Persoonlijke lening oversluiten

Een persoonlijke lening oversluiten kan een goede optie zijn. Zeker nu de rente laag is. De rente van een persoonlijke lening is op dit moment 4,1% Daar kan je dus zeker jouw voordeel mee doen. De verwachting dat de rente nog veel verder zal gaan dalen is klein. Profiteer daarom nu van deze vaste, lage rente

Persoonlijke lening aanvragen

Oversluiten van je persoonlijke lening

Het oversluiten van je persoonlijke lening kan je veel geld besparen. Meer dan 75% van de mensen leent namelijk te duur. Je persoonlijke lening oversluiten kan er in veel gevallen voor zorgen dat je niet meer bij deze 75% hoort. Maar waar moet je op letten als je een persoonlijke lening gaat oversluiten? Wat zijn de mogelijkheden om je lening voordeliger te maken? En hoe zorg je ervoor dat je nu eens echt geld gaat besparen.

  • Check je huidige rentepercentage
    Heb je op dit moment een persoonlijke lening met een rente van 5% of meer? Dan is de kans groot dat je op dit moment teveel rente betaald. Je persoonlijke lening oversluiten kan je dan direct voordeel opleveren. En kan er dus voor zorgen dat je honderden euro’s of meer per jaar gaat besparen.
  • Verkort de looptijd en bespaar
    Een andere reden om jouw lening over te sluiten kan zijn dat je de looptijd korter wilt maken. En dat kunnen we goed begrijpen. Bij een korte looptijd betaal je over een kortere periode de rente. Je lost sneller af, waardoor het bedrag waarover je rente betaalt ook sneller daalt. Bij een langere looptijd is het maandbedrag wat je moet aflossen lager, maar uiteindelijk ben je duurder uit omdat je langer rente betaalt. Een lening afsluiten naar een nieuwe lening met korte looptijd levert je dus een besparing op.
  • Ontdek of je leningen kunt samenvoegen
    Voor een kleine lening betaal je een hogere rente dan voor een grote lening. Heb je op dit moment meerdere kleine leningen lopen? Dan kan je hierop besparen door deze samen te voegen tot een grote gezamenlijke lening. Je leent dan een groot bedrag waarmee je alle kleine leningen kunt aflossen. Naast dat het aflossen overzichtelijker wordt, zijn de kosten ook nog eens lager.

Persoonlijke lening oversluiten met negatieve BKR registratie

Indien je een negatieve BKR-registratie hebt, dan is jouw persoonlijke lening oversluiten een stuk minder eenvoudig. Banken zijn zeer terughoudend en verstrekken geen financiering meer. Een handige oplossing is het langsgaan bij de kredietverstrekker die de negatieve coderingen geplaatst heeft. Zij zijn vaak bereid om de lening voor je om te zetten naar een lening met betere voorwaarden. Wil je een nieuwe lening aanvragen met een negatieve BKR registratie op je naam. Lees dan HIER wat de mogelijkheden zijn.