Doorlopend zakelijk krediet

Een zakelijk krediet helpt je te investeren, biedt financiële ruimte of voorkomt dat er te weinig geld is om bijvoorbeeld personeel uit te betalen en andere kosten af te rekenen. Wat de aanleiding ook is, je kunt een zakelijk krediet aanvragen als het werkkapitaal niet toereikend is.

 • Het bedrijf is gevestigd in Nederland
 • De onderneming heeft een Nederlandse zakelijke bankrekening
 • Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • De eigenaar woont in Nederland
 • De jaaromzet bedraagt minimaal €50.000

Tip: alleen door verschillende offertes op te vragen, kan je de leningen zorgvuldig met elkaar vergelijken.

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

Hoeveel wil je lenen?
€ 100.000
€ 5.000 € 1.000.000
Looptijd
60 maanden
1 maand 240 maanden
Rentepercentage
10%
1% 30%
Maandelijkse kosten € 222
Totale kosten € 12,123
Rente te betalen € 789.99
ZAKELIJKE LENINGEN, VOORBEELDEN
Looptijd lening (maanden)69
Voorbeeld geleend kapitaal€15,000€25,000
Voor elke geleende euro betaald u€0.17€0.24
Totale kosten lening€2,550€6,000
Administratie- en aanvraagkostenAfhankelijk van de aanbieder kan een lening verstrekker een toeslag van 0,25% tot 2,5% vragen.

Dus zoek je specifiek naar een snel zakelijk krediet? Of denk je aan een zakelijk rekening courant krediet? Je hebt de keuze uit verschillende vormen. Het is altijd belangrijk om goed te letten op een paar belangrijke eigenschappen. Wij zetten ze voor je op een rij, om naar meer te kijken dan alleen de zakelijk krediet rente die je betaalt.

Waarop letten? 5 belangrijke tips

Wil je het doorlopend zakelijk krediet afsluiten? Let op deze 5 tips, om zeker te weten dat je niets over het hoofd ziet:

 • Rente over het zakelijk krediet

  De rente is natuurlijk belangrijk, als je kiest voor een zakelijk krediet. Welke percentage betaal je per jaar? En staat dit vast of is het variabel? Let bij eventuele tijdelijke kortingen op het tarief dat je daarna aan rente zal betalen.
 • Looptijd van de lening
  Hoe lang loopt de zakelijke lening? Sommige kredieten kun je afsluiten met een looptijd tot 10 jaar, anderen hebben een looptijd van maximaal 48, 18 of zelfs 12 maanden. Een langere looptijd leidt tot lagere maandlasten, maar ook tot hogere totale kosten voor het krediet.
 • Eventuele aflossingsvrije periode
  Is er sprake van een aflossingsperiode of heb je die mogelijkheid? Het voorkomt dat je meteen hoge maandlasten moet maken. Met name in financieel lastige tijden kan dit een uitkomst zijn.
 • Afsluit- of behandelkosten

  Is er sprake van afsluitkosten of behandelkosten? Veel geldverstrekkers berekenen daarvoor een bedrag van minimaal een paar honderd euro. Let hier vooral op bij een kleiner zakelijk krediet, omdat de kosten dan relatief hoger zijn.
 • Jaarcijfers en voorwaarden

  Moet je jaarcijfers aanleveren of is er sprake van andere voorwaarden? Vergelijk waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor het krediet dat je zakelijk wilt aanvragen.
  Tip: denk je aan een zakelijk krediet met negatieve BKR? Dat kan alleen als je geen zzp’er met een eenmanszaak bent. Als zzp’er met een eenmanszaak ben je namelijk privé aansprakelijk voor zakelijke schulden.

Online berekenen: ieder type krediet

Je kunt online het zakelijk krediet berekenen. Dat geldt voor ieder type krediet om zakelijk af te sluiten. Of als je een zakelijk krediet wilt oversluiten. Dus heb je al een zakelijke lening, of zelfs meerdere kredieten en leningen? Die kun je samenvoegen tot één nieuw zakelijk krediet. Dat creëert overzicht. En het maakt het mogelijk goedkoper, op basis van een lagere rente en betere voorwaarden.

Zakelijk krediet

geld op een klok

Het is verstandig om de mogelijkheden voor een zakelijk krediet online met elkaar te vergelijken. Dus weet je hoeveel geld je nodig hebt? En heb je een idee van de looptijd die je daarvoor wilt gebruiken? Met die twee uitgangspunten kun je online een goede vergelijking maken.

Vergelijk de verschillende soorten kredieten. Je kunt een eenmalig krediet voor een vast bedrag en met een vaste rente en looptijd afsluiten. Of je maakt gebruik van een flexibele zakelijke lening. In dat geval kun je geld opnemen tot de kredietlimiet. Er is geen sprake van een vaste looptijd. In plaats daarvan betaal je alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Je kunt bedragen aflossen zodra je er financieel weer wat beter voor staat. Wij zetten online de informatie over de zakelijke kredieten voor je op een rij, zodat je die op je gemak met elkaar kunt vergelijken.