Terug naar overzicht

Qeld is een alternatief voor de traditionele banken, maar is flexibeler. Na het aanvragen van een lening kun je nog dezelfde dag het aangevraagde geld ontvangen.

Vraag een zakelijke lening bij Qeld aan door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over Qeld

Qeld is een onderdeel van de Zweedse Qred Företagslån AB, maar ze hebben ook een vestiging in Nederland. Een belangrijk voordeel van Qeld is dat ze snel zakelijke leningen verstrekken. Het is geen bank, maar het geld wordt uitgeleend door investeerders die ook ondernemers zijn.

De maandelijkse kosten bestaan uit aflossingen en kostenvergoedingen met een lening bij Qeld. Je kunt ook jouw lopende leningen oversluiten naar de flexibele lening van Qeld bedrijfsleningen. Houd er wel rekening mee dat je de lening binnen 1,5 jaar weer moet terugbetalen.

Goed om te weten over Qeld

Qeld is een zeer geschikte kredietverstrekker voor kleine ondernemingen en voor zzp’ers. Een zakelijke lening bij Qeld kan namelijk al vanaf een bedrag van €1.000. Houd wel rekening met een korte maximale looptijd van een zakelijke lening. Binnen 18 maanden moet je de schuld weer terugbetalen. Het hebben van een zakelijke bankrekening is een vereiste.

 • Qeld staat onder toezicht van de Zweedse financiële toezichthouder;
 • Een lening aanvragen kan voor een bedrag tussen €1.000 – €200.000;
 • Het aanvragen van een zakelijke lening kan binnen een paar minuten. Ook de beoordeling van jouw aanvraag gaat snel;
 • Je wordt getoetst bij het Bureau Krediet Registratie voordat ze jou het geld verstrekken;
 • Het aanleveren van jaarcijfers is niet nodig;
 • Je kunt boetevrij aflossen;
 • Je moet een geldig kvk nummer hebben;
 • Geen verborgen kosten;
 • Qeld verstrekt leningen aan kleine bedrijven, aan middelgrote ondernemingen en ook aan grote bedrijven.

Hoeveel kan ik lenen bij Qeld?

Het maximale leenbedrag bedraagt €200.000, maar of je dit bedrag ook kunt lenen, hangt af van een aantal verschillende factoren. Een bedrijfslening aanvragen doe je omdat je een bedrag nodig hebt voor je onderneming. Het bedrag dat je nodig hebt, vraag je aan via de website. De beoordelaars van Qeld gaan vervolgens bepalen of je het bedrag kunt lenen. Bij het aanvragen van een zakelijke lening is het belangrijk om niet meer te lenen dan strikt noodzakelijk.

Qeld rekent niet met een rente maar met maandelijkse kosten

Afgestemd op het leenbedrag betaal je een maandelijks bedrag aan aflossing en aan kosten. Met de maandelijkse kosten kun je natuurlijk wel een rentepercentage vaststellen. Met een lening van €50.000 krijg je bijvoorbeeld maandelijkse kosten van €800, als je de lening binnen 12 maanden weer afbetaalt. In een percentage uitgedrukt gaat het dus om een rente van: €800 x 12 = €9.600 gedeeld door €50.000, geeft een rentepercentage van: 19,2%.

Let op: Hier zit zowel rente als aflossing inbegrepen in het tarief. Het rentepercentage geeft een vertekend beeld.

Hoe kun je een Qeld lening aanvragen?

Het aanvragen van een zakelijke lening is zeer eenvoudig. Je kiest het bedrag waar je een zakelijk krediet voor aan wilt vragen en je geeft aan wat jouw e-mailadres is. Daarna vul je jouw adresgegevens en het KvK nummer in en je verstuurt de aanvraag. De eventuele aanvullende informatie volgt in een later stadium. Qeld gaat contact met jou opnemen om de aangevraagde lening door te spreken. Waarvoor je de Qeld lening gebruikt worden ook vragen over gesteld in het acceptatietraject. Daarna hoor je wat de werkelijke maandelijkse kosten worden en wat ze nog aan aanvullende informatie van je nodig hebben.

Is Qeld betrouwbaar?

De naam van deze kredietverstrekker zal niet bij iedereen bekend zijn, maar het is een betrouwbare kredietverstrekker. Ze vallen onder toezicht van de Zweedse financiële toezichthouder. Omdat ze zakelijke leningen verstrekken, vallen ze niet onder het toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Voor- en nadelen van het Qeld zakelijk krediet

Voordelen

 • Snelle beoordeling en uitkering van het aangevraagde krediet;
 • Qeld stelt redelijke eisen. Ze zijn niet bang om geld te verstrekken als je een keer een jaar hebt gehad met slechte resultaten;
 • Qeld is open over de voorwaarden en de kosten.

Nadelen

 • Qeld hanteert een korte maximale looptijd van 18 maanden;
 • In vergelijking met traditionele banken rekent Qeld een hoge rente;
 • Voor grote investeringen kan een maximale lening van €200.000 onvoldoende zijn.

Qeld review

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.1
Rente en kosten
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit
 • Meest geschikt voor: zakelijke lening
 • Leenbedrag: €1.000 tot €200.000
 • Looptijd: tot 18 maanden
 • BKR toetsing: ja

Voor mijn onderneming had ik tijdelijk extra werkkapitaal nodig. Bij mijn huisbank heb ik een verzoek neergelegd voor een lening. Na meerdere weken waarin mijn bank alleen maar bezwaren opwierp, heb ik de conclusie getrokken dat de bank mij het geld niet wil lenen. Tijdens corona heb ik namelijk slechtere resultaten gehaald. Ik kwam bij Qeld terecht en binnen een paar dagen was de lening geregeld en kon ik ook al over het geld beschikken. Daar kunnen de traditionele banken nog iets van leren.

Jasper Florijn, Ondernemer

Veelgestelde vragen

Qeld rekent maandelijkse kosten in plaats van een rente. De hoogte van deze kosten hangt vooral af van het geleende bedrag. Als je de kosten in een percentage uitdrukt, zie je wat je aan rente betaalt. Een rente richting de 20% is geen uitzondering.

Op de website kun je aangeven wat je wilt lenen en gegevens over je onderneming invullen. Vervolgens krijg je een voorstel van Qeld. Ze vragen geen jaarrekeningen op, maar stellen wel vragen over de onderneming en over de plannen met het te lenen bedrag.

Contactgegevens Qeld

Qeld Bedrijfsleningen
Keizersgracht 391
1016 EJ Amsterdam

Klantenservice e-mail
[email protected]

Klantenservice telefoon
+31 (0)20 808 6084

0 reactions

Beoordeel Qeld

Bijvoorbeeld, leg uit hoe we jou hebben kunnen helpen, hoe het aanvraag proces ging of wat je van de klantenservice vond.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Bespaar met de beste deals