Lening voor zonnepanelen

Een lening voor zonnepanelen afsluiten? Het is de snelste manier om de zonnepanelen te laten plaatsen, ook als je nog niet de kans hebt gehad om daarvoor te sparen. Zodat je zelf gratis elektriciteit kunt opwekken, waarmee je de energierekening flink omlaag kunt brengen. Gebruik onze persoonlijke lening, waarmee je ervoor zorgt dat je zonnepanelen op je dak kunt laten plaatsen.

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Uiteraard is de zonnepanelen lening er in een aantal verschillende vormen. Je kunt geld lenen met een Energiebespaarlening of een Groene lening, net als met onze persoonlijke lening. Dat is in de meeste gevallen aantrekkelijker dan binnen de hypotheek die je op het huis hebt. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij, om na te gaan welke lening voor zonnepanelen in jouw geval de beste keuze is.

Gratis elektriciteit

geld met zonnepanelen

Gebruik maken van zonnepanelen om gratis elektriciteit op te wekken? De beste investering in een lagere energierekening die je kunt doen. Met onze persoonlijke lening of met een van de andere mogelijkheden.

Je kunt gebruik maken van een Energiebespaarlening. Je betaalt dan ook een scherpe rente, al gelden er een paar belangrijke voorwaarden. Je mag bijvoorbeeld 75% besteden aan de zonnepanelen en je moet 25% besteden aan andere energiebesparende maatregelen. Bovendien kun je de looptijd helaas niet zelf bepalen. En kies je voor een Groene lening? Niet iedere geldverstrekker biedt die aan, waardoor je beperkt bent in de mogelijkheid om de rentetarieven te vergelijken.

Zou je gebruik maken van de hypotheek op jouw huis? Als je overwaarde hebt is dat soms een optie. Houd er rekening mee dat je daarvoor naar de notaris moet en mogelijk taxatie-, advies- en afsluitkosten betaalt. Op die manier kan een lening voor zonnepanelen duurder uitpakken dan nodig.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Rentetarieven zonnepanelen financieren

Zonnepanelen hebben een lange levensduur en daarom is het mogelijk om de zonnepanelen te financieren met een looptijd tot 120 maanden (10 jaar). Hierdoor zijn de maandlasten laag en goed te dragen. Wil je liever de lening sneller aflossen, dan kan je kiezen voor een kortere looptijd, bijvoorbeeld 60 maanden (5 jaar). Wij hebben hiernaast in de tabel het verschil in maandlasten voor je uitgerekend om je een beeld te geven van de mogelijkheden.

Maak ook gebruik van onze rekenmodule hierboven om uit te rekenen wat jouw maandelijkse lasten zijn wanneer je een lening voor zonnepanelen afsluit.

AanbiederLeensomRente vanafMaandlasten 60 maandenMaandlasten 120 maanden
Lloyds Bank logo€10.0007,60%€199,66€117,91
Lloyds Bank logo€15.0006,90%€294,84€171,78
Lloyds Bank logo€20.0006,90%€393,11€229,04
Lloyds Bank logo€25.0006,50%€486,98€281,51
Freo logo€40.0006,50%€779,17€450,42
Freo logo€50.0006,50%€973,96€563,02
Maandlasten op basis van 60 en 120 maanden looptijd

Tarieven zonnepanelen

De laatste jaren zijn de tarieven van zonnepanelen flink gedaald. In 2022 onstond een lichte stijging in de tarieven omdat tijdens en na corona iedereen massaal thuis ging werken en het aantal investeringen in zonnepanelen een hoogtepunt bereikte.

Inmiddels is de rust op de markt weer teruggekeerd en zien we dat de tarieven weer aan het dalen zijn tot het niveau van 2020.

Bron: Milieucentraal

Rente aftrekpost voor de belasting

Omdat het leggen van zonnepanelen een verbetering van je woning is, is voor de eigenaren van woningen (let op: dus geen huurwoningen) de rente op de lening aftrekbaar in box 1. Dit geeft je al snel enkele honderden euro’s voordeel op je lening.

Geld lenen via Warmtefonds

Dankzij een regeling van de overheid is het mogelijk om voordelig geld te lenen voor het plaatsen van zonnepanelen. Deze lening, geregeld vanuit het warmtefonds, biedt je tegen een laag rentepercentage en een lange looptijd een voordelige optie om zonnepanelen aan te schaffen. Bij het warmtefonds kan je tot een bedrag van maximaal €27.000 geld lenen. Heb je meer geld nodig? Dan kan je dit aanvullen met een persoonlijke lening.

Voor meer informatie zie de website van het warmtefonds.

Lening voor zonnepanelen aanvragen

Wil je geld lenen voor zonnepanelen en heb je dat niet eerder gedaan? We leggen je graag uit hoe dat bij ons werkt:

 • Persoonlijke lening
  Je kunt gebruik maken van een persoonlijke lening. Die vorm is het meest populair, omdat je daarmee vooraf precies weet waar je aan toe bent. Dankzij een vaste rente en een vaste looptijd, voor een vast bedrag per maand.Je kunt online de persoonlijke lening voor de zonnepanelen berekenen. Om na te gaan hoeveel je met jouw inkomen kunt lenen en wat daarvoor de kosten per maand zullen zijn.
 • Gegevens en belangrijke documenten
  Past de lening voor zonnepanelen binnen jouw budget? Je kunt die online bij ons aanvragen. We sturen je een persoonlijk aanbod, waarmee we je ook vragen om een paar belangrijke gegevens en documenten.
 • Geld op jouw rekening
  We controleren de gegevens en documenten, zodat je op een verantwoorde manier geld kunt lenen voor de zonnepanelen. Daarna gaan we er meteen voor je mee aan de slag. Zo zorgen we ervoor dat het geld vlot op je rekening staat, om de zonnepanelen te kopen en die professioneel te laten plaatsen.

Waarom Directgeld-lenen.nl

Benieuwd waarom anderen kiezen voor onze persoonlijke lening als ze geld willen lenen voor zonnepanelen? Je profiteert van een aantal belangrijke voordelen:

 • Vast bedrag per maand
  Je betaalt een vast bedrag per maand voor de zonnepanelen. Waarmee je gratis elektriciteit kunt opwekken, waardoor je aan de andere kant profiteert van een lagere energierekening. Zo verdien je de kosten eenvoudig terug, om er onder de streep juist meer aan over te houden.
 • Geen verrassingen over de rente
  De rente staat vast, waardoor je met onze persoonlijke lening voor zonnepanelen niet voor verrassingen komt te staan. Je weet vooraf wat de kosten per maand zullen zijn, om daar in de totale berekening goed rekening mee te kunnen houden.
 • Duidelijke looptijd
  Vooraf weten hoe lang je gebruik maakt van de lening voor de zonnepanelen? We spreken de looptijd met je af, al blijf jij flexibel. Wil je vervroegd extra aflossen, bijvoorbeeld na een financiële meevaller? Dat kan natuurlijk zonder boete of andere bijkomende kosten.