Terug naar overzicht

Swishfund

Swishfund richt zich op ondernemingen die geld willen lenen voor zakelijke doeleinden. Swishfund is in het gat gesprongen dat banken achterlieten doordat ze steeds moeilijker leningen verstrekken.

Vraag een zakelijke lening bij Swishfund aan door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over Swishfund

Voor de zakelijke lening van Swishfund heb je geen jaarcijfers nodig. De Swishfund rente is hoog, maar het kan de oplossing zijn voor noodzakelijke investeringen. Ze keren binnen drie dagen uit. Je krijgt zelfs zakelijke leningen bij een tijdelijk inkomstenverlies door tegenvallende omzetten.

Een kredietverstrekker moet meedenken met de ondernemers bij het verstrekken van een zakelijke financiering. De traditionele bedrijfsfinanciering is te vaak gericht op cijfers uit het verleden in plaats van de focus te leggen op de plannen voor de toekomst. Uiteraard is het lenen bij Swishfund ook aan regels gebonden, maar een zakelijk krediet regelen kan ook zonder lastige voorwaarden.

Goed om te weten over Swishfund

Swishfund is in 2016 opgericht. De ondernemersvisie is dat het lenen van geld door ondernemingen eenvoudiger moet. Een financieel solide bedrijf moet niet tegen hindernissen aanlopen in het streven naar betere bedrijfsresultaten. Swishfund is een zogenaamde fintech. Andere wetenswaardigheden over Swishfund tref je hieronder aan:

 • Swishfund richt zich op ondernemend Nederland;
 • Je moet minimaal 12 maanden actief zijn;
 • De jaarlijkse omzet bedraagt minimaal €50.000;
 • In de afgelopen 3 jaar ben je niet failliet gegaan;
 • Swishfund is opgezet door ondernemers om andere ondernemers te helpen. Ze snappen goed waar ondernemers tegenaan lopen bij het financieren;
 • Swishfund heeft al aan meer dan 5.000 ondernemingen een lening verstrekt;
 • Swishfund heeft geen registratie bij de Autoriteit Financiële Markten;
 • Je hebt geen bedrijfsplan nodig om geld te lenen bij Swishfund.

Hoeveel kan ik lenen bij Swishfund?

Een lening bij Swishfund kan tot een bedrag van €1.000.000. De minimale lening bedraagt €3.000. Swishfund beoordeelt de aanvraag en koppelt aan je terug of ze het door jou aangevraagde bedrag kunnen uitlenen aan jou. Bij het aanvragen van een offerte geef je op wat jouw omzet was in de afgelopen 12 maanden. Aan de hand hiervan kunnen de beoordelaars van Swishfund al deels inschatten of je de kortlopende lening kunt krijgen. Bij het aanvragen van de offerte wordt er ook al nadere informatie opgevraagd over de zakelijke bankrekening. Na beoordeling weet je hoeveel je maximaal kunt lenen. De huidige bedrijfsprestaties zijn ook van invloed op de hoogte van de maximale lening.

Wat zijn de voorwaarden van Yeaz?

 • De lening bedraagt maximaal 50.000 euro voor een BV en 25.000 euro voor een eenmanszaak;
 • Het aanvragen gaat via IDIN. Via jouw privérekening wordt de identiteit vastgesteld;
 • Je hebt een KvK nummer;
 • Bij het aanvragen geef je op waar je het leenbedrag voor wilt gebruiken;

Hoe kun je een Swishfund lening aanvragen?

Een kortlopende lening aanvragen begint met een online aanvraag. De hoogte van het zakelijke krediet schat je zelf in. Online kun je binnen een kwartier een aanvraag indienen. Op dit punt wordt jouw aanvraag al beoordeeld. In het geval je bijvoorbeeld niet voldoet aan de minimale jaaromzet, wordt de aanvraag al afgewezen. Binnen 24 uur na de aanvraag belt een medewerk(st)er van Swishfund met een voorstel afgestemd op jouw onderneming en plannen. Na het doorspreken van het voorstel, heb je het voorstel op schrift in jouw e-mail. Als je de lening aanvraagt, worden er benodigde documenten bij jou opgevraagd. Na jouw akkoord krijg je het bedrag gestort en ga je al betalen via automatische incasso. De terugbetaling gaat dus automatisch en daar hoef je geen handelingen meer voor te doen.

BedragLooptijdRente (p/m)kosten (p/m)Totaal te betalen
€300012 maanden0,70%€21,-€3252,-
€10.00012 maanden0,70%€70,-€10.840,-
€25.00012 maanden0,70%€175,-€27.100,-
€50.00012 maanden0,70%€350,-€54.200,-
€100.00012 maanden0,70%€700,-€108.400,-
€250.00012 maanden0,70%€1750,-€271.000,-
€500.00012 maanden0,70%€3500,-€542.000,-
Let op: bovenstaande tabel is een rekenvoorbeeld van de maandelijkse lasten

Is Swishfund betrouwbaar?

Swishfund heeft geen inschrijving bij de Autoriteit Financiële Markten, maar dat zegt niets. Ze hebben geen inschrijving omdat het niet noodzakelijk is. De kredietverstrekker richt zich namelijk op ondernemers en niet op particulieren. Zakelijke leningen zijn aan minder regels gebonden. Sinds 2016 hebben ze aangetoond zich aan de afspraken te houden die ze maken met ondernemingen. De Swishfund voordelen zijn groot. Volgens onze persoonlijke mening is het ook een bedrijf dat zich inzet voor ondernemers in Nederland

De Voor- en nadelen van Swishfund

Voordelen

 • Een aantrekkelijk alternatief voor de vaak kritische grootbanken;
 • Swishfund is snel met een risico inschatting. Je weet snel waar je aan toe bent;
 • Je krijgt eerst een vrijblijvend voorstel waar je nog aanpassingen in kunt doorvoeren.

Nadelen

 • De looptijd is maximaal 24 maanden;
 • Met een omzet onder de €50.000 krijg je geen lening. Voor een startende onderneming kun je dus geen zakelijke lening krijgen. De minimale omzet is een harde eis;
 • De rente kan hoog oplopen. Een maandelijkse premie van 2,3% is mogelijk. Misschien kun je ook een bank vinden die goedkopere leningen aanbiedt.

Swishfund review

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.3
Rente en kosten
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit
 • Meest geschikt voor: zakelijke lening
 • Leenbedrag: €3.000 tot €1.000.000
 • Looptijd: 3 tot 24 maanden
 • BKR toetsing: ja

Ik ben zeer tevreden over Swishfund. Klachten had ik wel over mijn vorige bank. Door slechte communicatie was ik niet op de hoogte van de hoogte van de lening. Bij Swishfund betaal ik een iets hogere rente, maar er wordt rekening gehouden met de omstandigheden binnen mijn onderneming. Het geleende bedrag betaal ik binnen één jaar terug en online word ik goed op de hoogte gehouden.

Ondernemer

Veelgestelde vragen

De manier van werken is eenvoudig en snel. Online kun je een voorstel voor een lening opvragen. Vervolgens wordt de aanvraag telefonisch met je doorgenomen. Via de e-mail krijg je het voorstel en als je akkoord gaat, kun je binnen 3 dagen over het geld beschikken.

Bridgefund is een online platform waarop ondernemers geld beschikbaar stellen aan andere ondernemers om te investeren in de eigen onderneming. Het is dus geen bank die grote financiële risico’s loopt door het uitlenen van geld. Ze koppelen investeerders aan ondernemers die geld nodig hebben voor hun onderneming. Bridgefund is een betrouwbare partij om een lening bij af te sluiten.

Contactgegevens Swishfund

Swishfund
Anthony Fokkerweg 1
1059 CM Amsterdam

Klantenservice e-mail
[email protected]

Klantenservice telefoon
+31 (0)85 064 4144

0 reactions

Beoordeel Swishfund

Bijvoorbeeld, leg uit hoe we jou hebben kunnen helpen, hoe het aanvraag proces ging of wat je van de klantenservice vond.

Geld lenen: vergelijk leningen bij Directgeld-lenen.nl

Ga je geld lenen? Het vergelijken van leningen zorgt ervoor dat je een passende lening vindt voor jouw situatie en niet te veel betaalt. Je vergelijkt alle beschikbare leningen eenvoudig bij Directgeld-lenen.nl en sluit hier ook eenvoudig de beste lening af.

Voordelen geld lenen via Directgeld-lenen.nl

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Bespaar met de beste deals