Zakelijk vastgoed financieren

Je hebt je oog laten vallen op vastgoed en bent op zoek naar de juiste zakelijke vastgoedfinanciering. Het is gebruikelijk om een hypotheek af te sluiten, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Wat zijn deze opties en hoe vind je de beste financiering voor jouw situatie? Bij Directgeld-lenen.nl vergelijk je geldverstrekkers van vastgoedfinanciering en vind je eenvoudig de beste deal.

 • Het bedrijf is gevestigd in Nederland
 • De onderneming heeft een Nederlandse zakelijke bankrekening
 • Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • De eigenaar woont in Nederland
 • De jaaromzet bedraagt minimaal €50.000

Tip: alleen door verschillende offertes op te vragen, kan je de leningen zorgvuldig met elkaar vergelijken.

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

Hoeveel wil je lenen?
€ 100.000
€ 5.000 € 1.000.000
Looptijd
60 maanden
1 maand 240 maanden
Rentepercentage
10%
1% 30%
Maandelijkse kosten € 222
Totale kosten € 12,123
Rente te betalen € 789.99
ZAKELIJKE LENINGEN, VOORBEELDEN
Looptijd lening (maanden)69
Voorbeeld geleend kapitaal€15,000€25,000
Voor elke geleende euro betaald u€0.17€0.24
Totale kosten lening€2,550€6,000
Administratie- en aanvraagkostenAfhankelijk van de aanbieder kan een lening verstrekker een toeslag van 0,25% tot 2,5% vragen.

Wat betekent het financieren van zakelijk vastgoed?

Zakelijke vastgoedfinanciering is alleen af te sluiten voor de financiering van, je raadt het al, zakelijk vastgoed. Je kunt deze financiering niet gebruiken om je eigen woning te financieren, hiervoor heb je een particuliere hypotheek nodig. Onder zakelijk vastgoed verstaan we bedrijfsobjecten die bestemd zijn voor zakelijk gebruik. Denk bijvoorbeeld aan kantoren, winkels of bedrijfshallen.

Zakelijk vastgoed wordt ook wel bedrijfs onroerend goed worden genoemd. Wil iemand bedrijfs onroerend goed financieren? Dan wordt hier hetzelfde mee bedoeld als zakelijk vastgoed financieren: de financiering van grond of gebouwen met een zakelijke bestemming.

Commercieel vastgoed financieren

Wil je commercieel vastgoed financieren? Onder commercieel vastgoed verstaan we bedrijfspanden, woonhuizen en andere gebouwen die niet voor eigen gebruik zijn, maar worden verhuurd of doorverkocht. Ook commercieel vastgoed kun je financieren met een vastgoedfinanciering.

Voor wie is financiering van zakelijk vastgoed geschikt?

 • Ondernemers die een eigen bedrijfspand willen financieren
 • Vastgoedbeleggers
 • Projectontwikkelaars van vastgoed
 • Woninghandelaren die vastgoed willen aankopen of verkopen

Hoe financier je een bedrijfspand met vastgoed hypotheek?

Je wilt zakelijk vastgoed financieren: hoe doe je dit? De meest bekende optie is het afsluiten van een vastgoedhypotheek. Hiervoor kan je terecht bij een bank of bij een (online) vastgoedfinancier.

Vastgoed financieren met hypotheek bij de bank

spaarvarken met notitieblok, geld en een liniaal

Voor zakelijk vastgoed zoals bedrijfspanden is de zakelijke hypotheek de meest voorkomende financiering. Voor deze vastgoed hypotheek kun je naar de bank gaan, maar bij banken betaal je vaak hogere rentes en krijg je te maken met een streng eisenpakket. Heb je bijvoorbeeld niet de juiste jaarcijfers, niet voldoende onderpand of ben je actief in een onbekende sector? Dan kan het zijn dat je niet in aanmerking komt voor financiering bij een bank.

Vastgoedfinanciers

Vastgoedfinanciers worden steeds vaker verkozen boven de grootbanken. Het voordeel van deze (online) verstrekkers is dat de kosten doorgaans lager liggen dan bij de bekende grootbanken. Daarnaast moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, maar zijn de criteria doorgaans minder streng dan bij banken.

Eigen vermogen nodig bij vastgoedfinanciering via hypotheek

In de meeste gevallen kan je met een vastgoedhypotheek niet 100% van de waarde van het pand financieren. De meeste financiers verstrekken enkel zakelijke hypotheken voor een deel van de waarde van het pand. Gemiddeld is het nodig om 20-30% eigen geld in te brengen, maar de minimale eigen inbreng varieert per financier. Kijk hier dus goed naar als je financiers met elkaar vergelijkt.

Financiering zakelijk vastgoed met hypotheek en zakelijke lening

De meest voordelige manier om je vastgoedfinanciering aan te vullen is met de inbreng van eigen geld. Is dit niet mogelijk, dan kun je ervoor kiezen om je hypotheek te combineren met een zakelijke lening of krediet.

Zakelijke financiering vastgoed: 4 andere mogelijkheden

Misschien wil je geen hypotheek afsluiten, maar je vastgoed op een andere manier financieren. Naast een vastgoedhypotheek zijn er nog andere financieringsmogelijkheden voor je zakelijke vastgoed, zoals:

 • Fondsen en investeerders
 • Zakelijke lening
 • Crowdfunding
 • Overbruggingsfinanciering

Vastgoedfinanciering aanvragen

Bij Directgeld-lenen.nl vind je een handig overzicht van de verschillende aanbieders van vastgoedhypotheken. In een paar stappen vind je de beste deal voor jou en vraag je de financiering eenvoudig aan.

Stap 1

Wensen op een rij zetten

Voordat je op zoek gaat naar de beste vastgoedfinanciering is het belangrijk om je eigen wensen op een rijtje te zetten. Hoeveel geld heb je nodig? Hoeveel kun je maandelijks aflossen? Ook is het goed om duidelijk te hebben hoeveel eigen geld je kunt inbrengen.

Stap 2

Aanbod bekijken en vergelijken

Zodra je al je wensen duidelijk hebt, pak je ons handige overzicht erbij. Bekijk het aanbod van financiers en vergelijk de aanbieders die het beste bij jouw wensen aansluiten. Vergelijk je opties bijvoorbeeld qua rente, minimale inbreng van eigen vermogen of andere criteria die jij belangrijk vindt.

Stap 3

Tijd voor de financieringsaanvraag

Heb je je keuze gemaakt voor een vastgoedfinancier? Dan kan je een aanvraag versturen. Kijk van tevoren goed welke documenten je moet aanleveren en zorg dat je deze bij de hand hebt tijdens je aanvraag. Houd er rekening mee dat het per aanbieder kan variëren welke documenten en gegevens nodig zijn.

Als je je aanvraag hebt verstuurd, gaat de aanbieder aan de slag. Hij controleert je aanvraagt, voert een risicoanalyse uit en stelt aan de hand van dit risicoprofiel een offerte op. Het kan ook zijn dat je niet direct een offerte ontvangt, maar dat er eerst een (vrijblijvend) gesprek met de financier plaatsvindt. Hoe het proces na je aanvraag verloopt, verschilt per aanbieder.

Je zakelijke vastgoed financieren met de beste deal

Wil je een eigen bedrijfspand kopen of beleggingspand financieren? Of ben je op zoek naar een goede manier om commercieel vastgoed of ander zakelijk vastgoed te financieren? Bekijk het overzicht van betrouwbare vastgoedfinanciers om een geschikte aanbieder te vinden. Vervolgens vraag je eenvoudig een offerte aan of plan je een afspraak in met de kredietverstrekker van jouw keuze.