkom je meerdere schulden op je naam en heb je weer alles overzichtelijk.

Vergelijk leningen met elkaar

Natuurlijk kun je een lening afsluiten bij de bank waar je ook je betaalrekening hebt. Of je gaat voor de kredietverstrekker die jou het beste voorstel doet. Niemand wil te veel betalen. Daarom is het verstandig om leningen met elkaar te vergelijken op basis van leenbedrag, looptijd en de jaarlijkse kostenpercentage (JKP). Uiteindelijk is wat je onder aan de streep betaald voor jouw lening het belangrijkste.

Boetevrij extra aflossen

Zorg dat een extra aflossing altijd boetevrij mogelijk is. Lees daarom goed de algemene voorwaarden van de kredietverstrekker. Zo houd je de totale kosten van een lening zo laag mogelijk. Dit geeft je maandelijks weer extra bestedingsruimte.

Een persoonlijke lening aanvragen in 3 stappen

1. Offerte

Vraag via onze site een offerte aan. Wanneer je vóór 17:00 uur de aanvraag doet, ontvang je binnen 24 uur een voorstel.

2. Ondertekenen

We ontvangen graag wat aanvullende gegevens van je. Je ontvangt daarna een offerte die bij je persoonlijke situatie past.

3. Uitbetaling

Zodra je hebt getekend en de offerte hebt teruggestuurd, ontvang je bij akkoord het geld de volgende dag op je rekening.

Veelgestelde vraag

Ja, je kunt een lening voor inboedel afsluiten. Vaak gebeurt dit in de vorm van een persoonlijke lening. Waar je het geleende geld voor gebruikt, hoef je niet te verantwoorden richting de kredietverstrekker. Je kunt het bedrag ook deels gebruiken voor meubels en de rest uitgeven aan iets anders.