Bedrijfsmiddelen leasen

Heb je machines of andere bedrijfsmiddelen nodig voor je onderneming, maar wil je de investering niet in een keer doen? Leasing is dan een goede optie. Wat je ook nodig hebt, je kunt vrijwel alle bedrijfsmiddelen leasen. Ontdek bij Directgeld-lenen.nl alles over equipment lease en vind de beste deal voor deze zakelijke financiering.

 • Het bedrijf is gevestigd in Nederland
 • De onderneming heeft een Nederlandse zakelijke bankrekening
 • Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • De eigenaar woont in Nederland
 • De jaaromzet bedraagt minimaal €50.000

Tip: alleen door verschillende offertes op te vragen, kan je de leningen zorgvuldig met elkaar vergelijken.

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

Hoeveel wil je lenen?
€ 100.000
€ 5.000 € 1.000.000
Looptijd
60 maanden
1 maand 240 maanden
Rentepercentage
10%
1% 30%
Maandelijkse kosten € 222
Totale kosten € 12,123
Rente te betalen € 789.99
ZAKELIJKE LENINGEN, VOORBEELDEN
Looptijd lening (maanden)69
Voorbeeld geleend kapitaal€15,000€25,000
Voor elke geleende euro betaald u€0.17€0.24
Totale kosten lening€2,550€6,000
Administratie- en aanvraagkostenAfhankelijk van de aanbieder kan een lening verstrekker een toeslag van 0,25% tot 2,5% vragen.

Wat is equipment lease?

Bedrijfsmiddelen leasen, equipment leasing, machine leasen: hoe je het ook noemt, deze financieringsvorm is een mogelijkheid voor ondernemers die bedrijfsmiddelen nodig hebben, maar niet in één keer een grote investering willen doen.

Met leasen financier je bedrijfsmiddelen via een leasemaatschappij en je betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik. Of je direct economisch eigenaar bent en hoe het zit met overige kosten zoals onderhoud en verzekeringen hangt af van de leasevorm.

Welke bedrijfsmiddelen financieren met equipment lease?

Bedrijfsmiddelen zijn middelen die je gebruikt voor je bedrijf en die dus niet bedoeld zijn voor de verkoop. Vrijwel alle zelfstandige bedrijfsmiddelen zijn te leasen, of het nu gaat om grote machines of kleinere apparaten. Denk bijvoorbeeld aan industriële machines, bouw- of grondverzetmachines en transportmiddelen. Maar je kunt ook apparatuur leasen, zoals een volledige kantoorinventaris, voedingsmiddelen apparatuur of medische apparatuur.

Opties voor bedrijfsmiddelen leasen

Als je bedrijfsmiddelen wilt leasen, heb je de keuze uit verschillendeleasevormen:

 1. Financial lease
 2. Operational lease
 3. Sale & lease back

Het verschil tussen deze leasevormen zit vooral in het eigenaarschap en of je het bedrijfsmiddel (tijdens of aan het eind van de leasetermijn) op je balans moet zetten.

Financial lease

Financial lease is te omschrijven als een lening voor een bedrijfsmiddel, waarbij het bedrijfsmiddel zelf het onderpand is. De leasemaatschappij financiert de volledige aankoopsom en jij bent direct de economische eigenaar. Het bedrijfsmiddel komt op je balans, waardoor je profiteert van fiscale voordelen.

Bij financial lease los je iedere maand een bedrag af van de aanschafwaarde, inclusief rente. Voor veel ondernemers is deze vorm van equipment lease ideaal, bijvoorbeeld omdat ze weinig liquide middelen hebben maar wel willen investeren in hun bedrijf. Houd er wel rekening mee dat je bij financial lease ook het risico draagt van waardevermindering en dat je onderhoud, reparaties en verzekeringen zelf moet regelen.

Operational lease

Het verschil tussen financial en operational lease is vooral het eigenaarschap. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar en ze lenen de apparatuur als het ware aan jou uit. Is de leasetermijn voorbij? Dan neemt de leasemaatschappij de bedrijfsmiddelen weer terug.

Er zijn twee soorten operationele lease:

 • Netto operational lease: je regelt zelf het onderhoud, reparaties en verzekeringen.
 • Full operational lease: je wordt volledig ontzorgd en onderhoud, reparaties en verzekeringen zitten bij de leaseovereenkomst inbegrepen.

Bij deze leasevorm staat het bedrijfsmiddel niet op de balans. Hierdoor profiteer je niet van de fiscale voordelen, maar je draagt ook niet het risico voor onverwachte waardevermindering.

Machine leasen met sale & lease back

Een derde leasevorm is sale & lease back. Bij deze optie verkoop je je eigen materiaal aan een leasemaatschappij of kredietverstrekker. Vervolgens lease je ditzelfde materieel terug en je betaalt hier maandelijks een bedrag voor. Door je bedrijfsmiddelen te verkopen en terug te leasen, maak je werkkapitaal vrij terwijl je de bedrijfsmiddelen nog wel kunt gebruiken. Sale & lease back is mogelijk met financial of operational lease.

Zo werkt equipment lease

Wil je gebruikmaken van equipment leasing? Zet als eerste je eigen wensen op een rij. Welk bedrijfsmiddel wil je leasen en heb je een bepaald type op het oog? Denk daarnaast na over de leasevorm, de looptijd en de hoogte van je maandelijkse aflossing.

Zodra je jouw wensen duidelijk hebt, ga je op zoek naar de beste leverancier. Vergelijk je opties en vraag een offerte aan bij de aanbieders van jouw voorkeur.

Leaseovereenkomst

Hoe bedrijfsmiddelen leasen precies werkt, hangt af van de leasevorm. Zorg dat je de leaseovereenkomst goed doorneemt voordat je definitief akkoord gaat. In deze overeenkomst staan de voorwaarden en welke zaken inbegrepen zijn.

Vergelijk aanbieders van equipment lease

Op Directgeld-lenen.nl vind je alle informatie over zakelijke financieringsvormen, zoals leningen en kredieten. Dankzij deze informatie maak je goed geïnformeerd een keuze wanneer je de beschikbare aanbiedingen vergelijkt in ons handige overzicht. Keuze gemaakt? Vraag snel en zonder gedoe offertes aan bij de financier van jouw keuze.