Minilening zonder loonstrook

Zonder werk of vast inkomen kan het lastig zijn om een lening te krijgen. Maar je zal soms toch je auto die je dagelijks gebruikt, moeten laten repareren. Of je moet een bepaalde aankoop doen, maar hebt daar op dit moment het budget niet voor. Het is frustrerend als een bank je zonder pardon weer naar buiten stuurt en het onmogelijk lijkt om een korte lening af te kunnen sluiten. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om toch aan die lening te komen. We werken ze voor je uit.

Hoeveel wil je lenen?

Voer een nummer in van 100 tot 1800.

Resultaat
Dit zijn jouw maandelijkse lasten
Leenbedrag
€ 1.000,00
Rente
11,95%
Looptijd
45 dagen
Totaalbedrag
€ 1.011,96

Genoemde bedragen zijn indicatief. Enkel wanneer u een offerte aanvraagt kan de kredietverstrekker u een definitief voorstel doen.

Geld lenen zonder werk of vast inkomen

Geld lenen zonder dat je op dit moment betaald werk hebt lijkt onmogelijk, maar dat is het niet. Een bank wil graag een loonstrookje zien, een loonstrookje betekent vast inkomen. En dat geeft de bank meer zekerheid als het gaat om de vraag of je het vaste maandbedrag daadwerkelijk terug kunt betalen. Hieronder beschrijven we vier manieren om zonder dat loonstrookje toch aan een lening te komen.

Sluit een minilening zonder loonstrook af

Een lening afsluiten zonder loonstrook lijkt onmogelijk. Alle verstrekkers van leningen willen namelijk zekerheid dat ze hun lening ook weer terugkrijgen. Een van de zekerheden die de bank of de kredietverstrekker wil hebben is de zekerheid van het (vaste) inkomen. Een loonstrook helpt hierbij, je kunt dan aantonen dat er in ieder geval een deel vast inkomen is. En de bank zal eerder genegen zijn om je een lening te verstrekken. Een minilening is ook te verkrijgen zonder loonstrook. Je hoeft je namelijk niet te melden bij een bank om toch een lening te krijgen.

Er zijn een aantal sites in Nederland waar je dit veilig en verantwoord kunt doen. Een minilening afsluiten betekent dat jij een bedrag tot ongeveer 1500 euro binnen een paar dagen op je rekening hebt staan. Het gaat erg gemakkelijk want er wordt niet gekeken of je een BKR-registratie hebt en of je wel of niet een loonstrookje kunt aantonen. Binnen een paar minuten heb je inzichtelijk hoeveel geld je kunt lenen en vervolgens staat dat bedrag binnen no-time op je rekening.

De aanbieders waar je een minilening aan zou kunnen vragen zijn bijvoorbeeld Saldodipje. Let er op dat de rentepercentages niet vast liggen zoals je misschien bij een andere lening gewend was. Deze rentes kunnen hoger liggen. Check ook altijd of je het bedrag binnen de afgesproken tijd weer terug kunt betalen. Zo voorkom je onnodige boetes.

Via je eigen bank

Wanneer je meer dan 1000 euro wilt lenen, kan je dit ook bij je eigen bank proberen. In bepaalde omstandigheden kan je zonder inkomen toch in aanmerking komen. Totdat je een ‘nee’ hebt gehoord is het nog niet zeker dat je geen lening kan krijgen. De rente bij de bank is relatief laag, dat is een voordeel.

De bank wil als eerste de hoogte van de lening weten die je aan wilt gaan. Ook zullen ze nagaan of je geen negatieve BKR-registratie op je naam hebt staan. Ze zullen controleren over hoeveel geld je normaal gesproken beschikt en of je in de voorgaande jaren wel werk en een inkomen hebt gehad. Mocht je bijvoorbeeld maar een klein bedrag willen lenen, kan het dat de bank dit toestaat, zonder dat zij een loonstrook zien.

Hoe vergroot je dan je kansen om alsnog een lening te krijgen?

Je kunt op zoek gaan naar een garantie-steller. Dit is iemand die voor jou ‘garant’ staat, mocht je de lening niet af kunnen betalen. Hij/zij zal de aflossingen voor zijn/haar rekening nemen. Op deze manier neem je het risico voor de bank, om jou geld te lenen, weg. Beschik je over extra kapitaaldekking, zoals onroerend goed of vaste activa (denk aan een huis of auto), dan vergroot je je kansen om de lening aan te vragen.

Klop aan bij de gemeente

Via de gemeentelijke kredietbank is het mogelijk geld te lenen zonder inkomen. De gemeente beschikt over een kas waar ze als ‘bank’ geld van kunnen uitlenen aan inwoners van de betreffende gemeente. Het is een sociale bank die goedkoop geld uitleent.

Er zijn een tweetal zaken waar je rekening mee moet houden.
Ten eerste: verdien je meer dan 130% van het minimuminkomen, dan kan je er geen aanspraak op maken.
Ten tweede: de gemeente zal voor zij de lening verstrekt een duidelijk inzicht willen hebben in je persoonlijke situatie en inzichtelijk willen hebben met welk doel je het geld wilt lenen. De gemeente zal je geen geld uit willen lenen als het voor hen niet duidelijk is waaraan het geld uiteindelijk zal worden besteed. Bij een slechte verantwoording heeft de gemeente het recht een lening te weigeren.

Leen van een particulier

Lenen zonder inkomen kan ook door de lening af te sluiten bij een particulier via een P2P kredietplatform. Zo’n P2P kredietplatform vind je online op bepaalde websites. Het bestaat uit particuliere beleggers die bepalen of het geld beschikbaar wordt gesteld. Je hebt niet te maken met een bank die om loonstrookjes of vast inkomen vraagt. Daarom is dit voor zelfstandigen en studenten een interessante mogelijkheid tot het afsluiten van een lening.

Geen bank die met strikte voorwaardes komt, wel andere zaken waar je rekening mee moet houden.

  • Ten eerste: het doel van de lening is voor een geldverstrekker van doorslaggevend belang. Leg daarom duidelijk uit met welk doel je het geld wil lenen. Je zal het vertrouwen van een kredietverstrekker moeten winnen. Ze willen zich kunnen inlezen er verdiepen in waar hun geld naartoe gaat.
  • Ten tweede: let op het rentetarief. De leningverstrekker mag zelf het rentetarief vast stellen. Wordt er een hele hoge rente gevraagd, dan is het misschien verstandiger te wachten op de volgende partij die jou een lening wil verstrekken tegen een lager rentetarief.
  • Ten derde: zo’n platform hanteert vaak een ‘succesfee’ van een paar procent omdat zij geholpen hebben bij de bemiddeling. Dit percentage wordt ingehouden op het bedrag dat jij uiteindelijk daadwerkelijk uitgekeerd gaat krijgen. Spreken we over een ‘succesfee’ van duizenden euro’s, dan valt er wel degelijk te praten met de bemiddelaar over de hoogte van het bedrag.