Geld lenen?
Vergelijk de beste leningen!

Waar kan je het beste geld lenen? Dit kan bij de bekende banken, maar dit kan tegenwoordig ook bij de online kredietverstrekkers. Wij vertellen je precies waar en hoe je, tussen al die aanbieders, de lening vindt die het beste bij jouw situatie past.

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Waar ben je naar op zoek?

Persoonlijke lening

 • Vanaf 6,5% rente
 • €5000 tot €75.000 lenen
 • Boetevrij aflossen

Minilening

 • Vanaf 11,39% rente
 • €100 tot €1800 lenen
 • Geld lenen zonder BKR

Zakelijke lening

 • Vanaf 2,7% rente
 • Tot €5 miljoen lenen
 • Boetevrij aflossen

De laagste rentes per leenbedrag

AanbiederLeensomRente vanafMaandlasten
Lloyds Bank logo€10.0007,60%€117,91
Lloyds Bank logo€15.0006,90%€171,78
Lloyds Bank logo€20.0006,90%€229,04
Lloyds Bank logo€25.0006,50%€281,51
Freo logo€40.0006,50%€450,42
Freo logo€50.0006,50%€563,02
Freo logo€75.0006,50%€844,53

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Tips over het vinden van de juiste lening

Omdat er op het internet veel informatie te vinden is en er veel kredietverstrekkers actief zijn, zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Ook kan je je afvragen waar je dan veilig en verantwoord geld kunt lenen? Of waar kan ik het beste geld lenen? Je wilt niet te veel betalen voor je lening, of zelfs opgelicht worden. Wij geven je 3 tips!

3 handige tips

 1. Check of er een vergunning van de AFM of DNB is
  Ontdekt waar jij geld kan lenen? Check dan even of deze partij ook een vergunning heeft aangevraagd bij De Nederlandse Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zo’n vergunning verkrijgt een kredietverstrekker alleen wanneer hij aan een aantal eisen voldoet. Zo zullen ze bijvoorbeeld getoetst worden op beschikbaarheid, betrouwbaarheid en een heel aantal wettelijke eisen. Prettig idee toch, dat je veilig leent?
 2. Betaal geen bemiddelingskosten of verzekeringsadvies
  Je moet het maar net weten; bemiddelingskosten mogen niet in rekening gebracht worden bij de klant. Een adviseur wordt al door de bank betaalt voor een bemiddeling. Het in rekening brengen van kosten hiervoor is bij de wet verboden. Dan is er nog het verzekeringsadvies. Voor verzekeringsadvies mag een kredietverstrekker wel een vergoeding in rekening brengen. Maar je bent niet verplicht om dit verzekeringsadvies ook te ontvangen. Weiger je het advies, kan de kredietverstrekker deze ook niet in rekening brengen.
 3. Pas op met een bezoek aan huis
  Er zijn kredietverstrekkers die als extra service een bezoek aan huis aanbieden. Dit kan handig zijn, maar ook gevaarlijk. Men is namelijk sneller geneigd een lening te ondertekenen wanneer er speciaal iemand voor aan huis komt. Achteraf gezien heb je dan misschien te snel getekend en had je liever nog wat andere leningen bekeken. Ook telefonisch contact met een adviseur of callcenter kan leiden tot een overhaaste beslissing. Snel en makkelijk geld lenen in fijn, maar controleer altijd goed de voorwaarden.

Geld lenen in 3 simpele stappen

1. Offerte

Vraag via onze site een offerte aan. Wanneer je vóór 17:00 uur de aanvraag doet, ontvang je binnen 24 uur een voorstel.

2. Ondertekenen

We ontvangen graag wat aanvullende gegevens van je. Je ontvangt daarna een offerte die bij je persoonlijke situatie past.

3. Uitbetaling

Zodra je hebt getekend en de offerte hebt teruggestuurd, ontvang je bij akkoord het geld de volgende dag op je rekening.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Op deze vraag kunnen we meerdere antwoorden geven. Je kunt zowel in de stad bij de grote bank een lening afsluiten, als online. Alle kredietverstrekkers hebben andere voorwaarden en rentetarieven. Wij helpen je met het vergelijken van deze aanbieders, zo vind je eenvoudig een lening die bij je past!

Naast dat je veilig en verantwoord wil lenen, wil je natuurlijk ook goedkoop lenen. Niemand zit er op te wachten te veel te moeten betalen voor een lening. Waar je het goedkoopst geld kunt lenen is voor iedereen anders. Het is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke financiële situatie. Die zorgt ervoor dat bepaalde voorwaarden in jouw geval gunstig of nadelig uitpakken.

Wist je dat geld lenen zonder bank vaak goedkoper is dan geld lenen bij een reguliere bank? Doordat de online kredietverstrekkers geen groot pand hoeven te onderhouden of huur hoeven te betalen, besparen zij op de kosten. En daar profiteer jij als klant ook van. Want de rente is bij deze online kredietverstrekkers aanzienlijk lager. Geld lenen zonder bank doe je eenvoudig en goedkoop online.

Naast de vraag waar je veilig en verantwoord kunt lenen, is het volgens ons ook goed om je te verdiepen in de vraag hoe je veilig kunt lenen. Het is namelijk ook goed om je verantwoordelijkheid te nemen wanneer je een lening afsluit. Dit doe je door rekening te houden met de juiste looptijd en kosten op lange termijn.

Op de vraag waar je geld kunt lenen zonder BKR hebben we een duidelijk antwoord. Heb je een negatieve BKR registratie op je naam staan, dan kan je geen geld lenen bij een reguliere bank. Geld lenen zonder BKR kan door een minilening aan te vragen. Er zijn in Nederland twee online kredietverstrekkers die verantwoorde minileningen verstrekken. Geld lenen zonder BKR kan bij Ferratum en bij Saldodipje.nl. Op deze manier kan je snel geld lenen. Er wordt niet om allerlei documenten of loonstroken gevraagd. Wordt jouw aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je het geld dezelfde dag nog op je rekening.

Welke mogelijkheid van geld lenen past bij mij?

Hieronder tref je in 3 overzichten aan de mogelijkheden van geld lenen. Zo hebben we een overzicht gemaakt van leenvormen die te maken hebben met je huis, leenvormen voor de aanschaf van een voertuig zoals een auto of een camper. En als laatste de leenvorm voor bijvoorbeeld het betalen van een bruiloft of geld lenen voor een studie.

Daarnaast heb je wellicht al in gedachten hoeveel geld je wilt lenen, bijvoorbeeld 10.000 euro lenen voor de aanschaf van een motor. Ook dan hebben wij voor jou een handig overzicht gemaakt op deze pagina zodat je direct alle kredietverstrekkers te zien krijgt voor het bedrag wat jij wilt lenen.