Boot financieren

Heb je de intentie om een boot te kopen en wil je de boot financieren? Je kunt online berekenen wat jouw mogelijkheden zijn en hoeveel geld je kunt lenen voor een boot.

Voer een nummer in van 5000 tot 100000.

Geld lenen voor een boot

lening voor woonboot

Wil je geld lenen voor een boot en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Als je zoekt naar een woonboot zijn daarvoor speciale woonboot-hypotheken beschikbaar. Houd er rekening mee dat het aanbod niet groot is, omdat er voor de aanbieders veel risico’s aan kleven. Je betaalt daardoor een relatief hoge rente, bovenop de kosten die je moet maken om de hypotheek af te kunnen sluiten.

Je kunt er ook voor kiezen om de lening voor de (woon)boot onderdeel te maken van jouw hypotheek voor de woning waarin je woont. Ook in dat geval moet je naar de notaris. Bovendien is de kans groot dat je taxatie-, advies- en afsluitkosten betaalt. Het maakt de bootlening onnodig duur.

De persoonlijke lening voelt een meer goedkope oplossing, als je zoekt naar een krediet voor een boot. Een taxatie is niet nodig, je betaalt geen afsluit- en advieskosten en je hoeft bovendien niet langs de notaris. Daarmee voorkom je dat je allerlei kosten moet maken, als je geld wilt lenen voor een boot.

Om in aanmerking te komen voor een lening dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. We vragen je daarom op voorhand om te bevestigen dat je in het verleden niet in achterstand bent geweest op een lening of krediet. Aanvragen worden onder andere getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 10.000,00
Rente
7,7%
Looptijd
60 maanden
Maandbedrag
€ 199,28
Totaalbedrag
€ 11.956,80

Bij het bedrag staat de laagst mogelijke rente aangegeven die de kredietverstrekker kan aanbieden.

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Rentetarieven om een boot te financieren

Een boot heeft een lange levensduur en daarom is het mogelijk om een boot te financieren met een looptijd tot 60 maanden of langer. Hierdoor zijn de maandlasten relatief laag en goed te dragen. Wil je liever de lening sneller aflossen, dan kan je kiezen voor een kortere looptijd. Wij hebben hiernaast in de tabel het verschil in maandlasten voor je uitgerekend om je een beeld te geven van de mogelijkheden.

Maak ook gebruik van onze rekenmodule om uit te rekenen wat jouw maandelijkse lasten zijn wanneer je een boot financiert.

AanbiederLeensomRente vanafMaandlasten 60 maandenMaandlasten 120 maanden
Lloyds Bank logo€10.0007,60%€199,66€117,91
Lloyds Bank logo€15.0006,90%€294,84€171,78
Lloyds Bank logo€20.0006,90%€393,11€229,04
Lloyds Bank logo€25.0006,50%€486,98€281,51
Freo logo€40.0006,50%€779,17€450,42
Freo logo€50.0006,50%€973,96€563,02
Maandlasten op basis van 60 en 120 maanden looptijd

Boot lening: de mogelijkheden

Zoek je een lening voor een woonboot, een sloep of een ander schip? Ontdek hoe je in een paar stappen een aanvraag kunt doen, waarmee je de mogelijkheden in jouw situatie ontvangt:

 • Lening voor woonboot: Persoonlijke lening
  Kies voor een persoonlijke lening. Als lening om de boot te financieren. Voor een woonboot, een sloep of een ander schip of jacht, afhankelijk van waar je naar op zoek bent.Je kunt online berekenen wat de mogelijkheden zijn en tot welk bedrag je maximaal kunt lenen. Met natuurlijk een overzicht van de maandlasten, zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent.
 • Gegevens en belangrijke documenten
  Past de boot lening binnen budget en wil je daar graag gebruik van maken op basis van onze scherpe rente? We vragen je om een aantal belangrijke gegevens en documenten. Aan de hand daarvan kunnen we de aanvraag in orde maken, om je een persoonlijk aanbod te doen. Daarbij geven we je alle belangrijke informatie, zowel over de kosten als de voorwaarden die er gelden.
 • Geld op jouw rekening
  Heb je ons alles aangeleverd? We kijken het voor je na en als het klopt gaan we daarmee meteen aan de slag. Zo heb je het geld dat je voor de boot wilt lenen snel op jouw rekening staan. Om de boot te gaan kopen en daar binnenkort heerlijk ontspannen in weg te varen of op te wonen.

Wil je een woonboot financieren?

Een woonboot financieren geeft je net wat meer mogelijkheden dan een sloep financieren. Een woonboot heeft namelijk een woonbestemming waardoor het bij sommige kredietaanbieders mogelijk is een hypotheek te vestigen op je woonboot.

Kost je woonboot meer dan €25.000? Dan adviseren we je om in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur om de mogelijkheden te bekijken. Een persoonlijke lening is in dat geval dan niet de juiste oplossing, aangezien de rente en de leensom hoger is en je met een hypothecair krediet voordeliger uitkomt.

Waarom Directgeld-lenen.nl?

Benieuwd waarom anderen kiezen voor Directgeld-lenen.nl? Je kunt online de lening voor jouw boot berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Zonder verrassingen en altijd met een duidelijke looptijd, op basis van een vast bedrag per maand.

 • Vast bedrag per maand
  Het bedrag dat je de eerste maand betaalt betaal je ook de tweede en iedere volgende maand. Tot en met de laatste maand, waarmee je zeker weet dat de boot lening goed binnen jouw budget past. Om je daarover geen zorgen te hoeven maken en steeds precies te weten waar je aan toe bent.
 • Geen verrassingen over de rente
  De rente staat vast, dus die kan tijdens de looptijd niet ineens op gaan lopen. Het is een van de voordelen van de persoonlijke lening, waarmee je duidelijke afspraken maakt voor de hele contractduur.
 • Duidelijke looptijd
  Ook de looptijd is vooraf bepaald, waardoor je weet hoe lang je gebruik zal maken van het geleende geld voor de (woon)boot. En waarmee je weet wanneer je die volledig hebt terugbetaald. Uiteraard kun je boetevrij extra aflossen als je dat wilt, bijvoorbeeld als je een financiële meevaller hebt.