Terug naar overzicht

CapitalBox

CapitalBox logo

Met een zakelijke financiering van Capitalbox kun je aan de financiële behoeften van je bedrijf voldoen. Ze verstrekken leningen zonder een definitieve jaarrekening of een bedrijfsplan.

Vraag een zakelijke lening bij CapitalBox aan door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over CapitalBox

Het enige wat je nodig hebt bij CapitalBox is een zakelijke bankrekening, een goed plan en minimaal een omzet van €50.000. Als je de zakelijke zekerheden kunt bieden, kun je zakelijke leningen afsluiten bij Capitalbox.

Capitalbox is een van oorsprong Zweedse instelling. We zeggen bewust geen bank, omdat het een online platform is waarop investeerders worden gekoppeld aan ondernemers die geld nodig hebben om te investeren in de eigen onderneming. Ze richten zich op middelgrote ondernemingen met een zakelijk krediet van €2.000 tot €350.000. Voor een bedrag in een keer kies je voor de zakelijke lening en voor extra bestedingsruimte kies je voor het zakelijk krediet.

Goed om te weten over CapitalBox

Capitalbox gaat niet zelf geld aan jou uitlenen, maar toch worden ze gezien als een zakelijke geldverstrekker. Dat klopt ook, want je sluit de lening namelijk af bij Capitalbox. Het geleende bedrag betaal je aan ze terug, en zij zorgen dat de investeerders hun geld krijgen. Ze bieden oplossingen voor tijdelijke tekorten. Terugbetalen doe je binnen maximaal 36 maanden. Andere wetenswaardigheden over Capitalbox zijn:

 • Capitalbox biedt leningen tegen flexibele tarieven. Het tarief verschilt per bedrijf;
 • Je onderneming moet een minimale jaaromzet hebben van €50.000;
 • Jouw bedrijf is al 24 maanden actief en bij de KvK ingeschreven;
 • De eigenaren van de onderneming wonen in Nederland;
 • De onderneming heeft een Nederlandse zakelijke bankrekening;
 • In gelijke termijnbedragen betaal je de lening terug;
 • Na het aanvragen van een bedrag krijg je eerst een vrijblijvend voorstel;
 • Vervroegd aflossen kan boetevrij;
 • Zowel leningen en kredieten voor kleine en voor middelgrote bedrijven;
 • Tijdens de looptijd van de lening kun je de lening verlengen.

Capitalbox biedt twee financieringsvormen aan

Je kunt kiezen voor een zakelijke lening of een zakelijk krediet. Een zakelijke lening kun je al afsluiten vanaf een bedrag van €2.000 tot €350.000. Deze leenvorm is geschikt als je een bedrag in één keer op je rekening gestort wilt hebben. Je koopt bijvoorbeeld nieuwe inventaris of je hebt geld nodig voor het lanceren van een nieuw product of een nieuwe dienst. Een zakelijk krediet sluit je af om extra vermogen achter de hand te hebben. Je moet bijvoorbeeld vakantiegeld uitkeren aan de werknemers, maar je beschikt niet over voldoende kapitaal.

Hoeveel kan ik lenen bij Capitalbox?

Een lening of krediet bij Capitalbox vraag je aan voor een bepaald bedrag. Je start een aanvraag voor bijvoorbeeld €30.000 voor het verruimen van je werkkapitaal. Bij het aanvragen van een offerte vraagt Capitalbox al veel informatie om te kunnen beoordelen hoeveel je kunt lenen. Het maximale leenbedrag hangt bijvoorbeeld af van de sector waarin je werkt en van de omzet die je verwacht na het ontvangen van het leenbedrag. Na het versturen van de aanvraag worden jouw gegevens beoordeeld. Binnen één werkdag krijg je een telefoontje. Met een medewerker van Capitalbox spreek je vervolgens door wat je maximaal kunt lenen.

Hoe gaat het aanvragen van een lening?

Je kunt op een snelle manier een offerte aanvragen via de website van de geldverstrekker. Dit doe je door gegevens in te sturen. Het gaat om de naam van der onderneming, je e-mailadres en je KvK-nummer. Na het versturen krijg je een tweede in te vullen formulier op je beeldscherm. Door deze ook nog in te vullen versnel je het proces. Als je besluit om het vrijblijvende voorstel te accepteren, hoeven ze bepaalde gegevens niet meer bij jou op te vragen. Na het beoordelen van de ingestuurde informatie volgt een beoordeling en de uitbetaling die de volgende dag plaatsvindt.

Voor- en nadelen van CapitalBox

Voordelen

 • Eenvoudig en snel aan te vragen. Alles regel je online;
 • Je kunt de lening verlengen in overleg;
 • Je hebt geen onderpand nodig;
 • De aanvraag doe je online en de aangeleverde documenten worden snel beoordeeld.

Nadelen

 • Niet geschikt voor starters. Je moet minimaal 2 jaar aan het ondernemen zijn;
 • Je weet vooraf niet hoeveel rente ze rekenen. De rente kan hoog uitvallen;
 • Met een omzet lager dan €50.000 kun je niet lenen.

CapitalBox review

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4
Rente en kosten
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit
 • Meest geschikt voor: zakelijke lening
 • Leenbedrag: €2.000 tot €350.000
 • Looptijd: tot 36 maanden
 • BKR toetsing: ja

Ik had tijdelijk extra geld nodig in verband met extra kosten waar ik niet op gerekend had door achterstallige btw aangiften. Mijn omzet gerekend over het gehele jaar was voldoende om het krediet op korte termijn weer terug te betalen, maar ik moest het wel even voorgeschoten krijgen. Capitalbox heeft mij het geld geleend en binnen zes maanden heb ik de volledige schuld weer afbetaald.

Anonieme ondernemer

Veelgestelde vragen

Bij Capitalbox kun je een lening of een krediet afsluiten tot maximaal €350.000. Het maximale bedrag hangt ook af van je cijfers. Je hoeft geen jaarrekeningen te overleggen, maar je moet volgens de geldverstrekker wel in staat zijn om de maandelijkse termijnen te betalen. Je moet voor een lening beschikken over een kredietwaardigheid die volgens Capitalbox voldoende is.

Binnen 5 minuten kun je een lening bij Capitalbox aanvragen. Vervolgens word je gebeld door een medewerker van de kredietverstrekker. Als je akkoord gaat met het voorstel, moet je informatie en documenten aanleveren. Zodra alles binnen is en akkoord is bevonden, heb je de volgende werkdag het geld op de rekening.

Contactgegevens CapitalBox

CapitalBox AB
Wennerbergsgatan 10
112 58 Stockholm
Sweden

Klantenservice e-mail
[email protected]

Klantenservice telefoon
+31 (0)20 797 5825

0 reactions

Beoordeel CapitalBox

Bijvoorbeeld, leg uit hoe we jou hebben kunnen helpen, hoe het aanvraag proces ging of wat je van de klantenservice vond.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Bespaar met de beste deals