De minilening

Kom je aan het einde van de maand net een paar honderd euro te kort? En kan je vanwege een negatieve BKR registratie of het gebrek aan een loonstrook geen lening krijgen? Dan is de minilening dé oplossing voor jou. Lees alles wat je moet weten over het veilig en verstandig aanvragen van een minilening in dit artikel. 

Product
Max. 1e lening
Max. leenbedrag
Max. Looptijd
Storting
Aanvragen
€ 400,-
€ 1.500,-
62 dagen
24 uur
€ 400,-
€ 1.500,-
62 dagen
24 uur

Inhoud

Wat is een minilening?

Een minilening is een lening die vrijwel iedereen in Nederland kan krijgen. Je leent een klein bedrag om een korte tijd te overbruggen. Na het aanvragen van de minilening staat deze vaak dezelfde dag nog op je rekening. Het is een alternatief op de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Wanneer je een negatieve BKR-registratie op je naam hebt staan. Geen loonstrook hebt om te tonen, maar wel iemand die garant voor je wil staan. Of juist niemand hebt die garant kan staan, maar wel een loonstrook om te tonen, is een minilening vaak de oplossing.

Geld lenen zonder BKR-toetsing

minileningAllereerst willen we je erop wijzen dat een BKR-registratie niet per definitie iets negatiefs hoeft te betekenen. Je krijgt pas een negatieve BKR-registratie wanneer je betalingsachterstanden of een faillissement op je naam hebt staan. Is dit niet het geval? Dan kan je kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. En hoef je niet opzoek naar een kredietverstrekker die leent zonder een BKR-toetsing.

Heb je wel een negatieve BKR-registratie op je naam staan? Dan is het gelukkig alsnog mogelijk om een geldbedrag te lenen. Er zijn kredietverstrekkers in Nederland die geld lenen zonder eerst een BKR-toetsing te doen. Op die manier kan je ook met een negatieve BKR-registratie geld lenen. De lening waarvoor je dan in aanmerking komt is de minilening.

Geld lenen zonder loonstrook

Om een minilening te ontvangen moet je vaak op een andere manier bewijzen dat je het bedrag ook binnen de gestelde termijn weer terug te kunnen betalen. Zo kan er naar je loonstrook gevraagd worden, waarmee je laat zien dat je voldoende inkomen hebt.
Heb je geen loonstrook om te tonen en wil je lenen zonder loonstrook? Dan kan een garantsteller aanwijzen een goede optie zijn om alsnog de lening te krijgen. Dit is iemand die garant staat voor jouw lening en de schuld op zich zal nemen wanneer jij je lening niet op tijd afbetaald.

Gemakkelijk en snel geld lenen

Het is zeer makkelijk om een minilening af te sluiten. Er zijn drie voorwaarden waar je aan moet voldoen, dat is alles.

  1. Je bent 21 jaar of ouder
  2. Je woont in Nederland
  3. Je hebt geen uitkering

Er wordt op veel verschillende websites een minilening aangeboden. Kies voor een betrouwbare kredietverstrekker, met een betrouwbare minilening. Twee aanbieders die goed en als betrouwbaar bekend staan in Nederland zijn Ferratum en Saldodipje.nl. Bij hen heb je het geld ook daadwerkelijk met een dag op je rekening staan. Je hebt niet te maken met lastige procedures waar je op moet wachten. Mocht je geld willen lenen via een andere site, kan dat ook. Check dan even of ze betrouwbaar zijn en of ze wel geregistreerd staan bij de KvK in Nederland.

Minilening aanvragen

Een minilening aanvragen is kinderlijk eenvoudig. Je kunt online eenvoudig en snel een minilening aanvragen. Er zijn diverse aanbieders voor deze minileningen. Het BKR houdt geen toezicht op het verstrekken van minileningen. Wanneer je naar de site van de verstrekker gaat, krijg je een scherm te zien waar je aangeeft welk bedrag je wil lenen. Dat varieert van 100 euro tot 1500 euro. Vervolgens kies je de looptijd waarin je de lening wilt terugbetalen. Je vult je gegevens en bankrekeningnummer en dan is het wachten tot het bedrag op je rekening staat. Dankzij de AVG-wet zijn je gegevens goed beschermd en kunnen ze niet doorgespeeld worden aan een andere partij.

Vroeger was het na het aanvragen van een minilening zo dat het bedrag binnen 10 minuten op je rekening stond. Ook als je voor het eerste de minilening aan zou gaan. Tegenwoordig werkt dit echter anders. Een minilening aanvragen is binnen enkele minuten geregeld.
Het duurt echter iets langer voor het geld op je rekening staat als je voor het eerst een minilening aanvraagt. Je moet hierbij rekening houden met een minimale verwerkingstijd van ongeveer 24 uur. In veel gevallen moet je daar echter ook extra voor betalen.

Er zijn een aantal aanbieders van minileningen. In het verleden was het aantal groter. Nu is het aantal beperkt tot enkele aanbieders. De meest bekende en betrouwbare aanbieders zijn Ferratum en Saldodipje.nl. De voorwaarden tussen de aanbieders kan verschillen, lees deze altijd goed door. Een minilening aanvragen is altijd kosteloos.

Minilening afsluiten

Een minilening afsluiten is over het algemeen een lening afsluiten zonder gedoe. Er vindt geen BKR-toetsing plaats en de minilening kan bijzonder snel verstrekt worden. Het is een geldlening waarbij het zelfs mogelijk is om binnen enkele minuten het geld op je rekening te hebben staan. Zeker als je al een bestaande klant bent bij een bepaalde verstrekker. Als je al een keer een minilening hebt afgesloten en je vraagt bij deze verstrekker wederom een minilening aan dan is geld lenen binnen 10 minuten zelfs haalbaar. In het laatste geval, als je al klant bent bij één van de verstrekkers van de minileningen is een minilening afsluiten dus echt geen gedoe. Het is niet nodig om dan ook maar één extra document aan te leveren. Geen papierwerk en toch een lening.

Minilening afsluiten en het BKR

Een minilening afsluiten is geld lenen zonder BKR-toetsing en registratie. Eigenlijk heb je dus gewoon niets met het BKR te maken als je een minilening gaat afsluiten. De verstrekkers van minileningen zijn namelijk niet aangesloten bij het BKR. Zij kunnen dus geen toetsing doen, en kunnen jouw lening ook niet registreren. Hierdoor zal een negatieve BKR-toetsing je nooit in de weg zitten om een lening af te kunnen sluiten.

Om BKR-toetsingen te kunnen doen, en om een krediet aan te melden bij het BKR moet de kredietinstelling namelijk aangesloten zijn bij het BKR. Dit is overigens ook direct één van de redenen waarom de minileningen zo ontzettend snel aan populariteit aan het winnen zijn. Met een negatieve BKR-registratie is het namelijk ontzettend lastig om een lening rond te krijgen. De minileningen maken dit wél mogelijk.

Vergelijken bij afsluiten van een minilening

Net als bij het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, is het ook bij een minilening afsluiten van belang om veel te vergelijken. Het vergelijken van leningen, en dus ook minileningen kan je tientallen tot honderd euro of zelfs meer besparen. Zeker op een relatief korte looptijd als bij een minilening is dat natuurlijk zeer snel verdiend!
Er zijn in Nederland diverse aanbieders. Hierbij kan je denken aan Ferratum en Saldodipje.nl. Als je deze aanbieders gaat vergelijken heb je wel wat werk te doen. De regels zijn per product dat je wenst af te sluiten namelijk verschillend. Vraag daarom altijd bij alle aanbieders een offerte aan, zodat je kunt kijken wat exact de kosten zullen gaan worden in jouw situatie.