Persoonlijke lening vergelijken

Denk je erover na om een persoonlijke lening aan te vragen? Een persoonlijke lening is een overzichtelijke en verantwoorde keus wanneer het gaat om geld lenen. Je ontvangt het geleende bedrag in één keer op je rekening en betaalt gedurende looptijd een vast bedrag aan aflossing. Ook kan je boetevrij extra aflossen.

 • Je bent tussen de 25 en 69 jaar oud
 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een Nederlands rekeningnummer
 • Je hebt een eigen huur of koopwoning
 • Je verdient minimaal €2250 netto per maand
 • Vaste loondienst of 3+ jaar zelfstandig
 • Je hebt geen negatieve BKR-registratie

Persoonlijke lening berekenen

Via onze rekentool kan je eenvoudig berekenen of je in aanmerking komt voor een persoonlijke lening. De rekentool is slechts indicatief. Door een offerte aan te vragen kunnen we exact voor jou uitrekenen welk bedrag je kunt lenen.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Een persoonlijke lening aanvragen in 3 stappen

spaarvarken op laptop met geld

Je kunt een persoonlijke lening aanvragen wanneer je een vast inkomen hebt en minimaal 21 jaar oud en maximaal 75 jaar oud bent. Het bedrag dat je wilt lenen moet passen bij je leendoel. Je kan nooit meer lenen dan verantwoord is om overkreditering te voorkomen.

Deze gegevens heb je nodig voor een aanvraag:

Voor het aanvragen van een persoonlijke lening hebben we een aantal documenten en gegevens van je nodig, waaronder;

 • Een kopie van je legitimatiebewijs
 • Een kopie van een recente loonstrook
 • Een uitdraai van je bankafschrift van de laatste maand
1. Offerte

Vraag via onze site een offerte aan. Wanneer je vóór 17:00 uur de aanvraag doet, ontvang je binnen 24 uur een voorstel.

2. Ondertekenen

We ontvangen graag wat aanvullende gegevens van je. Je ontvangt daarna een offerte die bij je persoonlijke situatie past.

3. Uitbetaling

Zodra je hebt getekend en de offerte hebt teruggestuurd, ontvang je bij akkoord het geld de volgende dag op je rekening.

Actuele rente persoonlijke lening

De rentetarieven op een persoonlijke lening wijzigen regelmatig. Hieronder tref je een overzicht aan van de meest actuele rentes die bekend zijn van de kredietverstrekkers waar wij mee samenwerken.

Aanbieder€5000,-€10.000,-€25.000,-€40.000,-€50.000,-
BNP Paribas logo11,10%9,15%8,10%8,10%8,70%
Defam logo11,10%9,10%7,90%7,90%7,90%
Freo logo11,10%7,60%6,50%6,50%6,50%
Lloyds Bank logoN.v.t.6,90%6,50%6,50%6,50%
Lender & Spender logo9,60%7,90%7,10%7,10%7,10%
Qander logo11,10%9,20%7,10%7,70%7,40%
Santander logo13,50%12,50%12,50%12,50%10,40%
Genoemde rentepercentages is op basis van een looptijd van 60 maanden en zijn vanaf tarieven. Voor het laatst bijgewerkt op 08-04-2024.

Veelgestelde vragen

Op dit moment is Lloyds Bank de goedkoopste kredietverstrekker met een rente vanaf 6,5%. Dit rentepercentage is gebaseerd op een looptijd van 60 maanden en een leenbedrag van €25.000. Door het aanvragen van een offerte kun je de lage rente claimen en voorkom je dat je een hogere rente moet betalen.

Voordat je overweegt een persoonlijke lening af te sluiten is het verstandig om te bedenken waarom je de lening wilt afsluiten. Geld lenen kost en als je zelf het bedrag kan sparen is dat een verstandigere keus.

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening moet je aan diverse voorwaarden voldoen. Zo mag je geen negatieve BKR registratie hebben en dien je voldoende inkomen te hebben om geld te kunnen lenen. Zonder een stabiel inkomen kun je geen geld lenen met een persoonlijke lening.

Hoeveel je maximaal kan lenen is afhankelijk van diverse factoren. Wij hebben een uitgebreid artikel hierover geschreven die je helpt te berekenen hoeveel je maximaal kan lenen.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een van de leenvormen van consumptief krediet. Een persoonlijke lening heeft als voordeel dat je op voorhand het leenbedrag, de looptijd en de maandtermijn vastlegt. Zo weet je direct wat de lening je maandelijks kost. Daarnaast kan je boetevrij extra aflossen wanneer je meer financiële ruimte hebt.

klok met geld

Een persoonlijke lening heeft de volgende kenmerken:

 • Je hebt te maken met een vaste looptijd en weet hierdoor wanneer de lening afgelost is
 • Je betaalt een vast bedrag per maand
 • De rente staat vast en kan niet hoger worden tijdens de looptijd
 • Het geleende bedrag wordt direct en volledig op je rekening gestort
 • Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen
 • Tussendoor kun je het leenbedrag niet wijzigen, je lening oversluiten is wel mogelijk
 • Je contract wordt beëindigd als de lening is afbetaald
 • Wanneer je de persoonlijke lening gebruikt om je eigen woning te verduurzamen of te verbeteren (zoals een verbouwing, nieuwe keuken of warmtepomp) dan is de rente aftrekbaar van de belasting.

Houdt ook rekening met:

 • De kredietverstrekker gaat de schuld registreren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).
 • Bij betalingsachterstanden of een faillissement kan de verstrekker het contract vroegtijdig beëindigen, maar de schuld moet natuurlijk nog steeds terugbetaald worden

Ervaringen van klanten

Geloof ons niet op ons woord, maar lees wat klanten te zeggen hebben over onze dienstverlening.

A.M.

Prettig, duidelijk, betrokken en meedenkend, snel.
Al langer mijn adviseur en dat ik iedere keer terugkom,laat zien dat ik tevreden ben.

L. Fleischeuer

Top Club!

Bob V.

Fijn en goed geholpen, dank!

M. Franklin

Zeer snel geholpen, top bedrijf!

Annemarein Vos

Snel geholpen

Daniël Wassink

Goed advies, snel geregeld!

Remi Brouns

Goed geholpen, professioneel en eerlijk kijk op de situatie

Chris S.

Goede website met actuele informatie.

Michelle

Heel goed en snel geholpen en betrouwbare partij.

Jeroen H.

Top bedrijf! Heb heel eenvoudig een passende lening uit kunnen zoeken!

Stijn Petersen

Top bedrijf!! Ben heel erg goed geholpen

Tristan

Klantvriendelijke medewerkers
Snel geholpen
Goede ervaring
Blij met de opgeleverde dienst

Laurens

No-nonsense, maatgesneden, professioneel advies. de medewerker luistert goed naar je wensen, is erg pragmatisch en zeer oplossingsgericht. Hij verdiept zich goed in de klantsituatie. Zeer positieve ervaring.

Sander

enorm deskundige adviezen en goede begeleiding gekregen.

R. van Meggelen

Kwaliteit, Professionaliteit

De persoonlijke lening aflossen

Je persoonlijke lening betaal je af binnen het aantal afgesproken jaren. Het kan gaan om een periode van 60 maanden, maar 120 maanden is ook mogelijk. De looptijd hangt ook af van de hoogte van de lening en van het bestedingsdoel. Een lening voor een auto aflossen in 120 maanden is niet verstandig. Deze schuld moet je aflossen voordat je weer toe bent aan een andere auto. Op de einddatum van een persoonlijke lening kan er geen schuld blijven bestaan. De leenvorm is gericht op een volledige aflossing van de schuld.

Boetevrij extra aflossen

Extra aflossen is altijd verstandig. Dus houd je aan het eind van de maand geld over of heb je je vakantiegeld ontvangen? Kies er dan voor om extra af te lossen. Bij de meeste kredietverstrekkers mag dit boetevrij. Door extra af te lossen, verkort je de looptijd van je lening. Je hoeft daardoor minder lang rente te betalen over het geleende geld. Op die manier wordt geld lenen goedkoper.

Persoonlijk krediet oversluiten

Heb je een persoonlijke lening met een hoge rente? Ruil deze dan in voor een goedkopere variant. De meeste persoonlijke leningen kun je boetevrij extra aflossen, dus kun je de lening ook oversluiten naar een goedkopere partij.

Sommige kredietverstrekkers werken met een oversluitservice. Dat betekent dat de nieuwe kredietverstrekker het oversluiten van de lening regelt. Is er geen oversluitservice? Dan moet je het oversluiten zelf doen.

 1. Het bedrag wordt overgemaakt op je rekening.
 2. Je lost zelf de schuld af bij de oude kredietverstrekker.
 3. Dien een verzoek in bij de oude verstrekker om de oude lening te beëindigen. Zo blijft de lening niet meer als een schuld geregistreerd bij het BKR.
 4. De oude lening is afbetaald, vanaf nu betaal je de nieuwe lening.

Hoe snel kun je een persoonlijke lening aanvragen?

Het aanvragen van een persoonlijke lening kan al binnen 10 minuten. Het aanvragen kun je eenvoudig online, via onze website, regelen. Je weet dan al snel wat de mogelijkheden zijn.

Na je aanvraag zal de kredietbemiddelaar telefonisch of per mail contact met je opnemen en vragen je nog een aantal gegevens toe te sturen waaronder een kopie van een recente loonstrook en bankrekening afschrift. Nadat alle gegevens verzameld zijn en de offerte akkoord is kan je binnen 24 uur het geld op je rekening verwachten.

Een persoonlijke lening aanvragen voor het kopen van een auto

Heb je de persoonlijke lening berekend en weet je wat er mogelijk is? Je kunt nu op zoek gaan naar een auto binnen jouw budget. Als je een auto koopt weet je vooraf hoeveel deze aankoop je gaat kosten voor de lening. Houd ook aanvullend rekening met de extra kosten zoals motorrijtuigenbelasting, onderhoud en de verzekering.

Zorg ervoor dat je de lening afbetaalt voordat je weer een andere auto moet kopen. Je moet voorkomen dat je meerdere leningen op je naam hebt en dat je nog aan het afbetalen bent op een lening voor een auto die je niet meer hebt. Het moet je namelijk elke maand wel weer lukken om de maandlasten op te brengen.