Minilening aanvragen

Kom je aan het einde van de maand net een paar honderd euro te kort? En kan je zonder loonstrook geen lening krijgen? Dan is de minilening dé oplossing voor jou. Wij leggen je uit hoe je in 4 eenvoudige stappen een minilening aanvraagt.

Leencriteria minilening

 • Leeftijd 18 t/m 75 jaar
 • Inwoner van Nederland met geldig Nederlands adres
 • In bezit van een geldige ID kaart of Paspoort
 • In bezit van een geldig Nederlands mobiel nummer
 • In bezit van een geldig rekeningnummer
 • JKP is maximaal 15%

Hoeveel wil je lenen?

Voer een nummer in van 100 tot 1800.

In de volgende stap kan je de lening aanvragen

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 1.000,00
Rente
11,95%
Looptijd
45 dagen
Totaalbedrag
€ 1.011,96

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Wat is een minilening?

De minilening is een kleine lening die vrijwel iedereen in Nederland kan krijgen. Je leent een klein bedrag, tot 1800 euro, om een korte tijd te overbruggen. Even 100 euro, 400 euro of 100 euro lenen, waarmee je wel het einde van de maand haalt. Het kan een enorme geruststelling voor je zijn.

Na het minilening aanvragen is gelukt, staat het geldbedrag vaak dezelfde dag nog op je rekening. Voor de snelheid waarmee het bedrag op je rekening wordt geplaatst, maakt het leenbedrag niet uit.

Het is een alternatief op de persoonlijke lening. Wanneer je een aantekening achter je naam hebt staan, geen vast contract of loonstrook hebt.

Het lenen van kleine bedragen kan jou helpen geen financiële stress te krijgen over het rood staan. Even 100 euro lenen is zo gedaan. Het aanvragen van krediet geen zeer gemakkelijk. We leggen het aan je uit.

Aanvragen in 4 stappen

Het aanvragen van een minilening is in verhouding tot het aanvragen van een persoonlijke lening. ontzettend eenvoudig. Het kost je hoogstens 7 minuten van je tijd. Het prettige aan deze aanvraag is dat je niet allerlei documenten bij elkaar hoeft te zoeken en in hoeft te dienen.

Doordat er vervolgens ook niet een stapel documenten gecontroleerd hoeft te worden, kan de aanvraag veel sneller behandeld worden. Ook wordt er geen toetsing gedaan zoals bij een persoonlijke lening. Zo ontvang je het geld al binnen 24 tot 48 uur op uw rekening.

Voor de uitleg van ‘minilening aanvragen’, nemen we Saldodipje als voorbeeld. Je doorloopt de aanvraag voor snel geld lenen hier in vier eenvoudige stappen.

Stap 1

Kies je gewenste bedrag en looptijd

Geef aan hoeveel je wilt lenen. Het bedrag dat je wilt lenen, mag variëren tussen de 100 en 1800 euro. Een klein bedrag lenen is dus ook mogelijk. Vervolgens geef je aan in hoeveel dagen je de lening weer terug wilt betalen. Je kiest bijvoorbeeld uit een looptijd van 30, 45 of 62 dagen. De rente die wordt gevraagd zal hoogstwaarschijnlijk max. 10% zijn. De rente staat vast en kan niet verder stijgen, dat is bij de wet zo bepaald.

Stap 2

Upload je ID document en kies je garantsteller

Het enige document dat jij moet uploaden is dat van je ID. Vervolgens kies je een persoonlijke garantsteller waarvan je ook de persoonsgegevens doorgeeft.

Stap 3

Verifieer je bankrekening en verstuur de aanvraag

Het enige wat je nu nog moet doen is het verifiëren van je bankrekening. Dit doe je door een automatisch verificatie proces. Vervolgens kan je je aanvraag versturen. Zo eenvoudig kan het zijn.

Stap 4

Bij akkoord geld binnen 24-48 uur

Gaan ze akkoord met de aanvraag, dan ontvang jij binnen 24 tot 48 uur het geld al op je rekening. Houd er rekening mee dat zij afhankelijk zijn van openings- en verwerkingstijden van de bank. Omdat je te maken hebt met een korte looptijd is het wel belangrijk dat je de uiterlijke betaaldatum goed in de gaten houdt. Vergeet je deze dan betaal je een boete en dat zou zonde zijn.

Voor- en nadelen minilening

Je hebt een hoop informatie kunnen lezen over het aanvragen van een minilening. Voor alle duidelijkheid zetten we de voor- en nadelen van een minilening voor je op een rijtje. Zo heb je een mooi overzicht van wat de minilening in jouw situatie zal kunnen betekenen.

Voordelen minilening

 • Minilening is al aan te vragen vanaf 100 euro
 • Minilening aan te vragen door iedereen die woonachtig is in Nederland
 • Minilening al vanaf 18 jaar aan te vragen
 • Geld binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papieren nodig voor aanvraag minilening
 • Geen vast contract nodig voor aanvraag minilening
 • Geen vragen naar doel van de minilening
 • Minilening ook als student aan te vragen

Nadelen minilening

 • Rente van minilening ligt hoger dan van persoonlijke lening
 • Looptijd van minilening is maximaal 62 dagen

Zoals je ziet zijn er genoeg voordelen te noemen voor het afsluiten van een minilening. Maar of het voor jou de juiste keuze is, bepaal je uiteindelijk zelf. Jezelf goed laten informeren is altijd een goede keuze.

Veelgestelde vragen

Allereerst willen we je erop wijzen dat een BKR-registratie niet per definitie iets negatiefs hoeft te betekenen. Je krijgt pas een registratie wanneer je betalingsachterstanden of een faillissement op je naam hebt staan. Is dit niet het geval? Dan kan je kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. En hoef je niet opzoek naar een minilening zonder BKR, of zonder BKR toetsing.

Heb je wel een negatieve BKR-registratie op je naam staan? Dan is het gelukkig alsnog mogelijk om een geldbedrag te lenen. Er zijn kredietverstrekkers in Nederland waar het mogelijk is geld te lenen, ook al heb je een negatieve registratie.

Hoe kan het dat je een minilening zonder BKR toetsing kunt aanvragen, terwijl dat bij geen enkele andere lening mogelijk is? Deze kredietverstrekkers waar je geld kunt lenen met een negatieve BKR-registratie, zijn niet verbonden met Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR).

Op deze manier zijn minilening aanbieders niet verplicht een toetsing door het BKR te laten doen en hun advies af te wachten. Een persoonlijke lening aanvragen gaat je niet lukken zonder BKR-toetsing.

Dus heb jij een negatieve registratie en kan je nergens jou gewenste leenbedrag lenen? Een minilening aanvragen kan altijd. Of het nu kleine of grote bedragen, om 400 euro, 600 euro of 1000 euro gaat. Bij minilening aanbieders hoef je je niet druk te maken om een controle.

Voorwaarden snel geld lenen

Het is zeer makkelijk om een lening af te sluiten. Er zijn drie voorwaarden waar je aan moet voldoen, dat is alles.

 • Je bent 21 jaar of ouder
 • Je woont in Nederland
 • Je hebt geen uitkering

Er wordt op veel verschillende websites een lening aangeboden. Kies voor een betrouwbare kredietverstrekker, met een betrouwbare aanbod aan minileningen. Eén aanbieder die goed en als betrouwbaar bekend staat in Nederland is Saldodipje.nl. Bij hen heb je het geld ook daadwerkelijk met een dag op je rekening staan, mocht je daar een lening aanvragen. Je hebt niet te maken met lastige procedures waar je op moet wachten.

Mocht je besluiten geld te lenen via een andere aanbieder, kan dat ook. Check dan even of het een eerlijke en betrouwbare aanbieder is en of ze wel geregistreerd staan bij de KvK in Nederland. Zo niet, ga dan niet zomaar met deze aanbieder in zee.

Geld lenen zonder loonstrook

Om een lening te ontvangen moet je vaak op één andere manier bewijzen dat je het bedrag ook binnen de gestelde termijn weer terug te kunnen betalen. Zo kan er naar je loonstrook gevraagd worden, waarmee je laat zien dat je voldoende inkomen hebt.

Heb je geen loonstrook om te tonen en wil je lenen zonder loonstrook om een korte tijd te overbruggen? Dan kan ‘een garantsteller aanwijzen’ een goede optie zijn om alsnog de lening te krijgen bij de minilening aanbieders. Dit is iemand die garant staat voor jouw lening en de schuld op zich zal nemen wanneer jij je lening niet op tijd afbetaald.

Minilening aanvragen

Een kleine lening aanvragen, is kinderlijk eenvoudig. Je kunt online eenvoudig en snel een lening aanvragen en geld lenen. Er zijn diverse aanbieders voor deze leenvorm. Het BKR houdt geen toezicht op het verstrekken van minileningen omdat de looptijd korter is dan drie maanden.

Wanneer je naar de site van de verstrekker gaat, krijg je een scherm te zien waar je aangeeft welk bedrag je wil lenen. Dat varieert van 100 euro tot 1800 euro. Vervolgens kies je de looptijd waarin je de lening wilt terugbetalen.

Je vult je gegevens en bankrekeningnummer en dan is het wachten tot het geld op je rekening staat. Dankzij de AVG-wet zijn je gegevens goed beschermd en kunnen ze niet doorgespeeld worden aan een andere partij.

Binnen enkele minuten geld lenen

Vroeger was het na het aanvragen van een flitskrediet zo dat het geld binnen 10 minuten op je rekening stond. Ook als je voor het eerst de lening aan zou gaan. Tegenwoordig werkt dit echter anders. Een lening aanvragen is binnen een paar minuten geregeld.

Het duurt wel iets langer voor het geld op je rekening staat, wanneer je voor het eerst een lening aanvraagt. Je moet hierbij rekening houden met een minimale verwerkingstijd van ongeveer 24 uur. In veel gevallen moet je daar ook extra voor betalen.

Minder aanbieders

In het verleden was het aantal aanbieders van flitskredieten groter. Nu is het aantal beperkt tot enkele aanbieders. De meest bekende en betrouwbare aanbieder is Saldodipje.nl. De voorwaarden tussen de aanbieders kan verschillen, lees deze altijd goed door. Een minilening aanvragen is altijd kosteloos.

‘De meest bekende en betrouwbare aanbieder is Saldodipje.nl’

Minilening afsluiten

Om een minilening af te sluiten, verwacht je niet te veel gedoe. Lenen zonder toetsing is mogelijk en de lening kan bijzonder snel verstrekt worden. Het is een geldlening waarbij het zelfs mogelijk is om binnen enkele minuten het geld op je rekening te hebben staan.

Zeker als je al een bestaande klant bent bij een bepaalde verstrekker. Als je al een keer een minilening hebt afgesloten en je vraagt bij deze verstrekker wederom een lening aan dan is geld lenen binnen 10 minuten zelfs haalbaar.

In het laatste geval, als je al klant bent bij één van de verstrekkers van de minileningen is een lening afsluiten dus echt geen gedoe. Het is niet nodig om dan ook maar één extra document aan te leveren. Geen papierwerk en toch een lening. Een snellere manier van geld lenen is er niet in Nederland.

Verschillende garantiestellingen

Een garantiestelling zorgt ervoor dat een minikrediet-verstrekker minimaal risico loopt dat het uitgeleende bedrag niet wordt terugbetaald. Wanneer het jou niet lukt om de lening op tijd terug te betalen, zal de garantsteller aansprakelijk worden gesteld. Tijdens een aanvraag word je gevraagd een keuze te maken tussen een persoonlijke garantstelling of een externe garantstelling.

Persoonlijke garantsteller

Kies je voor een persoonlijke garantstelling, dan wordt je gevraagd jouw persoonlijke gegevens en die van de garantsteller in te vullen. Van de garantsteller wordt ook een kopie van zijn/haar legitimatiebewijs gevraagd en een ondertekende versie van de overeenkomst Hoofdelijke Verbondenheid. Wanneer dit binnen is, wordt de geld aanvraag in behandeling genomen.

Externe garantsteller

Naast persoonlijke garantstelling kan je ook kiezen voor externe garantstelling, dit gebeurd dan door een extern bedrijf. Global Finance Guarantee Management (GFGM) is zo’n bedrijf. Het is een service die naast de lening aanvraag loopt. Dat betekent dat je te maken hebt met prijzen en voorwaarden die GFGM stelt tijdens een aanvraagproces.

Voor een indicatie van prijzen voor een externe garantsteller, kan je kijken in de vierde kolom van bovenstaande tabel. Houd er rekening mee dat je het leenbedrag, rente en kosten voor deze externe garantsteller moet terugbetalen.

Eerste keer lenen

Bij een eerste keer lenen kan je vaak tot een bedrag van 600 euro lenen. Mocht je na de kredietbeoordeling een lager bedrag te zien krijgen dan je had aangevraagd, dan wordt dit gedaan uit voorzorg en ter bescherming van jezelf. Men gaat er dan vanuit dat het bedrag dat je wel kunt lenen goed terug te betalen is.

Het aanvragen zelf gaat de eerste keer precies hetzelfde als de keren erna. Je vult online je gegevens in en ontvangt een bevestigingsmail wanneer de aanvraag is goedgekeurd. Houd er rekening mee wanneer je je aanvraag in het weekend in dient, je niet binnen een paar uur een reactie kunt verwachten.

Terugbetalen

Zoals je weet is bij een flitskrediet het geld snel te lenen. Maar wanneer moet je het dan terugbetalen? Wij zochten het voor je uit. Kies je voor de minilening dan zal je het bedrag tot maximaal 1000 euro binnen 45 dagen terug moeten betalen. Kies je voor een Pluslening, dan mag je een bedrag tot 1800 euro lenen. Deze dien je binnen 62 dagen terug te betalen.

Kan je je lening of het resterend geleende bedrag niet binnen 62 dagen terugbetalen? Stuur dan een e-mail naar de kredietverstrekker. Zij zullen een regeling met je treffen, wat betreft het later terug betalen van de lening. Stuur je geen e-mail, dan kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Een minikrediet is altijd eerder af te lossen bij de aanbieder. Toch liever in 15 dagen of 45 dagen aflossen dan in de afgesproken 62 dagen? Dit kan boetevrij. Wel zal je het volledige bedrag dat je overeengekomen bent moeten betalen. Het is niet zo dat je door binnen 62 dagen te betalen een deel van de lening niet hoeft terug te betalen.

Het eerder aflossen kan je eenvoudig en veilig via Ideal doen. Hoogstwaarschijnlijk heb je per e-mail een link ontvangen waarmee je direct op de juiste pagina komt.

Leningen vergelijken

Welke minilening aanbieders zijn er op de Nederlandse markt? Wanneer je wil lenen zonder toetsing, waar kan je dan het beste terecht?

Net als bij het afsluiten van een  een persoonlijke lening, is het ook bij een minilening afsluiten van belang om veel te vergelijken. Het vergelijken van leningen, en dus ook minileningen kan je tientallen tot honderd euro of zelfs meer besparen. Zeker op een relatief korte looptijd en klein bedrag als bij een minilening is dat natuurlijk zeer snel verdiend!

Er zijn in Nederland diverse aanbieders. Als je deze aanbieders gaat vergelijken controleer dan altijd of het een eerlijk bedrijf is. De regels zijn per product dat je wenst af te sluiten namelijk verschillend. Vraag daarom altijd bij alle aanbieders een offerte aan, zodat je kunt kijken wat exact de kosten zullen gaan worden in jouw situatie.

Redenen voor afsluiten minilening

Wat zijn nu de meest voorkomende redenen om minileningen af te sluiten? We hebben de meest voorkomende oorzaken voor het minilening aanvragen voor je op een rijtje gezet. Grote kans dat je jezelf in een van deze redenen zal herkennen. Het gebeurt iedereen toch wel eens dat je wat geld wilt lenen?

Rood staan

Allereerst is dat rood staan. Het rood staan geeft je geen fijn gevoel. Je kunt er zelfs financiële stress door gaan ervaren. Voor een korte tijd van 15 dagen geld lenen, al is het 100 euro of 400 euro, kan je hierbij helpen. Minileningen worden daarom veel als oplossing gezien voor het tijdelijk rood staan. Wil je liever een wat hoger bedrag, zoals 1800 euro lenen, ook dat kan.

Omzeilen toetsing

Een andere reden is het omzeilen van een toetsing. Wanneer je een negatieve registratie hebt, kan je geen persoonlijke lening aanvragen. Je bent dan al snel aangewezen op het aanvragen van een kleine lening. De minilening is een kleine lening die gelukkig door vrijwel iedereen in Nederland aan te vagen is.

Snel geld lenen

‘Geld binnen 24 uur op uw rekening’. Wie wil dat nou niet? Wanneer je een persoonlijke lening aanvraagt kan je soms weken wachten op goedkeuring en je je lening kunt gebruiken. Bij de aanvraag van een minilening is het gelukkig maar een korte tijd van wachten. Wanneer je aanvraag is goed gekeurd, staat het bedrag echt binnen 24 uur op je rekening.

Bedrag looptijd verhouding

Bij een minilening kan je 100 euro lenen tot een bedrag van 1800 euro lenen. Een bedrag lenen daar tussenin kan ook. Dit geleende bedrag betaal je in een relatief korte looptijd weer terug. Zo zal je het binnen 15 dagen, 30 dagen of 45 dagen terug betalen.

Dat de looptijd zo kort is, heeft voordelen. Zo is men namelijk ook weer eerder van de minileningen af. Des te eerder heb jij je financiële vrijheid weer terug, met zo’n korte looptijd.

Leen je een hoger bedrag bij Saldodipje, dan mag je er ook langer dan 45 dagen over doen om het geld terug te betalen aan de aanbieder. Zo kan je met een Pluslening tot 1800 euro lenen, deze leningen betaal je in 62 dagen terug. 62 dagen is daarmee meteen de maximale looptijd van een minilening.

Er zijn geen minilening aanbieders te vinden waar je een looptijd van meer dan 62 dagen zal kunnen vinden.

Kleine bedragen lenen

Een minilening aanvragen kan al vanaf 100 euro. Dit maakt het erg interessant. Waar een persoonlijke lening vaak pas vanaf 5000 euro kan worden afgesloten is dat bij een minilening gelukkig niet het geval. Wil jij snel 400 euro of 1000 euro lenen om deze maand niet in de financiële problemen te komen? Dan kan dat bij Saldodipje zo geregeld worden. Ook kan je deze lening binnen een looptijd van 15 dagen weer hebben afgelost.

De kosten van een minilening zijn verhoudingsgewijs wel wat hoger. Daarmee bedoelen we het rentepercentage dat hoger ligt. Hier staat tegenover dat een minileningen afsluiten erg gemakkelijk is en door iedereen kan worden gedaan. Wanneer je geen vaste baan hebt en even geld lenen wil bijvoorbeeld, dan kan dat gewoon.

Betrouwbare minilening aanbieders

Op de Nederlandse markt houdt de autoriteit financiële markten toezicht op een eerlijke en transparante financiële markt in Nederland. Op deze manier zorgt de autoriteit financiële markten ervoor dat er geen mensen zomaar in de financiële problemen kunnen komen wanneer ze een persoonlijke lening afsluiten.

Ook wanneer je een minilening afsluiten wil, wil je dat bij een betrouwbare aanbieder doen. Maar welke aanbieder op het internet is wel te vertrouwen met een eerlijke lening en welke niet? Een goede vraag, met name wanneer je van plan ben een minilening af te sluiten.

Buitenlandse aanbieders

Het is namelijk zo dat er ook buitenlandse aanbieders actief zijn op de Nederlandse lening markt. De aanbieders hoeven zich uiteindelijk niet aan de Nederlandse wet te houden en kunnen de rente flink opdrijven. Dat zou betekenen dat je nog maanden langer schulden moet afbetalen aan deze aanbieder. Zo wordt even 600 euro lenen een dure grap. En de aanbieder kan er zo mee wegkomen.

Saldodipje betrouwbaar?

Zoek je een betrouwbare aanbieder, waar je veilig een lening kunt afsluiten? Neem dan een kijken op de website van Saldodipje. Deze twee minilening aanbieders zijn op dit moment in Nederland de enige twee grote en bekende namen. Hier weet je zeker dat je een lening kunt aanvragen, zonder dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Bij Saldodipje kan je geld lenen vanaf 100 euro tot 1800 euro. Beide zijn al lange tijd aanbieder van minileningen en weten wat ze doen. Klanten komen er vaak weer voor leningen bij deze aanbieders van minileningen terug.

Pluslening tot 1800 euro

Wil je graag meer lenen dan 600 euro of 1800 euro, dan kan je ook ervoor kiezen 1800 euro te lenen. In de vorm van een Pluslening, een type minilening. Wil je hier meer informatie over, kijk dan even op de website van Saldodipje. Zij bieden je een lening aan waarbij je over een looptijd van 2 maanden wel 1800 euro kunt lenen.

Je mag er zelfs 4 maanden over doen om dit leenbedrag terug te betalen. Wil je het bedrag van 1800 euro liever eerder dan 4 maanden terug betalen, dan is eerder aflossen ook mogelijk. Al los je de hele lening binnen een looptijd van 15 dagen af, geen probleem.

Het is namelijk zo dat er ook buitenlandse aanbieders actief zijn op de Nederlandse lening markt. De aanbieders hoeven zich uiteindelijk niet aan de Nederlandse wet te houden en kunnen de rente flink opdrijven. Dat zou betekenen dat je nog maanden langer schulden moet afbetalen aan deze aanbieder. Zo wordt even 600 euro lenen een dure grap. En de aanbieder kan er zo mee wegkomen.

Andere leningen mogelijk?

Je zal je wellicht afvragen of er ook andere leningen mogelijk zijn, dan alleen de minilening. Ja, het is mogelijk andere leningen af te sluiten. Zo kan je een persoonlijke lening afsluiten.

Hier moeten we wel bij vermelden dat de aanvraag van deze leningen een stuk langer zal duren. Dit komt doordat er een heel aantal papieren en documenten goed gekeurd moeten worden door de bank, voordat deze leningen verstrekt kunnen worden. In vergelijking tot een minilening komt hier een stuk meer papierwerk bij kijken.

Daarnaast is het zo dat het minimale leenbedrag 5000 euro bedraagt. Wil jij minder dan 5000 euro lenen, dan kan je niet één van deze leningen afsluiten. Even snel een paar honderd euro lenen om het einde van de maand te halen, zit er dus niet in op deze manier.

Als laatste noemen we de looptijd van deze leningen. De looptijd van een persoonlijke lening is vaak minimaal 12 maanden. Het is natuurlijk mogelijk de looptijd te verkorten door versneld af te lossen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Maar in de praktijk blijft het vaak bij een vaste looptijd en een vast aflosbedrag per maand. Vergelijken we dit met de looptijd van een minilening, dan zien we dat je op deze manier dus sowieso langer aan een lening verbonden bent.

Direct afsluiten mini lening

Mensen die op zoek zijn naar een minilening, willen een bepaald bedrag lenen. Onderstaand tref je de meest gekozen bedragen aan die geleend worden via een minilening. Ook wanneer je een klein bedrag wilt lenen, kan je hier terecht.