Terug naar overzicht

Lender & Spender

Lender en spender doet het anders. Ze zijn een innovatieve aanbieder van leningen met als doel om geld lenen eenvoudiger, transparanter en goedkoper te maken.

Vraag een persoonlijke lening aan bij Lender & Spender door op onderstaande knop te klikken.

Lening aanvragen

Over Lender & Spender

Lenen met de zekerheid van een lage rente. Investeerders kunnen juist geld uitlenen tegen een mooi rendement. Lender en Spender brengt de partijen bijeen zonder tussenkomst van een bank die hoge kosten doorberekent aan particulieren die lenen.

Een lening afsluiten bij Lender en spender

Voor het afsluiten van een nieuwe lening ga je normaal gesproken naar een bank, maar het kan ook anders. Bij Lender en Spender leen je eigenlijk van andere mensen die juist hun geld beschikbaar stellen voor een goed rendement. Om te voorkomen dat de geldstromen niet goed verlopen, wordt het niet rechtstreeks gefinancierd door investeerders, maar via een stichting. Dit is niet een manier om onder de toetsing van de bureau krediet registratie (bkr) uit te komen, maar een lening aangevraagd bij Lender en Spender biedt grote voordelen.

Actuele rente standen

VanafTot en metMinimale renteAanvragen
€2.500€4.99914,00 % Aanvragen
€5.000€9.99910,80 % Aanvragen
€10.000€14.9999,20 % Aanvragen
€15.000€24.9997,70 % Aanvragen
€25.000€50.0007,50 % Aanvragen
Rente percentages zijn het voor laatst geüpdate op 6 november 2023.

Geld lenen tegen een scherpe rente

Voor een vlotte afhandeling en het boetevrij extra aflossen moet je bij Lender en Spender zijn. Ga je lenen voor een nieuwe auto of wil je jouw huis verduurzamen en heb je daar geld voor nodig? Een groot voordeel is dat ze een zeer aantrekkelijke rente rekenen. De besparing aan de kosten voor de rente kun je namelijk gebruiken voor het aflossen van de openstaande schuld.

Goed om te weten over Lender en spender

Een scherpe rente en gemak zijn belangrijke kenmerken van een persoonlijke lening van deze organisatie. Lender en spender staat ook voor eerlijkheid en transparantie. Je ziet vooraf duidelijk wat je afsluit en tegen welke kosten. Als je financiële problemen hebt, helpen ze jou met bijvoorbeeld een betalingsregeling. Je kunt een persoonlijke lening afsluiten vanaf een bedrag van €2.500 euro. Andere kredietverstrekkers hanteren hogere minimumbedragen voor hun leningen. De maximale looptijd is 120 maanden, maar als je leent voor een boot kun je nog 60 maanden extra krijgen om de schuld weer af te betalen. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een lening afsluiten bij Lender en spender tegen de laagste rente.

Wat zijn de voorwaarden voor een Lender en Spender lening?

 • Leeftijd tussen 21 en 75 jaar oud;
 • Minimaal 2 jaar wonen en werken in Nederland;
 • Met een dienstverband korter dan 6 maanden kun je al een persoonlijke lening afsluiten;
 • Ondernemers kunnen een persoonlijke lening aanvragen;
 • Toeslagen op het inkomen worden meegerekend (bijvoorbeeld een bonus of een eindjaarsuitkering).

Wat kost een persoonlijke lening?

De hoogte van de rente hangt af van het leenbedrag. Bij het lenen van hogere bedragen krijg je recht op een lagere rente. De snelheid van de aflossing heeft geen invloed op het rentetarief. Wat het jou gaat kosten heeft dus afhankelijkheden. Een persoonlijke lening met een looptijd van één jaar is mogelijk.

Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een financiering?

Je moet voldoende inkomen hebben voor het dragen van de maandlasten. Ook wordt er gekeken naar je werkverleden. Werk je nog maar een half jaar? Dat kan een issue zijn, maar dat is ook bij andere geldverstrekkers het geval. Voor het krijgen van de financiering vragen ze documenten op waar de hoogte van jouw inkomen uit blijkt. Andere voorwaarden zijn:

 • Je bent tussen 21 en 75 jaar oud;
 • Je werkt al minimaal twee jaar in Nederland;
 • Je hebt geen negatieve registratie bij het bkr.

Voor- en nadelen Lender en Spender

Voordelen

 • Prima service;
 • Persoonlijk advies;
 • Aantrekkelijk lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing.

Nadelen

 • Om in aanmerking te komen voor een lening woon en werk je al minimaal twee jaar in Nederland;
 • Maximaal leenbedrag van €50.000;
 • De lage rente geldt niet voor kleine leningen.

Lender & Spender review

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

3.8
Rente en kosten
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit
 • Meest geschikt voor: persoonlijke lening
 • Leenbedrag: €2.500 tot €50.000
 • Looptijd: tot 10 jaar
 • BKR toetsing: ja

Het afsluiten van een lening gaat zonder tussenkomst van een bank. Papierwerk regelen hoefde niet, alles verliep online. Het aanvragen van de lening ging snel en het is duidelijk wat de bank van mij verwacht. De volgende dag had ik het geld al op mijn rekening. Je kunt online vragen stellen, maar ook telefonisch zijn ze goed bereikbaar. Ik kreeg binnen een paar uur antwoord op een vraag die ik via de e-mail aan ze stelde.

Particulier

Veelgestelde vragen

Lender en Spender is geen bank. Het is een platform dat investeerders koppelt aan mensen die geld willen lenen. Wat voor de uitleners een investering is, is voor de geldnemers een lening. Ze zorgen voor het verantwoord lenen zonder een dure bank voor het aanbieden van de leningen.

Je berekent eerst wat je maandlasten worden. Vervolgens krijg je een offerte waarmee je akkoord kunt gaan. Na het beoordelen van je aanvraag, krijg je het leenbedrag gestort op je rekening.

Contactgegevens

Lender & Spender B.V.
Waterlooplein 125
1011 PG Amsterdam

Klantenservice e-mail
[email protected]

Klantenservice telefoon
+31 (0)85 888 8185

0 reactions

Beoordeel Lender & Spender

Bijvoorbeeld, leg uit hoe we jou hebben kunnen helpen, hoe het aanvraag proces ging of wat je van de klantenservice vond.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Bespaar met de beste deals