Minilening

Kom je aan het einde van de maand net een paar honderd euro te kort? En kan je vanwege een negatieve BKR registratie of  zonder loonstrook geen lening krijgen? Dan is de minilening dé oplossing voor jou. Wij leggen je uit hoe je in 4 eenvoudige stappen een minilening aanvraagt.

Wat is een minilening?

Het is een lening die vrijwel iedereen in Nederland kan krijgen. Je leent een klein bedrag, tot 1500 euro, om een korte tijd te overbruggen. Na het aanvragen van de minilening staat het geldbedrag vaak dezelfde dag nog op je rekening. Het is een alternatief op de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Wanneer je een negatieve BKR-registratie op je naam hebt staan, geen vast contract of loonstrook hebt.

Aanvragen in 4 stappen

Een minilening aanvragen is in verhouding tot het aanvragen van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet ontzettend eenvoudig. Het kost je hoogstens 7 minuten van je tijd. Het prettige aan deze aanvraag is dat je niet allerlei documenten bij elkaar hoeft te zoeken en in hoeft te dienen. Doordat er vervolgens ook niet een stapel documenten gecontroleerd hoeft te worden, kan de aanvraag veel sneller behandeld worden. Zo ontvang je het geld al binnen 24 tot 48 uur op je rekening.

Voor de uitleg van hoe een aanvraag in z’n werk gaat, nemen we Saldodipje als voorbeeld. Je doorloopt de aanvraag hier in vier eenvoudige stappen.

Stap 1: Kies je gewenste bedrag en looptijd

Geef aan hoeveel je wil lenen. Dit bedrag kan variëren tussen de 100 en 1500 euro. Vervolgens geef je aan in hoeveel dagen je de lening weer terug wil betalen. Je kiest bijvoorbeeld uit 30, 45 of 62 dagen. De rente die wordt gevraagd zal hoogstwaarschijnlijk 13.99% zijn. De rente staat vast en kan niet verder stijgen, dat is bij de wet zo bepaald.

Stap 2: Upload je ID document en kies je garantsteller

Het enige document dat jij moet uploaden is dat van je ID. Vervolgens kies je een persoonlijke garantsteller waarvan je ook de persoonsgegevens doorgeeft. Of je vraagt een extern bedrijf garant voor je te staan. Let er op dat je hier extra voor betaald.

Stap 3: Verifieer je bankrekening en verstuur de aanvraag

Het enige wat je nu nog moet doen is het verifiëren van je bankrekening. Dit doe je door via Ideal €0.01 naar Saldodipje over te maken. Vervolgens kan je je aanvraag versturen. Zo eenvoudig kan het zijn.

Stap 4: Bij akkoord geld binnen 24-48 uur

Gaan ze akkoord met de aanvraag, dan ontvang jij binnen 24 tot 48 uur het geld al op je rekening. Houd er rekening mee dat zij afhankelijk zijn van openings- en verwerkingstijden van de bank. Omdat je te maken hebt met een korte looptijd is het wel belangrijk dat je de uiterlijke betaaldatum goed in de gaten houdt. Vergeet je deze dan betaal je een boete en dat zou zonde zijn.

Bereken jouw maandelijkse leninglasten
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag Rente Looptijd
€ 1.000,00 9,5% 45 dagen

Totaalbedrag € 1.007,81

  • Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Geld lenen zonder BKR-toetsing

minileningAllereerst willen we je erop wijzen dat een BKR-registratie niet per definitie iets negatiefs hoeft te betekenen. Je krijgt pas een negatieve BKR-registratie wanneer je betalingsachterstanden of een faillissement op je naam hebt staan. Is dit niet het geval? Dan kan je kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. En hoef je niet opzoek naar een kredietverstrekker die leent zonder een BKR-toetsing.

Heb je wel een negatieve BKR-registratie op je naam staan? Dan is het gelukkig alsnog mogelijk om een geldbedrag te lenen. Er zijn kredietverstrekkers in Nederland waar het mogelijk is geld te lenen, ook al heb je een negatieve BKR-registratie.

Deze kredietverstrekkers waar je geld kunt lenen met een negatieve BKR-registratie, zijn niet verbonden met Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Op deze manier zijn ze niet verplicht een toetsing door het BKR te laten doen en hun advies af te wachten. Een doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen gaat je nergens lukken zonder BKR-toetsing. Dit kan alleen wanneer je een minilening aanvraagt.

Geld lenen zonder loonstrook

Om een lening te ontvangen moet je vaak op één andere manier bewijzen dat je het bedrag ook binnen de gestelde termijn weer terug te kunnen betalen. Zo kan er naar je loonstrook gevraagd worden, waarmee je laat zien dat je voldoende inkomen hebt.
Heb je geen loonstrook om te tonen en wil je lenen zonder loonstrook? Dan kan ‘een garantsteller aanwijzen’ een goede optie zijn om alsnog de lening te krijgen. Dit is iemand die garant staat voor jouw lening en de schuld op zich zal nemen wanneer jij je lening niet op tijd afbetaald.

Voorwaarden snel geld lenen

Het is zeer makkelijk om een lening af te sluiten. Er zijn drie voorwaarden waar je aan moet voldoen, dat is alles.

  1. Je bent 21 jaar of ouder
  2. Je woont in Nederland
  3. Je hebt geen uitkering

Er wordt op veel verschillende websites een lening aangeboden. Kies voor een betrouwbare kredietverstrekker, met een betrouwbare aanbod aan minileningen. Twee aanbieders die goed en als betrouwbaar bekend staan in Nederland zijn Ferratum en Saldodipje.nl. Bij hen heb je het geld ook daadwerkelijk met een dag op je rekening staan. Je hebt niet te maken met lastige procedures waar je op moet wachten. Mocht je besluiten geld te lenen via een andere site, kan dat ook. Check dan even of ze betrouwbaar zijn en of ze wel geregistreerd staan bij de KvK in Nederland.

Minilening aanvragen

Een lening oftewel flitskrediet aanvragen is kinderlijk eenvoudig. Je kunt online eenvoudig en snel een lening aanvragen. Er zijn diverse aanbieders voor deze leenvorm. Het BKR houdt geen toezicht op het verstrekken van minileningen. Wanneer je naar de site van de verstrekker gaat, krijg je een scherm te zien waar je aangeeft welk bedrag je wil lenen. Dat varieert van 100 euro tot 1500 euro. Vervolgens kies je de looptijd waarin je de lening wilt terugbetalen. Je vult je gegevens en bankrekeningnummer en dan is het wachten tot het bedrag op je rekening staat. Dankzij de AVG-wet zijn je gegevens goed beschermd en kunnen ze niet doorgespeeld worden aan een andere partij.

Vroeger was het na het aanvragen van een flitskrediet zo dat het bedrag binnen 10 minuten op je rekening stond. Ook als je voor het eerst de lening aan zou gaan. Tegenwoordig werkt dit echter anders. Een lening aanvragen is binnen enkele minuten geregeld.
Het duurt wel iets langer voor het geld op je rekening staat, wanneer je voor het eerst een lening aanvraagt. Je moet hierbij rekening houden met een minimale verwerkingstijd van ongeveer 24 uur. In veel gevallen moet je daar ook extra voor betalen.

In het verleden was het aantal aanbieders van flitskredieten groter. Nu is het aantal beperkt tot enkele aanbieders. De meest bekende en betrouwbare aanbieders zijn Ferratum en Saldodipje.nl. De voorwaarden tussen de aanbieders kan verschillen, lees deze altijd goed door. Een minilening aanvragen is altijd kosteloos.

‘De meest bekende en betrouwbare aanbieders zijn Ferratum en Saldodipje.nl’

Minilening afsluiten

Een minilening afsluiten is over het algemeen een lening afsluiten zonder gedoe. Er vindt geen BKR-toetsing plaats en de lening kan bijzonder snel verstrekt worden. Het is een geldlening waarbij het zelfs mogelijk is om binnen enkele minuten het geld op je rekening te hebben staan. Zeker als je al een bestaande klant bent bij een bepaalde verstrekker. Als je al een keer een minilening hebt afgesloten en je vraagt bij deze verstrekker wederom een lening aan dan is geld lenen binnen 10 minuten zelfs haalbaar. In het laatste geval, als je al klant bent bij één van de verstrekkers van de minileningen is een lening afsluiten dus echt geen gedoe. Het is niet nodig om dan ook maar één extra document aan te leveren. Geen papierwerk en toch een lening.

Verschillende garantiestellingen

Een garantiestelling zorgt ervoor dat een minikrediet-verstrekker minimaal risico loopt dat het uitgeleende bedrag niet wordt terugbetaald. Wanneer het jou niet lukt om de lening op tijd terug te betalen, zal de garantsteller aansprakelijk worden gesteld. Tijdens een aanvraag word je gevraagd een keuze te maken tussen een persoonlijke garantstelling of een externe garantstelling.

Persoonlijke garantsteller

Kies je voor een persoonlijke garantstelling dan wordt je gevraagd jouw persoonlijke gegevens en die van de garantsteller in te vullen. Van de garantsteller wordt ook een kopie van zijn/haar legitimatiebewijs gevraagd en een ondertekende versie van de overeenkomst Hoofdelijke Verbondenheid. Wanneer dit binnen is, wordt de aanvraag in behandeling genomen.

Externe garantsteller

Naast persoonlijke garantstelling kan je ook kiezen voor externe garantstelling, dit gebeurd dan door een extern bedrijf. Global Finance Guarantee Management (GFGM) is zo’n bedrijf. Het is een service die naast de lening aanvraag loopt. Dat betekent dat je te maken hebt met prijzen en voorwaarden die GFGM stelt tijdens een aanvraagproces. Voor een indicatie van prijzen kan je kijken in de vierde kolom van bovenstaande tabel.

Eerste keer lenen

Bij een eerste keer lenen kan je vaak tot 600 euro lenen. Mocht je na de kredietbeoordeling een lager bedrag te zien krijgen dan je had aangevraagd, dan wordt dit gedaan uit voorzorg en ter bescherming van jezelf. Men gaat er dan vanuit dat het bedrag dat je wel kunt lenen goed terug te betalen is. Het aanvragen zelf gaat de eerste keer precies hetzelfde als de keren erna. Je vult online je gegevens in en ontvangt een bevestigingsmail wanneer de aanvraag is goedgekeurd. Houd er rekening mee wanneer je je aanvraag in het weekend in dient, je niet binnen een paar uur een reactie kunt verwachten.

Terugbetalen

Wanneer dien ik terug te betalen?

Zoals je weet is bij een flitskrediet het geld snel te lenen. Maar wanneer moet je het dan terug betalen? Wij zochten het voor je uit. Kies je voor de minilening dan zal je het bedrag tot maximaal 1000 euro binnen 45 dagen terug moeten betalen. Kies je voor een Pluslening, dan mag je een bedrag tot 1500 euro lenen. Deze dien je binnen 65 dagen terug te betalen.

Wat als ik niet op tijd kan terugbetalen?

Kan je je lening niet op tijd terugbetalen? Stuur dan een e-mail naar de kredietverstrekker. Zij zullen een regeling met je treffen, wat betreft het later terug betalen van de lening. Stuur je geen e-mail, dan kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Eerder aflossen

Een minikrediet is altijd eerder af te lossen. Dit kan boetevrij. Wel zal je het volledige bedrag dat je overeengekomen bent moeten betalen. Het is niet zo dat je door binnen 62 dagen te betalen een deel van de lening niet hoeft terug te betalen. Het eerder aflossen kan je eenvoudig en veilig via Ideal doen. Hoogstwaarschijnlijk heb je per e-mail een link ontvangen waarmee je direct op de juiste pagina komt.

Leningen vergelijken

Net als bij het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, is het ook bij een minilening afsluiten van belang om veel te vergelijken. Het vergelijken van leningen, en dus ook minileningen kan je tientallen tot honderd euro of zelfs meer besparen. Zeker op een relatief korte looptijd als bij een minilening is dat natuurlijk zeer snel verdiend!
Er zijn in Nederland diverse aanbieders. Als je deze aanbieders gaat vergelijken heb je wel wat werk te doen. De regels zijn per product dat je wenst af te sluiten namelijk verschillend. Vraag daarom altijd bij alle aanbieders een offerte aan, zodat je kunt kijken wat exact de kosten zullen gaan worden in jouw situatie.

 

Direct afsluiten

Mensen die op zoek zijn naar een minilening, willen een bepaald bedrag lenen. Onderstaand tref je de meest gekozen bedragen aan die geleend worden via een minilening.