Geld lenen zonder bank: 3 voordelen

based on 0 reviews

Geld lenen zonder bank wordt steeds populairder in Nederland. Er komen nieuwe initiatieven op de markt die investeerders en zij die geld willen lenen zonder bank bij elkaar brengen. Wat beweegt mensen om te lenen zonder bank? En als jij dit ook wil, waar kan je dit dan het beste doen?

een bank met een rondje er in
|

Waarom geld lenen zonder bank?

Zoals we als aangegeven hebben, wordt het in Nederland steeds populairder om geld te lenen zonder bank. De redenen die mensen hiervoor aandragen zijn verschillend. De belangrijkste reden is dat je jouw lening direct afsluit bij de financieringsmaatschappij. Je doet dit zonder tussenkomst van de bank. Door direct geld te lenen bij de financierder, bespaar je jezelf een extra tussenstap.

Het geld lenen zonder bank biedt jou als klant meer interessante voordelen. We zetten ze even voor je op een rij.

1. Geld lenen zonder bank bespaart tijd

Direct geld lenen zonder bank, kan gewoon vanachter je computer geregeld worden. Je hoeft er het huis niet meer voor uit. En doordat je niet meer tussen 9 en 17 uur je afspraak hoeft in te plannen bij de bank, ben je ook nog eens een stuk flexibeler.

2. Blijvend lage rente bij lenen zonder bank

Zoals je je wel voor kunt stellen, kosten een bankgebouw, personeel et cetera allemaal geld. Deze kosten worden doorberekend naar jou als klant, in de rente. Kies je ervoor je geld te lenen zonder bank betaal je een lagere rente. Dit zorgt ervoor dat prive geld lenen zonder bank goedkoper is dan geld lenen bij de bank.

3. Eenvoudig en goedkoper online

Het aanvragen van een lening kan tegenwoordig eenvoudig online geregeld worden. Er wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Vanuit diezelfde luie stoel vraag jij bij verschillende kredietverstrekkers een offerte op. Deze offertes vergelijk je met elkaar en zo ontdek je waar je het goedkoopst geld kunt lenen zonder bank.

Is geld lenen zonder bank veilig?

Ja geld lenen zonder bank is veilig, mits je oplet waar je leent. Er zijn de laatste jaren veel kredietverstrekkers opgestaan die zich aansluiten bij het AFM. Bij hen kan jij als klant veilig en direct geld lenen zonder bank. Wil je online bijvoorbeeld een persoonlijke lening? Dan laten wij je een uitgebreid overzicht van alle online kredietverstrekkers zien, welke ook aangesloten zijn bij het AFM. Zo weet je zeker dat je veilig leent zonder tussenkomst van een grote bank.

Waar leen ik zonder bank?

Dat particulier geld lenen zonder bank voordelen heeft, staat als een paal boven water. Eenmaal overtuigd van de online voordelen, komt de volgende vraag in ons op; waar kan ik geld lenen zonder bank?

1. Particulier geld lenen zonder bank

Particulier geld lenen houdt in dat jij geld leent van een particulier en dus niet van een bank of kredietverstrekker. De voornaamste reden waarom men hiervoor kiest is dat de rentepercentages vaak een stuk lager liggen dan bij een grote bank. Ook kan en zal een particuliere geldverstrekker geen BKR toetsing uit kunnen voeren, omdat zij niet aangesloten zijn bij het AFM.

Zo komen we ook direct uit bij het gevaar wat aan deze vorm van lenen kleeft. Er is geen duidelijke controle van een derde. Het is daarom van groot belang alle afspraken duidelijk op papier vast te leggen. Ben je van plan een groot bedrag te lenen of juist uit te lenen? Overweeg dan om de afspraken ook vast te laten leggen bij de notaris. Zo is voor beide partijen duidelijk wat het afgesproken rentepercentage is en wat er maandelijks afgelost dient te worden.

2. Online kredietverstrekkers

Een wat ons betreft veiligere manier om geld te lenen zonder bank, is direct lenen bij de kredietverstrekker. Je geniet dan hetzelfde belangrijke voordeel; een lager rentepercentage. Online kredietverstrekkers zijn aangesloten bij het AFM. Hierdoor weet je dat zij zich houden aan de Nederlandse wet, wat betreft het verschaffen van leningen.

Een online kredietverstrekker zal wel een BKR toetsing doen. Heb je geen negatieve BKR registratie op je naam staan, dan is dit voor jou geen enkel probleem. Heb je wel een negatieve BKR registratie op je naam staan, doordat je een eerdere lening herhaaldelijk niet op tijd hebt afbetaald? Dan kan je ervoor kiezen online een minilening af te sluiten.

Snel geld lenen zonder bank

Waar je bij het afsluiten van een persoonlijke lening nog even zal moeten wachten op goedkeuring en dus tot het geld op je rekening staat, hoeft dat bij een minilening niet. Snel geld lenen zonder bank kan je dus ook doen in de vorm van een minilening. Je vraagt binnen 10 minuten een bedrag tot 1500 euro aan en ontvangt dit bij goedkeuring diezelfde dag nog op je rekening.

Voordelen van het afsluiten van een minilening zijn onder andere dat er geen BKR registratie wordt gedaan. Kredietverstrekkers die minileningen verstrekken, zijn niet aangesloten bij het AFM. Zij zullen daarom ook geen BKR toetsing bij je doen.

Meer weten

Wij vertellen je graag waar je de beste minilening vindt. Maar ook hoe je veilig en goedkoop een minilening afsluit.

Vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en duidelijke informatie
  • Bespaar met de beste deals
Over Mike

Mike schrijft sinds 2018 voor de website bezoeker de nodige informatieve stukken om ze zelf een overwogen en bewuste keus te laten maken als het gaat om het afsluiten van een lening. Mike is in het bezit van de Wft Consumptief Krediet papieren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Lenen als uitzendkracht? Dit zijn de mogelijkheden!

Mike
Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Mike
Wat is een flitskrediet?

Wat is een flitskrediet?

Mike
0 reactions

Submit a comment