Zakelijke hypotheek

Financiering nodig voor een bedrijfspand? Ontdek bij Directgeld-lenen.nl welke zakelijke hypotheek en aanbieder het beste bij jouw bedrijf en je wensen aansluit.

 • Het bedrijf is gevestigd in Nederland
 • De onderneming heeft een Nederlandse zakelijke bankrekening
 • Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • De eigenaar woont in Nederland
 • De jaaromzet bedraagt minimaal €50.000

Tip: alleen door verschillende offertes op te vragen, kan je de leningen zorgvuldig met elkaar vergelijken.

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

Hoeveel wil je lenen?
€ 100.000
€ 5.000 € 1.000.000
Looptijd
60 maanden
1 maand 240 maanden
Rentepercentage
10%
1% 30%
Maandelijkse kosten € 222
Totale kosten € 12,123
Rente te betalen € 789.99

Wat is een zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek of bedrijfshypotheek is een langlopende lening voor zakelijk onroerend goed. Denk aan bedrijfspanden zoals een kantoor, magazijn of winkel. Ook de aankoop van grond of de verbouwing van een bedrijfspand kun je financieren met een zakelijke hypotheek.

Wanneer is een bedrijfshypotheek geschikt?

Ben je benieuwd of een zakelijke hypotheek past bij jouw situatie? Een bedrijfshypotheek is geschikt voor mensen die in onroerend goed willen investeren, zoals een bedrijfspand of ander commercieel vastgoed.

Looptijd zakelijke hypotheek

De looptijd van een zakelijke hypotheek is minimaal 5 jaar, maar in de praktijk vaak 10 tot 20 jaar. De exacte looptijd hangt af van het type bedrijfspand en het investeringsdoel. Zoek je een bedrijfshypotheek voor een verbouwing van je pand? Dan is de looptijd vaak korter.

Rente van een zakelijke hypotheek

Bij een zakelijke hypotheek ligt de rente doorgaans hoger dan bij particuliere hypotheken. Dit komt voor een deel door

de risico-opslag. Een kredietverstrekker kijkt bij het bepalen van de rente van de hypotheek naar risico’s van jouw bedrijf en deelt je op basis hiervan in een categorie in. Hoe meer risico’s, hoe hoger je risico-opslag. Dit zie je terug in de hoogte van de rente.

Houd er ook rekening mee dat, net als bij een particuliere hypotheek, de rente per kredietverstrekker kan variëren. Daarom is het zo belangrijk om meerdere aanbieders te vergelijken voordat je met een partij in zee gaat.

Vast of variabel

Bij het afsluiten van een bedrijfshypotheek heb je de keuze uit een vaste of variabele rente. Veel bedrijven zetten een lage rente vast, zodat ze hier de hele rentevaste periode van profiteren.

Aflossingsvormen

spaarvarken met geld en zakelijke schoenen

Zakelijke hypotheken hebben 2 aflossingsvormen: lineair en annuïtair. De meeste ondernemers kiezen ervoor om de hypotheek lineair af te lossen. Een lineaire lening betekent dat je elke maand een vast bedrag aan aflossing betaalt. Daarnaast betaal je ook iedere termijn rente. Bij een vast rentepercentage ga je gedurende de looptijd steeds minder rente betalen, omdat je meer aflost en hierdoor rente betaalt over een lager bedrag.

Naast de lineaire aflossing kan je ook kiezen voor een annuïteitenhypotheek. Wat de beste keuze is, hangt af van jouw situatie. Bespreek daarom met je adviseur welke aflossingsvorm het beste bij jouw bedrijf past.

Eigen geld nodig voor zakelijk pand financieren met hypotheek

Wil je een eigen bedrijfspand kopen of renoveren? Zakelijke hypotheken zijn dan een populaire keuze, maar in veel gevallen niet voldoende voor de volledige financiering. Veel kredietverstrekkers verstrekken namelijk alleen een bedrijfshypotheek tot 70% van de waarde van het pand. Het resterende deel moet worden aangevuld met eigen inbreng. Denk aan de inleg van eigen geld, een extra zakelijke lening of een andere vorm van financiering.

Wat zijn de kosten van een bedrijfshypotheek?

Een zakelijke hypotheek afsluiten brengt kosten met zich mee. Bij deze zakelijke financiering betaal je rente, maar er worden ook extra kosten in rekening gebracht. Denk aan eenmalige kosten zoals taxatiekosten, overdrachtsbelasting en notariskosten. Daarnaast zijn er ook jaarlijks terugkerende kosten als eigenaar van een pand, zoals onroerendezaakbelasting, verzekeringen en onderhoud.

Kijk daarnaast ook goed in de voorwaarden of er extra kosten verbonden zijn aan vervroegd aflossen en wat de kosten zijn als je je hypotheek wilt wijzigen.

Vergelijk het aanbod en vind de beste financier

Wil je een zakelijke hypotheek aanvragen en ben je via Directgeld-lenen.nl op zoek naar een goede en betrouwbare financier? Dit doe je snel en eenvoudig. Zet op papier waar je naar op zoek bent en bekijk vervolgens ons aanbod. Vergelijk de beschikbare aanbieders met elkaar en kies de kredietverstrekker die het beste bij jou en je wensen past. Via ons handige overzicht neem je eenvoudig contact op met de kredietverstrekker van jouw keuze voor een offerte of persoonlijk gesprek.