Geld lenen: 4 verschillende leenvormen

Benieuwd naar welke leenvorm het beste bij jouw situatie past? Bij Directgeld-lenen.nl ontdek en vergelijk je gemakkelijk verschillende leenvormen en leningen. Zo vindt iedereen uiteindelijk de goedkoopste lening met de mooiste voorwaarden.

Welke geld lenen lening past bij mij?

Minilening

Soms ben je (tijdelijk) niet in de gelegenheid een loonstrook of vast contract aan te tonen bij de bank. Of heb je een negatieve BKR registratie op je naam staan. Het maakt geld lenen bij een reguliere bank er niet gemakkelijker op. Gelukkig kan je wel altijd geld lenen in de vorm van een minilening.

Een minilening is door iedereen in Nederland aan te vragen. De naam zegt het al: je leent een relatief klein bedrag tot €1500. Dit bedrag los je vervolgens in een korte tijd van maximaal 64 dagen weer af. Het grote voordeel aan een minilening is dat deze binnen enkele minuten online aan te vragen, zonder dat er allerlei papierwerk of BKR controle bij komt kijken. Wordt jouw aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je het geld dezelfde (werk)dag nog op je rekening.

Meer weten over Minilening

Doorlopend krediet

Als je tijdelijk wel wat extra financiële ruimte kunt gebruiken, of denkt vaker snel geld nodig te hebben is het doorlopend krediet de passende leenvorm. Met een doorlopend krediet sluit je een voordelige en betrouwbare lening af, die je veel flexibiliteit biedt.

Samen met de kredietverstrekker bepaal je tot welk kredietlimiet jij geld wilt kunnen opnemen. Elk bedrag dat je al eens hebt afgelost, mag je opnieuw opnemen op het moment dat de kosten toch iets hoger uit blijken te vallen. Je betaalt alleen rente over dat bedrag wat je daadwerkelijk geleend hebt. Houd je geld over aan het einde van de maand, dan kan je ervoor kiezen om gratis extra af te lossen.

Wist je dat het doorlopend krediet ook de ideale lening is als het gaat om geld lenen voor een verbouwing? Wanneer je besluit je huis te verbouwen, is het vooraf moeilijk in te schatten wat de totale kosten gaan worden en hoelang je het geld nodig zal hebben. Bij een doorlopend krediet is het mogelijk om het geld wat je afgelost had, gewoon nog een keer op te nemen mocht dit nodig zijn. Ook maakt het niet uit wanneer je de lening uiteindelijk helemaal hebt afgelost.

Meer weten over Doorlopend krediet

Persoonlijke lening

Geld lenen voor de aanschaf van een auto, je keuken verbouwen of een andere grote aankoop doen? Met de persoonlijke lening financier je gemakkelijk in één keer een groot bedrag zonder aanspraak te hoeven doen op je spaargeld. Het is een overzichtelijke financiering waarbij jij iedere maand precies weet waar je aan toe bent.

geld lenenDe persoonlijke lening is de meest betrouwbare en duidelijke vorm van geld lenen. Dit komt doordat vooraf afgesproken wordt wat de looptijd zal zijn, wat het limiet is en welke rente je zal moeten betalen. Het bedrag dat je besluit te lenen wordt direct en volledig op je rekening gestort. Je kunt het dus meteen gebruiken.

Meest gekozen financiering

Wist je dat de persoonlijke lening de meest gekozen financiering is als het gaat om de aanschaf van een auto? Wanneer je besluit een auto te gaan kopen, weet je het totaalbedrag al en dus ook hoeveel je zal moeten lenen. Dit bedrag ontvang je direct en volledig op je rekening. De dealer is meteen af te betalen en jij bent op het moment dat je wegrijdt ook wettelijk gezien direct de eigenaar.

Meer weten over Persoonlijke lening

Zakelijke lening

Is nu het moment voor een bedrijfsbus of verbouwing van het pand? Dan kan je ervoor kiezen dit te financieren met een zakelijk lening. Je investeert nu in je bedrijf, terwijl de investering zichzelf op den duur terug zal verdienen. Dit terwijl jij maandelijks een klein bedrag aflost.

Bij het aangaan van een zakelijke lening stel je samen met de verstrekker een overeenkomst op. Hierin wordt de looptijd van de lening opgenomen. Deze bepaal je zelf, en stem je af op jouw behoeften en het investeringsdoel. Het geld dat je leent ga je ook daadwerkelijk voor dat doel gebruiken dat vastgelegd is in de overeenkomst. Vaak willen de verstrekkers in deze overeenkomst ook een onderpand vaststellen. Hierbij kan je denken aan onroerend goed, voorraden of machines.

Een zakelijke lening aanvragen is tegenwoordig erg eenvoudig. Het is binnen 5 minuten geregeld en vaak staat het geldbedrag ook binnen 24 uur op je rekening. De zakelijke lening is ook over te sluiten, mocht je ergens anders een lening met een lagere rente tegen komen.

Meer weten over Zakelijke lening