Nieuwe keuken financieren?

Wil je een nieuwe keuken financieren? Je kunt geld lenen om de keuken te verbouwen, op te knappen of zelfs helemaal te vernieuwen. Wij leggen je op deze pagina uit wanneer het verstandig is om geld te lenen voor een nieuwe keuken.

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Hoeveel kost een nieuwe keuken?

Je hebt vast al een idee hoe je de nieuwe keuken wilt indelen, maar hoeveel geld een nieuwe keuken nu exact kost? Laat je bij een keukenspeciaalzaak goed adviseren naar de mogelijkheden. Tegenwoordig kost een keuken al snel tussen de 15.000 tot 20.000 euro. In sommige gevallen zelfs meer als je kiest voor luxere afwerking of duurdere onderdelen van de keuken.

Geld lenen of hypotheek verhogen?

geld in de keuken

Kies je ervoor om extra geld te lenen binnen de hypotheek voor de keuken? Het is een andere manier van financieren, waarbij je naar de notaris moet. De kans is bovendien groot dat je de woning moet laten taxeren en dat je advies- en afsluitkosten betaalt, om de hypotheek aan te kunnen passen, uit te breiden of (opnieuw) af te sluiten. In de meeste gevallen leidt dat tot hoge kosten, waardoor het geld lenen voor een keuken onder de streep niet zo voordelig is.

In plaats daarvan kun je de lening voor de keuken afsluiten als een persoonlijke lening. Je betaalt dan geen notaris-, taxatie-, advies- en afsluitkosten. Daarmee blijft het een stuk overzichtelijker en ben je in de meeste gevallen voordeliger uit.

Tip: Tot €25.000 loont het om te kiezen voor een persoonlijke lening in plaats van je hypotheek te verhogen. Lees meer over deze berekening en extra tips op onze verbouwingpagina.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Laagste rente om een keuken te financieren

Om je een beeld te geven wat geld lenen voor een nieuwe keuken kost hebben we de laagste rentepercentages van verschillende leensommen op een rij gezet. Afhankelijk van hoe snel je de lening wilt terugbetalen en welke maandlasten je kan dragen is een looptijd van tussen de 60 en 120 maanden aan te bevelen.

Maak ook gebruik van onze rekenmodule om uit te rekenen wat jouw maandelijkse lasten zijn wanneer je een lening voor jouw nieuwe keuken afsluit.

AanbiederLeensomRente vanafMaandlasten 60 maandenMaandlasten 120 maanden
Lloyds Bank logo€10.0007,60%€199,66€117,91
Lloyds Bank logo€15.0006,90%€294,84€171,78
Lloyds Bank logo€20.0006,90%€393,11€229,04
Lloyds Bank logo€25.0006,50%€486,98€281,51
Freo logo€40.0006,50%€779,17€450,42
Freo logo€50.0006,50%€973,96€563,02
Maandlasten op basis van 60 en 120 maanden looptijd

Geld voor een nieuwe keuken

Je kunt het geld voor een nieuwe keuken online lenen. Aan de hand van 3 duidelijke stappen, waarna het geld snel op je rekening staat:

 • Persoonlijke lening
  Maak je keuze uit een persoonlijke lening. Die vorm is het meest populair, omdat je daarop tegenwoordig ook boetevrij extra kunt aflossen. Bovendien profiteer je van een vaste rente, duidelijke looptijd en natuurlijk een scherpe rente. Allemaal redenen om op deze manier geld te lenen voor de nieuwe keuken, om die op te knappen of volledig te vernieuwen.
 • Gegevens en belangrijke documenten
  Doe je online een aanvraag om geld voor een keuken te lenen? We vragen je om een aantal belangrijke gegevens en documenten op te sturen. Daarmee controleren we de aanvraag en zorgen we voor een verantwoorde lening. Die netjes past binnen jouw budget, om je daarover niet druk te hoeven maken.
 • Geld op jouw rekening
  Kloppen alle gegevens en ga jij akkoord met ons aanbod? We bekijken de belangrijke documenten en maken het daarna voor je in orde. Dat betekent dat jij het geld voor de nieuwe keuken snel op je rekening hebt staan, waarna je die kunt gaan uitzoeken.

Lening aftrekbaar van belasting

Een persoonlijke lening afsluiten voor de aanschaf van een nieuwe keuken heeft zo zijn voordelen. Vanuit de fiscus wordt een nieuwe keuken namelijk gezien als een verbetering van de woning, waardoor de rente van je lening aftrekbaar is van de belasting in box 1 (belastbaar inkomen uit werk en woning). Dit kan je enkele honderden euro’s op jaarbasis schelen dat je minder belasting betaald.

Waarvoor geld lenen voor je keuken?

Je kunt geld lenen om de keuken in z’n geheel te vernieuwen, of om een paar onderdelen te vervangen. De beste manier om voor een hele nieuwe keuken te zorgen, zonder dat je daar eerst lang voor hoeft te sparen.

Waarom Directgeld-lenen.nl?

Benieuwd waarom anderen kiezen voor Directgeld-lenen.nl als ze de keuken gaan vernieuwen, op gaan knappen of stevig gaan verbouwen? We leggen je graag uit over de belangrijkste voordelen:

 • Vast bedrag per maand
  Je betaalt met onze persoonlijke lening voor de nieuwe keuken een vast bedrag per maand. Geen zorgen over de scherpe rente en aflossingen, omdat je altijd precies weet waar je aan toe bent. Zowel tijdens de eerste maand, de tweede en elke volgende tot aan de allerlaatste.
 • Geen verrassingen over de rente
  De rente staat vast, dus die kan niet ineens gaan stijgen. Je weet vooral precies waar je aan toe bent. En sterker nog, we kunnen voor de gehele looptijd voor je uitrekenen wat de kosten voor de lening voor de nieuwe keuken zullen zijn.
 • Duidelijke looptijd
  Dankzij de duidelijke looptijd weet je hoe lang je gebruik maakt van de persoonlijke lening. En heb je een meevaller of wil je om een andere reden vervroegd extra aflossen? Dat kan zonder boete, zodat jij altijd alle touwtjes in handen hebt.

Een persoonlijke lening aanvragen in 3 stappen

1. Offerte

Vraag via onze site een offerte aan. Wanneer je vóór 17:00 uur de aanvraag doet, ontvang je binnen 24 uur een voorstel.

2. Ondertekenen

We ontvangen graag wat aanvullende gegevens van je. Je ontvangt daarna een offerte die bij je persoonlijke situatie past.

3. Uitbetaling

Zodra je hebt getekend en de offerte hebt teruggestuurd, ontvang je bij akkoord het geld de volgende dag op je rekening.