Geld lenen voor schulden

Geld lenen voor schulden klinkt vreemd, maar het is een effectieve manier om je bestaanden leningen samen te voegen en de schulden dragelijker te maken. Het oversluiten van je lening is een eenvoudige manier om je maandlasten te verlagen. Wij leggen je uit hoe je het aan kan pakken.

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Oude en dure leningen aflossen

Let op: heb je een betalingsachterstand en wil je daarvoor geld lenen? Je kunt dan helaas niet zomaar een lening afsluiten. Uiteraard kun je de lening om schulden af te lossen online aanvragen, waarna wij voor je bekijken wat er verantwoord is.

geld met rekenmachine

Heb je een lening? Controleer dan regelmatig of het ook goedkoper kan.

Bij het aanvragen van een nieuwe lening kan het hebben van een bestaande lening een probleem zijn. Dat is niet het geval als je de bestaande schulden afbetaalt met de nieuwe lening. Je kunt ook verschillende leningen aflossen met de nieuwe lening. Dit kan jouw financiële situatie dermate verbeteren dat je na het oversluiten maandelijks weer geld over gaat houden. Door het aflossen van lopende schulden, hoeft de kredietverstrekker bij het toetsen voor een nieuwe lening geen rekening te houden met de lopende schulden.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Een nieuwe lening aanvragen

Na het vergelijken van verschillende kredietverstrekkers ga je een lening afsluiten. In het aanvraagproces geef je al aan dat je met deze lening je huidige lening of leningen wilt aflossen. Voor het afsluiten van de nieuwe lening vraagt de nieuwe kredietverstrekker informatie bij je op over je inkomen, jouw persoonlijke situatie en over je huidige schulden. Na het aanleveren van alle gegevens en documenten, gaan ze jouw aanvraag beoordelen. Na het akkoord van de acceptant van de kredietverstrekker komt het geld beschikbaar.

Let op: controleer vooraf of je de bestaande schulden waarvoor je geld wilt lenen vroegtijdig kunt aflossen. Soms wordt er een boete berekend, vooral als er sprake is van oudere financieringen. Toch loont het om over te sluiten want de maandlasten zijn vaak enkele tientjes per maand lager.

De huidige dure lening afbetalen

Het leenbedrag uit de nieuwe lening wordt gebruikt voor het aflossen van de totale schuld van je huidige lening. De oude lening wordt ook echt beëindigd. Schulden aflossen met een lening lijkt mogelijk zinloos, maar door de grote verschillen in rente is het zeker een aanrader.

Laat geen problematische schulden ontstaan

Het oversluiten van een lening gaat je waarschijnlijk niet meer lukken als je huidige kredietverstrekker een negatieve BKR notering heeft laten noteren op jouw naam. Schuldeisers gaan over tot een BKR registratie als je de afspraken over de afbetaling van kredieten niet nakomt. Door een registratie bij het BKR kom je in een vicieuze cirkel terecht waar je moeilijk weer uitkomt. Door de registratie kun je namelijk vastzitten in een veel te dure lening. In zo’n geval gaat het terugbetalen niet meer lukken en de betalingsachterstanden lopen steeds verder op. Hierdoor kom je met een steeds groter bedrag in de problemen.

Vier tips om schulden af te lossen

Het lenen om schulden af te lossen moet wel op de juiste manier gebeuren. Het is niet de bedoeling dat je problemen creëert door het oversluiten van schulden. Houd daarom altijd onderstaande tips in gedachten en breng ze ook echt in de praktijk.

Tip 1: Kiezen voor een langere looptijd is niet de oplossing

Je kunt de maandlasten van een lening verlagen door het kiezen van een langere looptijd. Je sluit bijvoorbeeld je huidige lening over en in de nieuwe lening kies je voor een vijf jaar langere looptijd. Zo verlaag je het maandbedrag, maar zit je wel voor een langere periode met de schulden. Dit moet je proberen te voorkomen. Alleen als het je niet lukt om de schuld in een kortere periode af te lossen, kun je voor een langere looptijd gaan.

Tip 2: Voeg alle schulden samen tot één schuld

Heb je meerdere schulden? Kies dan voor herfinanciering van alle schulden in één lening. Zo krijg je een lage rente voor alle schulden. Door het totale bedrag bij een partij onder te brengen, voorkom je dat je het overzicht verliest en je houdt de kosten zo laag mogelijk.

Tip 3: Houd duidelijk overzicht over je geldzaken

Het ideaal is om altijd inzicht te hebben in je geldzaken. Op deze manier voorkom je dat er geleidelijk schulden ontstaan die je niet meer kunt betalen. Bij de meeste mensen met problematische schulden is de situatie geleidelijk ontstaan. Dit kun je voorkomen met inzicht.

Tip 4: Voorkom een registratie bij het BKR

Betalingsachterstanden in een persoonlijke lening of hypotheek kunnen zorgen voor een registratie bij het BKR. Dit kun je voorkomen door bij betalingsproblemen contact op te nemen met de kredietverstrekker. Samen kunnen jullie een betalingsregeling treffen om registratie bij het BKR te voorkomen. Met geldzorgen kun je ook contact opnemen met je gemeente voor ondersteuning. Probeer een oplossing te vinden als je de financiën niet meer onder controle hebt.

Een persoonlijke lening aanvragen in 3 stappen

1. Offerte

Vraag via onze site een offerte aan. Wanneer je vóór 17:00 uur de aanvraag doet, ontvang je binnen 24 uur een voorstel.

2. Ondertekenen

We ontvangen graag wat aanvullende gegevens van je. Je ontvangt daarna een offerte die bij je persoonlijke situatie past.

3. Uitbetaling

Zodra je hebt getekend en de offerte hebt teruggestuurd, ontvang je bij akkoord het geld de volgende dag op je rekening.

Veelgestelde vragen

Geld lenen met schulden is mogelijk. Kredietverstrekkers kunnen wel als voorwaarde stellen dat je de bestaande lening afbetaalt met de nieuw af te sluiten lening. Het is ook verstandig om een dure lening af te lossen met een goedkopere lening. Lenen om schulden af te lossen kan niet in alle gevallen.

Heb je een dure lening bij een bank? Andere kredietverstrekkers kunnen een goedkopere lening aanbieden. Met de nieuwe lening betaal je de oude lening af. Vervolgens betaal je bij de nieuwe kredietverstrekker je schulden af.

Je komt van je schulden af door ze af te lossen. Je kunt je maandlasten voor je lening verlagen door het oversluiten van je lening. Je leent geld van een goedkope bank. Dit geld gebruik je voor het in één keer aflossen van je te dure huidige lening.