Terug naar overzicht

Santander

Santander Consumer Finance Benelux is een van oorsprong Spaanse bank met een vestiging in Nederland. Het is een bank met een lange geschiedenis, want ze zijn opgericht in 1857.

Vraag een persoonlijke lening aan bij Santander door op onderstaande knop te klikken.

Lening aanvragen

Over Santander

Santander is een betrouwbare bank waar je met een goed gevoel een persoonlijke lening af kunt sluiten. De Santander persoonlijke lening is vooral voor grotere bedragen goed betaalbaar. Waarom een lening afsluiten bij Santander een goede keuze kan zijn, leggen we je uit.

Deze bank laat zien waarom het verstandig is om eerst te vergelijken voordat je voor een bank kiest. Nederlanders neigen van oudsher naar banken als Rabobank, ABN Amro en ING, maar als je verder kijkt ervaar je dat de beste lening met goede condities bereikbaar is bij andere kredietverstrekkers.

Goed om te weten over de Santander lening

Santander biedt naast leningen ook verzekeringen en betaalrekeningen aan. Je kunt zelfs een auto leasen (private lease). Wat Santander uniek maakt in vergelijking met andere kredietverstrekkers is dat je al een persoonlijke lening kunt afsluiten vanaf een bedrag van € 2.500. Andere wetenswaardigheden zijn:

 • Je betaalt een hoge rente als je kiest voor een laag kredietbedrag;
 • Het aanvragen van een persoonlijke lening verloopt volledig online;
 • Het aanvraagproces gaat zeer snel;
 • Je kunt een bedrag lenen tot € 50.000;
 • Een 18-jarige kan al een lening afsluiten.

Actuele rente standen

VanafTot en metMinimale renteAanvragen
€1.500€2.49910,00 % Aanvragen
€2.500€4.9999,90 % Aanvragen
€5.000€50.0008,90 % Aanvragen
Rente percentages zijn het voor laatst geüpdate op 6 november 2023.

Hoeveel kan ik lenen bij Santander?

Wat de bank maximaal verstrekt in persoonlijke leningen is € 50.000. Of je dit bedrag ook echt kunt lenen, hangt af van jouw kredietwaardigheid. Als je een lening nodig hebt dien je een aanvraag in. Je kiest zelf het bedrag dat je wilt lenen. Na de aanvraag gaat Santander gegevens opvragen over je inkomen, de betaalrekening en over je identiteit. Dat doen ze bij iedere nieuwe aanvraag. Deze gegevens worden beoordeeld en de kredietverstrekker beslist vervolgens of de financiering door kan gaan. Je krijgt het krediet alleen als de beoordelaar ervan overtuigd is dat je de maandlasten kunt betalen.

Hoe kun je een Santander lening aanvragen?

Geld lenen doe je online. Tijdens het aanvragen zie je direct wat de actuele rentes zijn voor het bedrag dat jij aan wilt vragen. De laagste rente geven ze voor de hogere leenbedragen. Na het doorlopen van drie stappen vraag je de lening aan. Daarna volgt pas de toetsing en gaat de bank beoordelen of ze de lening willen verstrekken. Het maakt voor de goedkeuring een verschil of je het geld gebruikt voor een verbouwing of bijvoorbeeld voor het kopen van een andere auto. Zodra je bent goedgekeurd, maakt Santander het geld aan je over. Word je door Santander afgewezen? Dan kun je bij andere kredietverstrekkers een aanvraag indienen.

Je lening naar Santander oversluiten

Heb je al een lening en ben je benieuwd of het goedkoper kan of heb je te horen gekregen dat de rente voor je huidige lening sterk gaat stijgen? Dit zijn goede redenen om te kiezen voor het oversluiten van je lening. Het openstaande saldo bij je huidige bank kun je aflossen met een nieuwe lening bij Santander. Je sluit een contract met Santander en zij nemen je lening over. Vraag direct een offerte op om de mogelijkheden te verkennen.

Voor- en nadelen van Santander

Voordelen

 • Je kunt een persoonlijke lening afsluiten vanaf een bedrag van € 2.500;
 • De screeningsprocedure gaat erg snel (binnen twee dagen). Je kunt het bedrag snel op je rekening krijgen;
 • Je kunt er een verzekering bij afsluiten. Bij overlijden wordt de lening dan niet het probleem van je nabestaanden

Nadelen

 • Niet in alle gevallen een aantrekkelijke rente;
 • Maximale leenbedrag is € 50.000;
 • Voor extra aflossingen kan de bank een boeterente rekenen.

Santander review

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.1
Rente en kosten
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit
 • Meest geschikt voor: persoonlijke lening
 • Leenbedrag: €2.500 tot €50.000
 • Looptijd: tot 10 jaar
 • BKR toetsing: ja

Een lening afsluiten bij Santander was eenvoudig. Binnen 1,5 dag had ik het aangevraagde geld op mijn rekening staan. Het aanleveren van informatie over mijn inkomen en een kopie van mijn ID-bewijs was eenvoudig online te regelen. Later kwam ik er pas achter dat ik goedkoper kon lenen bij een andere bank, maar het verschil in rente is niet de moeite waard om mijn lening weer over te sluiten. De service van Santander is namelijk erg goed, en dat is mij ook iets waard.

Particulier

Veelgestelde vragen

Santander is een van de grotere Europese banken met een vestiging in Nederland. Het is een van oorsprong Spaanse bank die al meer dan 150 jaar actief is in de financiële dienstverlening. Het is een betrouwbare bank met alle vergunningen die nodig zijn om in Nederland financieringen te mogen verstrekken.

Wat je aan rente betaalt bij Santander hangt af van het bedrag dat je wilt lenen en het bedrag dat je maandelijks betaalt aan rente en aflossingen. Een rente onder de 10% is mogelijk. Voor lage leenbedragen gaat de rente richting de 12%.

Je mag eerder aflossen, maar de bank kan er een boeterente voor rekenen. De hoogte van de boeterente hangt af van de resterende looptijd van de lening. Als je lening nog langer dan één jaar loopt, bedraagt de boete 1% van het afgeloste bedrag.

Het accepteren van een nieuw aangevraagde lening gaat snel bij Santander. Binnen twee dagen kun je het aangevraagde geld al uitgekeerd krijgen.

Hoeveel je kunt lenen hangt af van wat je aan maandlasten voor een lening kunt betalen. De maximale lening bedraagt € 50.000.

Contactgegevens Santander

Santander
Vliegend Hertlaan 77
3526 KT Utrecht

Klantenservice e-mail
[email protected]

Klantenservice telefoon
+31 (0)30 6388042

0 reactions

Beoordeel Santander

Bijvoorbeeld, leg uit hoe we jou hebben kunnen helpen, hoe het aanvraag proces ging of wat je van de klantenservice vond.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Bespaar met de beste deals